USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Birlikte Çözeceğiz?--Video

?Birlikte Çözeceğiz?--Video

?Birlikte Çözeceğiz?--Video
15-04-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının son oturumu önceki gün Meclis Başkanı Hakan Akkaş koordinesinde gerçekleştirildi. 31 Mart´ta gerçekleştirilen yerel seçimler sonucu yerel parlamentoya girmeyi başaran 24. Dönem İl Genel Meclisi Üyeleri, Nisan ayı toplantılarının son oturumunda gündem dışı söz aldı.

31 Mart seçimleri öncesi partilerinin başarısı için mücadele ettiklerini belirten meclis üyeleri, İl Genel Meclisi´ne girdikten sonra parti rozetini çıkarttıklarını dile getirerek Sivas´a hizmet edeceklerini söyledi. Sivas´ın geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getiren meclis üyeleri, ?Sorunları birlikte çözeceğiz? mesajı verdi.

?GÖREVİMİZ EKSİKLİKLERİ DİLE GETİRMEK?

İlk olarak söz alan isim, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Divriği İl Genel Meclisi Üyesi Sadık Güller oldu. 43 meclis üyesiyle birlikte aile olduklarını ifade eden Meclis Üyesi Güller, ?Her birimiz 31 Mart´tan önce partilerin temsilcileri olarak görev yapıyorduk. 31 Mart akşamı seçimler bitti. Sivas´ımıza, ilçelerimize, köylerimize, mezralarımıza hizmet etmek için seçilen kişileriz. 43 İl Genel Meclisi olarak burada hepimizin gayesi, amacı bir. İlimize hizmet etmenin koşullarını oluşturmayı amaçlıyoruz. Bizler muhalefet partilerinden seçilip geldik. İktidar partisi şu anda görev yapmakta. Bizlerin görevi  gördüğümüz eksiklikleri dile getirmek ve iktidar partisinin doğrularını da burada söyleyebilmek? dedi.

?İŞİMİZ KOLAY DEĞİL?

Meclis üyelerine ?Ramazan Bayramı´nın ardından Sivas milletvekillerini ziyaret ederek sorunları dile getirelim? önerisinde bulunan Meclis Üyesi Güller, ?Sivas´ımızın 43 İl Genel Meclis Üyesi olarak taşın altına elimizi koyduğumuzu kendilerine bildirelim; onlardan da kollarını değil başlarını bu taşın altına koymalarını isteyelim. Hepimiz ilçelerimiz, köylerimiz için varsak bizlerin taleplerini de göz ardı etmeden bizleri dinlemelerini, bizlere yardımcı olmalarını isteyelim. İşimiz çok kolay değil. Çünkü coğrafya dağınık, köy sayısı ve mezra sayısı fazla. Nüfusumuz düşük. Gelen ödenekler belli. Eşit ve adil bir şekilde dağıtmanın yollarına bakmak zorundayız. Bunu yaparken de hukuka dayalı bir sistem içerisinde çalışmak istiyoruz? diye konuştu.

?ADİL HİZMET GÖTÜRMEYE ÇALIŞACAĞIZ?

CHP´li  Güller´in ardından konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdulkadir Demirel ise yeni seçilen meclis üyelerine başarılar dileyerek konuşmasına başladı. Grup Başkan Vekili Demirel, ?Umuyorum ki 24. Dönem İl Genel Meclisimiz, 23. Dönem İl Genel Meclisimizin yapmış olduğu hizmetlerin üstüne değerli hizmetler yapacaktır. Sivas´ımızın toprağı geniş, Türkiye´nin en büyük toprağına sahip illerinden bir tanesiyiz. Şu anda ülkemizin içerisinde bulunduğu durum da ortada. En adil bir şekilde her toprağına, her metresine eşit bir şekilde hizmet götürmeye çalışacağız. 24. Dönem Meclis Üyeleri olarak aynı çatı altında büyük bir birliktelik içerisinde yapacağımız  tüm hizmetlerde ortak akıl ve birlikte hareket edeceğimizi umuyorum? diye konuştu.

?DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ?

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimler sonucu  partilerinin 7 ilçe belediye başkanlığı, 3 belde belediye başkanlığı, 7 de il genel meclisi üyeliği kazanarak büyük bir başarıya imza attığını kaydeden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Bekir Tanyıldız da, ?Hepsini yürekten tebrik ediyorum. Allah yardımcımız olsun. Dava arkadaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Maalesef birkaç ilçede de küçük farklarla kaybettik ama ?Cumhur neye karar vermişse başımız gözümüz üstüne´ diyoruz. Daha çok çalışacağız, daha çok olacağız? ifadelerini kullandı.

?İL GENEL MECLİSİ ÜYELİĞİ ROZETİMİZİ TAKTIK?

MHP Grup Başkan Vekili Tanyıldız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?Meclisin genel yapısında 23. Dönem´den 6 arkadaşımız tekrar seçilerek 24. Dönem´de görev yapmaya hak kazandı. 24. Dönem´de görev yapacak olan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Pozitif ayrımcılık yaparak 2 hanımefendiye de ayrıca hayırlı olsun diyorum.  Kıymetli meclis üyeleri seçimden sonra parti rozetlerimizi çıkararak İl Genel Meclisi üyeliği rozetimizi taktık. Bundan sonra ilimize, ilçelerimize, köylerimize hizmet etme konusunda yarışacağız. Yapacağımız her işte söyleyeceğimiz her sözde Cumhur İttifakı´na uygun düşecek şekilde davranmalıyız. İlimizde ittifak yapılmada da bizler bu diğer illerde yapılan ittifakı göz önüne alarak davranacağız. Bu yeni dönemin partilerimize, seçmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.?

Büyük Birlik Partisi (BBP) adına konuşan Ömer Yeğin de birlik içerisinde Sivas´a 5 yıl boyunca hizmet edeceklerini söyledi. BBP´li Yeğin, ?24. Dönem´in birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağını başta Meclis Başkanımız Hakan Akkaş olmak üzere grup başkan vekillerimiz göstermiştir. Bu hususta şehrimize vereceğimiz hizmetlerin 5 yıllık süre boyunca bugünkü gibi devam edeceğine inanıyorum? açıklamasında bulundu.

Nisan ayı toplantılarının son oturumunda meclis üyeleri Müslüm Gürbüz, Hikmet Kuruçay, Dadaloğlu Karakoyun, Hamza Öztoprak, Emin Ünlüer, Yalçın Akkaya ve Ziya Şahin de selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Meclis 6 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00´da toplanmak üzere oturumlarına ara verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!