USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bölücü Örgütlere Müsaade Etmeyiz

Bölücü Örgütlere Müsaade Etmeyiz

Bölücü Örgütlere  Müsaade Etmeyiz
01-10-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sivas Konfederasyonu ve İstanbul Sivas Platformu tarafından Yenikapı Miting Alanı´nda düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri etkinliğine katıldı.  26-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğe katılan Meclis Başkanı Şentop, üç imparatorluğa başkentlik yapan ve 8 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan İstanbul´un, Sivas´ı misafir ettiğini dile getirerek, tanıtım günlerinin başarılı geçmesini temenni etti.

"Alalım, satalım, ekonomiye can katalım" denilerek başlatılan ve bu yıl 10´uncusu düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri´nin bir yandan alışveriş ortamını canlandırırken, diğer yandan hemşehri buluşmalarına da vesile olduğuna kaydeden Meclis Başkanı Şentop, Türkiye Cumhuriyeti´nin temellerinin atıldığı şehir olarak her zaman şükranla andıkları Sivas´ı, birliğin ve kardeşliğin müstesna ve müşahhas bir şehri olarak bildiklerine dikkat çekti.

?ALIŞVERİŞ EKONOMİNİN CAN SUYUDUR?

Ekonomiyi "hareket halindeki araca" benzeten Meclis Başkanı Şentop, "Aracı akaryakıt, ekonomiyi alışveriş canlı tutar. Ülkeleri, şehirleri geliştirip güzelleştiren ekonomik faaliyetlerdir. Alışveriş ekonominin can suyudur. Evimize ekmeğin girmesi için alışveriş ortamının canlı olması gerekir. Fuarlar, tanıtım günleri, kermesler, pazarlar ekonominin kalbinin attığı merkezlerdir" dedi.

Toplam nüfusları 30 milyon kişiye yaklaşan Ankara, İstanbul ve İzmir´in Türkiye´nin dinamosu  olduğuna dikkat çeken Şentop, ülkeyi güçlü kılan ve insanları birbirlerine sıkı sıkıya bağlayan unsurun barış içinde, kaynaşmış ve uyumlu bir şekilde yaşamak olduğunu dile getirdi.

?SİVASLI KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMIYORUZ?

Meclis Başkanı Şentop, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?İstanbul´da yaşayan Sivaslı kardeşlerimizin sayısı 750 bindir. Ama bu hafta bütün İstanbul Sivaslıdır. El ele, gönül gönüle vererek kenetlenen İstanbullular olarak bu hafta Sivaslı kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz. Onların sevinçlerine, mutluluklarına ortak olmak, kurdukları pazardan alışveriş yapmak için hepimiz Yenikapı´ya geliyoruz. Burada kurulan tezgahları boş bırakmıyoruz ve evimize elimiz boş gitmiyoruz. Böyle yaptığımız takdirde yardımlaşmanın, dayanışmanın hazzını yaşar ve mutluluğumuza mutluluk katarız."

Okulların açılması ve kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle insanların memleketlerine gitme imkanı bulamadıklarının altını çizen Meclis Başkanı Şentop, düzenlenen bu tür faaliyetlerin insanların memleketlerini ayağına getirdiğini söyledi.

 ?SİVAS´IN İNSANI SICAKTIR?

İstanbul´daki diğer vatandaşların da Sivas´ın kesme aşına, kelle tatlısına ve katmerine aşina olacaklarının altını çizen Meclis Başkanı Şentop, "Sivas, mert insanların yaşadığı yiğidolar şehri. Özellikle kış aylarında gidenler bilirler. Sivas´ın soğuğu meşhurdur. Soğuğa ´Nerelisin?´ diye sormuşlar, ´Erzurumluyum ama Sivas´ta yaşıyorum´ demiş. Soğuğu bir tarafa insanı da sıcaktır. Sevgileriyle muhabbetleriyle herkese kucak açarlar. Gitmeyen bütün kardeşlerime merhum Muhsin Yazıcıoğlu´nun memleketini gezmelerini tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

?KARŞIMIZDA KİMSE DURAMAZ?

Türkiye´yi dünyanın en müreffeh, en mutlu ve en huzurlu insanlarının yaşadığı ülke haline getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Meclis Başkanı Şentop, ?Geçmişin tecrübesinden faydalanarak, geleceğe emin adımlarla yürümeye çalışıyoruz. Tarihimize, kültürümüze, medeniyetimize bu sebeple sahip çıkıyoruz. Anadolu´da unutulmuş, ihmal edilmiş tek bir köy, kasaba bırakmamak için gayret gösteriyoruz. Edirne´den Erzurum´a, Kars´tan Kastamonu´ya, Muğla´dan Malatya´ya, Gaziantep´ten Giresun´a kadar 81 vilayetimizi geliştirip güzelleştirmek için çalışıyoruz. Yaptığımız hizmetlerde bir Allah´a bir de milletimize güveniyoruz. Bakmayın ülkemizle ilgili ileri geri konuşanlara. 17 yılda Türkiye´yi nasıl üçe katladıysak, daha da ileri götürecek akıl, bilgi ve tecrübeye sahibiz. İçeriden, dışarıdan, nereden gelirse gelsin her türlü zorluğun üstesinden Allah´ın izniyle geliriz. Bölücü, yıkıcı, ayrıştırıcı hiçbir örgüte, akıma müsaade etmeyiz. Kökü nerede olursa olsun, ipi kimin elinde olursa olsun aziz milletimize ihanet eden, devletimizi yıkmak isteyen bütün şer odaklarını tepeler geçeriz.
Biz birliğimizi, dayanışmamızı muhafaza ettiğimiz sürece karşımızda kimse duramaz" açıklamasında bulundu.

?BİZİ KİMSE SİNDİREMEYECEK?

Mehmet Akif Ersoy´un, ?Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez? sözlerini hatırlatan Meclis Başkanı Şentop, "Allah´ın izniyle yüreklerimiz bir vurduğu sürece bizi kimse sindiremeyecek. Ülkemiz, milletimiz istikrarlı bir şekilde istikbal yolculuğunu devam ettirecek" ifadelerini kullandı.

SİVAS TÜRKÜLERİNİ DİNLEDİ

Meclis Başkanı Şentop, konuşmasının ardından Sivas Belediyesi Fasıl Heyeti´nin seslendirdiği Sivas türkülerini dinledi, protokol üyeleriyle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra alana  kurulan stantları gezen Başkan Şentop, satış ve tanıtım yapan vatandaşlarla sohbet etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!