USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Birliğimiz Daim Olsun

Birliğimiz Daim Olsun

Birliğimiz  Daim Olsun
24-01-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde oluşturulan ve 40 sivil toplum kuruluşundan oluşan Başkanlar Kurulu, Ocak ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.  

Vali Salih Ayhan, Milletvekili Semiha Ekinci ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin´in konuk olduğu Başkanlar Kurulu Ocak ayı olağan toplantısı STSO Başkanı Mustafa Eken koordinesinde yapıldı.

Başkanlar Kurulunun şehrin birlik ve beraberliğinin temelini oluşturduğunu söyleyen Başkan Eken, ?Başkanlar Kurulu toplantımıza katıldığı için Valimiz Salih Ayhan´a, Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin ve Milletvekilimiz Semiha Ekinci´ye teşekkür ediyorum. Başkanlar Kurulu, Sivas´ta 40´a yakın STK´nın bir araya gelerek oluşturduğu bir yapı. Şehre dair sorun sıkıntı ve taleplerin ele alındığı bir yapımız var. Başkanlar Kurulumuz şehrimiz için çok önemli bir görevi yürütüyor. Başkanlar Kurulu, şehrin birlik ve beraberliğinin temelini oluşturuyor. Tüm başkanlarımız, Sivas için bir araya geliyor. Sivas için düşünüyor ve elini taşın altına koyuyor. Ben değil biz olarak Sivas´ı geliştirmeye, daha yaşanabilir bir kent olmasına katkı vermek için Başkanlar Kurulu çalışmalarını aralıksız sürdürecektir? dedi.

ORTAK AKIL VURGUSU

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise ?Başkanlar Kurulu, hep söylediğimiz ortak akıl, istişare dediğimiz kavramın vücut bulduğu alan. Başkanlar Kurulunun ortaya koyacağı her fikir bizim için önemlidir. Şehri ilgilendiren her konuda Belediye olarak yer alacağız. ?Ben yaptım oldu´ şeklinde bir yönetim değil biz olarak ortak akılla yönetimi benimseyen biri olarak; bizler, bu görevleri bırakacağız ama Sivas ve halkımız baki olacaktır. Hizmetleri yaparken ortak akıl ve istişare ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  İş yapmadan konuşalım, görüşelim, daha sonra uygulamaya geçelim ve hep birlikte hareket ederek alınan kararın arkasında duralım. Başkanlar Kurulumuza bizleri konuk ettiği için teşekkür ediyorum? dedi.

?BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN?

Başkanlar Kuruluna çalışmalarından ötürü teşekkür eden Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas´ın kamu yatırımı açısından çok iyi yerde olduğuna vurgu yaparak, ?Başkanlar Kurulu, şehre moral vermesi gereken bir kurul. Şehrin geleceği ve bugünü ile ilgili istişareler önemli. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun? şeklinde konuştu.  

?SİVASLI İŞ İNSANLARIMIZ

ŞEHRE DUYGUSAL BAKIYORLAR?

Sivas heyeti ile İstanbul´da gerçekleştirilen program hakkında Başkanlar Kuruluna bilgi veren Sivas Valisi Salih Ayhan ise ?Meslek hayatımda en anlamlı, en somut ve en heyecanlı toplantı oldu. 21 noktada 50´ya yakın iş adamı ile görüştük. İnsanların doğduğu topraklara karşı sevgisi, aşkı olağanüstüydü. Sivaslı iş insanlarımız şehre duygusal bakıyorlar. Ziyaretimiz onları ziyadesiyle memnun ve mutlu etti. Sivas´a neler katabiliriz yönünde bakışları değişti. Sivas´ın beşeri bir sermayesi olduğunu biliyorduk. Gebze´de Güzeller OSB´yi ziyaret ettik. Buradaki büyümek isteyen firmalara yönelik bir işbirliği protokolü yaptık. Orada Sivaslı iş adamlarımızdan bazıları ?Okul yapmak istiyorum´ dedi, biri ?Sağlık ocağı yaptırmak istiyorum´ dedi. Bu insanlar doğduğu şehre bir şeyler yapmak istiyor, bunu da görmüş olduk. Her ziyaret sonunda çok anlamlı bir program olduğunu konuştuk. Sivas´a yatırım yapan firmalar var, onlara da teşekkür etme imkanımız oldu? ifadelerini kullandı.  

Sivas´ın teşvikleri almasıyla birlikte çok ciddi yatırımların beraberinde hayata geçeceğini dile getiren Vali Ayhan, ?OSB´deki altyapı tamamlandığında, Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdenin somutlaşmasıyla birlikte Sivas´ın özellikle tekstil yatırımları konusunda büyük bir ivme kazanacağını gördük. Bu ziyarette teşviklerin de gelmesiyle Sivas´ta kısa zamanda 10 bin, 15 bin kişiye istihdam oluşturacak yatırımlar gelecek. İl dışından Sivas´a baktığınızda gelişimin ve değişimin olduğunu göreceksiniz. Bu gezilerimizi 6 ayda bir yapacağız. 3 gün dolu dolu geçti. Ben çok keyif aldım. Mutlu oldum. Bu turistik bir gezi değildi. Daha çok çalışmamız gerektiğini, dışarı ile bağlarımızı daha da güçlendirmemiz gerektiğini gördük. Birlikteliğimizi gördüler. Bu yatırımları çekmeyi başardığımızda Sivas, Türkiye´nin en gelişmiş illerinden biri olacak. Ziyaretlerimizde ülke ekonomimizin de geliştiğini ve büyüdüğünü gördük. Fabrikalarımızda müthiş bir üretim olduğunu gördük. Sürekli söylenen ?Öldük, bittik´ söylemlerinin doğru olmadığını gördük. Bunu Sivas´ta da görüyoruz. OSB´de firmalarımız işi büyütüyor, istihdamı arttırıyor. Sadece inanalım, birlikte olalım. Amaç birlikteliğimiz olsun, büyük hayaller üzerine doğru işlere yönelelim. Bu ilin altından kalkamayacağı çözemeyeceği hiçbir şey yok. Bu şehrin kıymetini bilelim. Bu tür toplantıları sık yapalım, birbirimizi dinleyelim, istişarelerimizi arttıralım. Bu vesile ile Başkanlar Kuruluna ve STSO Başkanı Mustafa Eken´e teşekkür ediyorum?  şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!