USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?BU FIRSAT KAÇMAZ?

?BU FIRSAT KAÇMAZ?

?BU FIRSAT KAÇMAZ?
15-07-2017 06:00
Google News


M. MUSTAFA IŞIK

Sivas Valiliği koordinesinde Sivas Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası gibi paydaş kurumların destekleriyle; küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması projesine Bilim Sanayi Bakanlığından tam destek geldi. Devrim niteliğinde gösterilen ve şehrin sanayisine ciddi katkı sağlayacak olan proje için Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ortak basın toplantısı düzenledi.
SİVAS, TÜRKİYE´YE
MODEL OLDU
Ticaret ve Sanayi Odası´nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Davut Gül, yapılacak bu projeyle Sivas´ın önemli bir şans yakaladığını ve esnaflarımızın bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini belirterek, "Sivas Belediyemizin, Ticaret Odamızın bu konuda 4-5 yıldır yaptığı bir çalışma var. Son bir yıldır da ciddi anlamda elle tutulur bir gelişme var. Sivas bu anlamda Türkiye´ye model oldu. Nedir bu? Küçük Sanayi Sitelerinin şehir dışına çıkartılması ve bunların uygun fiyatlarla mülkiyet sahibi olmaları. Ortada çok önemli bir fırsat var. Bu fırsat şu; bizim organize sanayi bölgemiz var. Oradaki ölçeklere baktığımız zaman herhalde toplam kapalı alanı, toplam işletme sayısına böldüğümüzde muhtemelen 2 bin 500, 3 bin metrekare bir rakamı bulabilecek. Burada tamamen ihtiyaca göre, talebe göre 3 bin 500 metrekare alana kadar dükkan sahibi olabilecekler. Bilim ve Teknoloji Bakanlığımız "Bu sene başlayalım" diyor. Dolayısı ile de Sivas´ın alt yapısı hazır olduğu için bizim başlamamız belki diğer illerden 3 yıl, 5 yıl öne geçmemiz anlamına gelir. Mülkiyet kimin ise onun kalacak. Dolayısı ile de kimsenin malını elinden almıyoruz. Ama mutlaka küçük sanayi siteleri şehir dışına çıkacak. Bu bir tercihten ziyade bir zorunluluk. Bu Sivas´ın ve Sivas sanayisinin başına gelebilecek en güzel fırsat. Bu fırsatı bir an önce değerlendirip sonbahara da inşallah temelini atabilirsek çok hayırlı bir iş yapmış oluruz" diye konuştu.
YENİ SANAYİ SİTESİNİN
ALTYAPISI HAZIRLANDI
Belediye Başkanı Sami Aydın ise, Sivas merkezde bulunan küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması çalışmasının birkaç yıl önce başladığını söyleyerek, "Bu konuda çok ciddi adımlar atıldı. Yaklaşık 7 milyon metrekare alan 15 Temmuz Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi alanı olarak belirlendi. Harita çalışmaları, mülkiyet çalışmaları gibi birçok alt yapı çalışmaları gerçekleştirildi" dedi.
Başkan Aydın, "Amacımız Sivas´ta parça parça olan Eski Sanayi, Ata Sanayi, 100. Yıl Sanayi gibi sanayilerin belli bir bölgeye kanalize edilmesi, hem merkezdeki arazilerin gerçek değerine göre değerlendirilmesi teşvik edilmeli hem de küçük sanayicilerimizin meslek gruplarına göre konumlandırılması teşvik edilmeli. Aynı zamanda ortak ihtiyaçları olan sosyal alanların ihtiyaçları karşılanacak şekilde planlanması düşüncesi ile bir adım atmıştık ve en son gelinen aşamada bizim için çok önemli bir fırsat ortaya çıktı. Bilim ve Teknoloji Bakanımız Sivas´a geldiğinde kendisine bu projeden bahsetmiştik" ifadelerini kullandı.  
ESNAFIMIZ BU SÜRECİ
FIRSATA ÇEVİRMELİ
Başkan Aydın, geçtiğimiz hafta Vali Davut Gül ve diğer ilgililerin katılımı ile bir toplantı yaptıklarını hatırlatarak, "Dokuz ilin temsilcileri katıldı. Bu toplantıda Sayın Bakanımız bu projenin bir an önce başlatılması konusunda çok istekli olduklarını ifade ettiler. Sivas olarak da bizim alt yapı çalışmalarımızın uzun zamandan beri devam etmesi nedeni ile bu projeye başlayan ilk il olabiliriz. Ancak ben Sivas kamuoyunun ve özellikle küçük sanayicilerimizin bu süreci fırsata çevirmelerini arzu ediyorum. Belli bir kaynak var. Bu kaynağın elbette sınırsız olmadığını kabul etmemiz lazım. Bugün dokuz tane il var. Yarın bu illerin sayısı taleplerin sayısı artacaktır. Eğer biz bir an önce başlar isek fırsatı değerlendirmiş oluruz" şeklinde konuştu.
Söz konusu arsaların alınması konusunda bakanlığın destek vereceğini söyleyen Aydın, "Plan yapımı konusunda destek verecekler. Alanın alt yapısına, mimari projelere, statik projelere ve her türlü alt yapı çalışmalarına katkı sunacaklar. Yine inşaat yapımına sosyal tesislerin yapımına ve ayrıca da esnaflarımızın taşınması içinde bir katkı sunacaklar. Bu katkılara ilaveten yüzde bir ile üç arasında değişen, iki yıl ödemesiz, toplamda 15 yıl vadeli olacak şekilde kredi imkânı sunacaklar. Böyle bir fırsatı Sivas olarak iyi değerlendirmemiz lazım. Esnaflarımıza, bu konuda faaliyet gösteren küçük sanayicilerimize ricam Sivas adına, kendileri adına bunu fırsata çevirmeleri" dedi.
HAZIRLIKLIYIZ
TSO Başkanı Osman Yıldırım da, Sivas´ın geleceği planlanırken hem şehircilik açısından hem de sanayinin, ticaretin gelişmesi açısından Sivas´taki sanayi sitelerinin artık taşınması gerektiği konusunda bir yola çıktıklarını ifade ederek, "Yaklaşık bir buçuk yıl önce kooperatifimizi kurduk. Çeşitli sektörlerle ilgili çalışmalar yapıldı, hazırlıklıyız" ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!