USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BELEDİYECİLİK HİZMET İŞİDİR

BELEDİYECİLİK HİZMET İŞİDİR

BELEDİYECİLİK HİZMET İŞİDİR
14-09-2017 05:00
Google News


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium´da, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen, ?Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı?nda Belediye Başkanlarıyla bir araya geldi.

İlerleyen süreçte yeni bir seçim ve imtihanın bulunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?2019 seçimlerinde sadece cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği değil aynı zamanda belediye başkanlığı seçiminde de yüzde 50+1 oya ulaşmayı hedefliyoruz, bu bir hedeftir. Şayet belediyecilik hizmet işiyse ki kesinlikle öyledir, AK Parti belediyelerinin hizmet büyüklüğünü ve kalitesini diğer belediyelerle kıyaslamak mümkün değildir.

Ülkemizde bin 397 belediyeden 884´ünün AK Parti tarafından yönetiliyor olması, bu gerçeğin belediyemiz veyahutta milletimiz tarafından da teyidi anlamına geliyor. Gerçekten de tıpkı hükümette, tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi belediyecilikte de rakiplerimizle değil biz kendi kendimizle yarışıyoruz. Öyle ki kendimizi rakiplerimize göre ayarlamaya kalksak, yaptıklarımızın yarısına bile ulaşamayız. Aramızda o derece büyük bir fark vardır. Önümüzdeki seçimde çıtayı biraz daha yükseltiyoruz, milletimizin gönlünde daha fazla yer edinmek için de buna uygun bir vizyon ortaya koymamız, projeler geliştirmemiz, ekipler oluşturmamız gerekiyor."

Belediyelerdeki tecrübelerin, hizmetlerin, başarıların üzerine kurdukları hükümetteki ve AK Parti´deki kadroların özünde belediyecilik tecrübesi olan kişiler bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, mektebin de belediyeler olduğuna işaret etti.

?TABANDAN GELEN SİYASET

HİKÂYEMİZE BORÇLU

OLDUĞUMUZ BİR GERÇEKTİR?

Erdoğan, belediyecilikten Türkiye´nin yönetimine, oradan da bölgesel ve küresel bir güç olmaya doğru giden bu yolun, doğru bir yol olduğunun sayısız tecrübeyle görüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Milletimizle olan güçlü bağımızı, tepeden inme değil de tabandan gelen siyaset hikayemize borçlu olduğumuz bir gerçektir. Belediyecilik dönemimizde millete hizmet etmenin sadece yol yapmaktan, su, kanalizasyon, ulaşım sorunlarını çözmekten ibaret olmadığını aynı zamanda gönülleri de yapmaktan geçtiğini yaşayarak gördük. Hacı Bayram Veli´nin dediği gibi, ´Nagehan bir şara vardım, ol şarı yapılır gördüm. Ben dahi bile yapıldım, taş ve toprak arasında.´ İnsan, taşla toprak arasında kendini inşa eder ama toplumu da inşa eder. Biz bu anlayışla yola çıktığımız için şehirlerle birlikte zihniyetleri de değiştirdik. İstanbul´da veya ülkemizin herhangi bir ilinde, ilçesinde verdiğimiz hizmeti, 15 yıldır Türkiye´nin tamamında hatta dünya çapında yürütüyoruz."

15 YILDA ÇOK BÜYÜK

MESAFE KAT ETTİK

Türkiye´nin 15 yılda çok büyük mesafe kat ettiğini, ekonomide üç kat büyüme sağlandığını, seçmen sayısının 41 milyondan 55 milyonun üzerine çıktığını belirten Erdoğan, 14 milyon gencin seçmen olarak sisteme girdiğini bildirdi.

Erdoğan, 30 olan seçilme yaşını önce 25´e, sonra da 18´e indirdiklerini anımsatarak, "Bunu yapan, bunu Türk demokratik yaşamına, siyasetine sokan parti hamdolsun AK Parti olmuştur ve bu bir tarihe kayıt düşmektir. Bunu biz başardık. Gencine güvenemeyen diğer siyasi partiler, gencine güvenen AK Parti´yi görmüştür. Biz gençliğimize güvendik, inandık, inanıyoruz. Şimdi de kalite sorunumuzu halletmek suretiyle bunu çok daha farklı bir yere inşallah taşıyacağız." diye konuştu.

?KENDİ KENDİMİZLE

YARIŞIYORUZ?

Hem AK Parti olarak kurumsal anlamda hem de bireysel olarak kendilerini geliştirmeleri, yenilemeleri ve geleceğe hazırlamaları gerektiğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Esasen her seçim döneminde hem parti teşkilatlarında hem Mecliste hem belediyelerde nispeten kapsamlı bir yenilenmeye gittik ancak ülkemiz ve dünya öylesine hızlı değişiyor ki bu değişimi, bu yenilenmeyi, bu tazelenmeyi çok daha köklü bir şekilde yapmamız gerektiği anlaşılıyor. AK Parti teşkilatlarında, Meclis grubunda, belediyelerimizde görev alan arkadaşlarımızın her biri benim gözümde partisine, şehrine ve ülkesine çok büyük hizmetler yapmış birer kahramandır. Bizim partimizde en vasat arkadaşımızın performansı muhalefet partilerinin yıldızlarından çok daha ileri düzeydedir, çok daha iyidir. Biraz önce de ifade ettiğim gibi bizim ölçümüz kesinlikle diğer partiler ve onların belediye başkanları değildir. Çıtayı o kadar düşürmeye hakkımız yok. Biz kendi kendimizle yarışıyoruz, öyle de devam edeceğiz. 2019 mahalli idareler seçimlerinde yüzde 50´nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz."

Bir yandan şehrin ve milletin günlük ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan da geçmişin ihyasını ve geleceğin inşasını da gerçekleştirmek mecburiyetinde olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin ancak bu şekilde küresel çekim merkezleri haline getirilebileceğini dile getirdi.

Erdoğan, hükümetlerinin hayata geçirdiği reformlardaki ilkelerinin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışı olduğuna değinerek, "Belediye başkanlarımız da hemşerilerine en güzel, en medeni hizmetleri vererek geçmişi ve geleceğiyle şehirlerini yaşatarak aynı yolda ilerlemişlerdir. Şehre hükmeden değil, şehre hizmet eden belediyecilik anlayışı ve bulunduğu görevi bir emanet olarak gören belediye başkanları sayesinde bugün bulunduğumuz noktaya ulaştık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emaneti ehline verme konusundaki hassasiyetlerinin AK Parti belediyelerini milletin gözünde yücelttiğini belirterek, "Aynı zamanda birer demokrasi okulu olan AK Parti belediyeleri, 15 Temmuz´da bu sıfatlarının hakkını ziyadesiyle vermişlerdir. Kendilerini tebrik ediyorum. Darbecilerin karşısına hem yürekleri ve bedenleriyle hem de ellerindeki tüm imkanlarıyla dikilen belediye başkanlarımızın, meclis üyelerimizin, belediye çalışanlarımızın her birine ayrı ayrı şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

?NEFSİMİZİN PEŞİNE TAKILMAYA

HAKKIMIZ BULUNMUYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerdeki, ilçelerdeki ve beldelerdeki tüm dedikoduların ortadan kalkması için belediye başkanlarına, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerine çok büyük işler düştüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da belediye başkanlarımızdan beklentimiz bellidir. Bizim belediye başkanlarımız şehirlerine yük olan değil şehirlerinin yükünü omuzlayan, mazeret değil çözüm üreten, AK Parti´nin yüzünü ağartan hizmetler ortaya koyan kişiler olmalıdır. Bugün Türkiye, milletlerin tarihlerinde belki yüz yılda bir yaşadıkları kritik bir dönemden geçiyor. Bu dönemde yapacağımız tercihler, hayata geçireceğimiz çalışmalar bizden sonraki nesillerin hayatını doğrudan etkileyecektir.

Şayet doğru tercihlerde bulunur, doğru ve güzel işler yaparsak 2053 ve 2071 Türkiye´si tam da hayal ettiğimiz, hedeflediğimiz gibi bir Türkiye olur. Böylesine kritik bir yol ayrımında hiç birimizin hesabi düşünmeye, nefsimizin peşine takılmaya hakkımız bulunmuyor. Hizmet yarışında en önde de olsak, en geride de kalsak tüm gücümüzle ve imkanlarımızla mücadeleye devam etmeliyiz."

BU YOLDA KÜSMEK

DARILMAK OLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yolda küsmek, darılmak, hele hele mücadeleye zarar verecek davranışlar içine girmek hiçbir arkadaşıma kesinlikle yakışmaz çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu parti, bir davanın sembolüdür. Bunu böyle bilmemiz lazım. Bir davanın eri olmak başkadır, bir siyaseti partinin bireyi, elemanı olmak başkadır. Ben sizleri bir dava eri olarak görüyorum, dava arkadaşlarım, gönüldaşlarım olarak görüyorum. Bu dönemde AK Parti´ye zarar verecek her tutum, her söz, Türkiye´ye ve milletimizin geleceğine vurulmuş bir darbe olacaktır." dedi.

Türkiye´yi ve milleti ilerleyen günlerde zorlu bir dönemin beklediğini dile getiren Erdoğan, Türkiye´nin içindeki, bulunduğu bölgedeki, küresel düzeydeki gelişmelerin, sağlam durmayı, gücü arttırmayı gerektirdiğini söyledi.

Milletin bu zorlu gücü AK Parti´lilere verdiğini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vazifemizi başarıyla yerine getirdiğimiz ölçüde milletimizin desteğine mazhar oluruz. Başarısızlığımızın tek neticesi sadece AK Parti´nin iktidar kaybetmesi olsa, inanın bana bu çok küçük bir bedel olur. AK Parti´nin başarısızlığı demek Türkiye´nin önündeki çok büyük çok büyük fırsatları kaçırması daha da kötüsü elindekileri kaybetmeyle veya kaybetme tehlikesiyle yüz yüze kalması demektir. Ülkemizin kaderiyle partimizin kaderinin adeta bütünleştiği bir süreçten geçiyoruz, bunu unutmayın. AK Parti kazandığında Türkiye kazanıyor. Türkiye kazandığında AK parti kazanıyor. Bunun için milletimizin tamamıyla kucaklaşmalıyız. Seçimde başarı çıtamız asgari yüzde 50 artı 1 oy elde etmektir ama asıl hedefimiz milletimizin tamamının gönlünü fethetmektir. AK Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanlığını varlık sebebi, hatta ekmek kapısı haline getirmiş küçük bir kesimi hariç tutarsak yeteri kadar gayret gösterirsek, ülkemizde desteğini alamayacağımız hiçbir vatandaşımızın ben bulunmadığına inanıyorum."

Erdoğan, seçimlere kadar 81 ilin tamamında, tüm fertlere ulaşmayı hedefleyerek, çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini ifade etti.

 

?MİLLETİMİZ HAK ETTİĞİ DERSİ

SANDIKTA MUTLAKA VERECEKTİR?

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye´nin terörle mücadele yönteminden ve son dönemde elde ettiği ciddi başarılardan rahatsız olmaya terör örgütünün hakkı olabilir, terör örgütünü destekleyen birtakım güçler de bundan rahatsızlık duyabilir. Ama bu ülkenin hiçbir milletvekilinin böyle bir hakkı yoktur. ´Silahlı insansız hava araçlarıyla sivillerin hedef alındığı´ gibi tam da terör örgütünün uluslararası alana taşımak isteyeceği türden bir iddiayı gündeme getirmenin siyasetle, insan haklarıyla ilgisi kesinlikle yoktur. Kendi ülkesine, kendi ülkesinin güvenlik güçlerine, kendi milletinin terörle mücadelesine husumet besleyenlere milletimiz hak ettiği dersi sandıkta mutlaka verecektir.

Ana muhalefetin başındaki zat, ´Artık kavgaysa, kavga´ diyor. Hale bak. Sizin hayatınız zaten bu milletle, bu milletin değerleriyle, kutsallarıyla kavgayla geçti. Eğer bizimle kavga edeceksen bunu her fırsatta Avrupa Birliği´ne, yabancı ülkelere, kuruluşlara şikayet ederek zaten yapıyorsun. Bu zat, kendi ülkesini, devletini, milletini yabancılara şikayet ederek, hedef göstererek siyaset yapmayı alışkanlık haline getirdi. Üstelik bu kavgada yalnız da değil. Terör örgütlerini ve onların destekçileri olan yerli, yabancı odakları yanına alarak, bu kavgayı büyütmeye çalışıyor."

Meşrepleri gereği Yunus Emre´nin izinden gittiklerini dile getiren Erdoğan, Yunus Emre´nin "Biz gelmedik kavga için / Bizim işimiz sevgi için / Dostun evi gönüllerdir / Gönüller yapmaya geldik." dizelerini okudu. Erdoğan, siyaseti böyle anladıklarını, böyle yaptıklarını belirtti.

Erdoğan, "Bu sevgi ve dostluk, bunu hak edenler içindir. Düşmanlığı, fitneyi, ihaneti kendisine yol edinenlerle kavga etmekten hiçbir zaman kaçmadık, kaçmayız. Bunu da söyleyeyim." ifadelerini kullandı.

İnsanlarla akılları alacağı dilden konuşmasını da bildiklerini vurgulayan Erdoğan, "Yaşadığımız dönem ve içinde bulunduğumuz şartlar sebebiyle bizim ömrümüz zaten hep kavgayla geçti. Hayatımızın her döneminde Türkiye´ye ve Türk milletine düşman kim varsa onlarla kavga ettik, etmeyi de sürdürüyoruz. Darbecilerle, darbe heveslileriyle, vesayet odaklarıyla, karanlık lobilerle, terör örgütleriyle, her türden ihanet çeteleriyle kavgamızı Allah ömür verdikçe devam ettirmekte de kararlıyız. Kendimiz için değil uğruna canımızı vermeyi göze aldığımız değerlerimiz, ülkemiz, milletimiz, bayrağımız, ezanımız için yürüttüğümüz bu kavgada yanımızda olan herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını, "Bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım, AK Parti olalım" ifadesiyle tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!