USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BU ÇOCUKLAR BiZiM!

BU ÇOCUKLAR BiZiM!

BU ÇOCUKLAR BiZiM!
13-10-2017 05:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Gazetemizi ziyaret ederek, yapacakları faaliyetler hakkında bilgi veren SADAK Başkanı Osman Çakır,     "Doğa Sporları Kulübü olarak madde bağımlısı, kimsesiz ve okula giden çocuklarımıza doğa sporlarını sevdirmek, onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla kamp çadırları kurarak, kamp ateşi etkinliği ve eğitici pankartlarla dikkat çekmek istiyoruz" dedi.
Kuruldukları günden bu yana özellikle madde bağımlısı ve kimsesiz çocuklar için önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Çakır, 21 Ekim - 3 Aralık tarihleri arasında ilimizin çeşitli bölgelerinde kamp yaparak, madde bağımlılığına dikkat çekeceklerini ifade etti.
Çakır, 21-22 Ekim tarihlerinde Aydoğan Mahallesi Selimiye Parkı´nda, 28-29 Ekim tarihlerinde Esentepe Bölge Parkı´nda, 4-5 Kasım tarihlerinde Kümbel bölgesinde Muhsin Yazıcıoğlu Parkı´nda, 11-12 Kasım tarihlerinde Fatih Mahallesi Gazi Osman Paşa Bölge Parkı´nda, 18-19 Kasım´da Yenişehir Parkı´nda, 25-26 Kasım tarihlerinde Yiğitler Mahallesi Oğuzlar Parkı´nda kamp yapacaklarını belirtti. Son kamp programının da 2-3 Aralık tarihlerinde Kongre Meydanı´nda yapacaklarını söyleyen Çakır, tüm Sivas halkını etkinliğe davet etti.
GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Etraftaki gençlerin tamamen boşlukta kaldığını belirten Çakır, "Gençlerimizin çoğunda madde bağımlılığı, bonzai bağımlılığı ve internet bağımlılığı olmak üzere birçok gencimiz var. Biz bu gençlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Bu amaçla 2013 yılında Sivas Doğa Sporları Kulübü´nü (SADAK) kurduk. Bu kulübümüzle birlikte sokak çocuklarına sahip çıkmaya başladık. Öncelikle ilimizdeki madde bağımlısı olan gençlerimizi tespit ettik. Bu gençlerimizin içerisinde şuanda hafızlığa çalışan gençlerimiz bile var" ifadelerini kullandı.
Çeşitli kurum ve kuruluşlarla da birlikte çalışmalar yaptıklarını aktaran SADAK Başkanı Çakır, "Bu çalışmalarımızın yanı sıra Cumhuriyet Üniversitesi ile birlikte çalışmaya başladık. Hemen hemen her hafta Üniversitemiz ile birlikte programlar gerçekleştiriyoruz. Bir kanser hastası arkadaşımız aynı zamanda bizim sporcumuzdu. Bu arkadaşımız bir anda piyasadan kayboldu. Sonra bir araştırdık ki evine kapanmış. Evinde ziyaret ettik. Kanser hastası olan bu arkadaşımız artık hayattan kopmuş bir hale gelmişti. Bu hasta sporcumuza yaptığımız girişimlerle tekrar yaptığımız programlara davet ettik. Moralini yüksek tuttuk. Bizimle birlikte programlara dahil oldu ve neticesinde de bu hastalıktan kurtardı. Yani SADAK olarak hem hastalarımıza, hem de madde bağımsızı gençlerimize yönelik ciddi oranda girişimlerde bulunuyoruz" diye konuştu.

/resimler/2017-10/12/1921327775905.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!