USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyüdükçe Güçleneceğiz

Büyüdükçe Güçleneceğiz

Büyüdükçe  Güçleneceğiz
12-08-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Yeni kontrollü sosyal hayatın başlaması ve hasat döneminin gelmesiyle birlikte ilçe ve köy ziyaretlerine ağırlık veren Vali Salih Ayhan, Kangal ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak Ulaş - Kangal ilçeleri arasında bulunan Tahtalı Karakolu´nu ziyaret eden Vali Salih Ayhan, karakolda görevli Mehmetçiklerle bir araya gelerek İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu´ndan karakol ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

SİVAS, TARIMDA TÜRKİYE´NİN EN ÖNDE EN ÜRETKEN İLLERİNDEN BİRİSİ OLACAK

Vali Salih Ayhan, daha sonra Kangal Akpınar köyünde Sedir Grup Damızlık Koyun Koç Yetiştiriciliğine ait Kangal koyunu çiftliğinin açılışını gerçekleştirdi. ?Çiftçimiz bilgiyle, toprağımızı suyla buluşturarak bu bölgede bereket olacak, refah olacak, üretim olacak? diyen Vali Ayhan, ?Sizlerin yanında olmak bize ayrıca keyif veriyor. Sivas, tarımda Türkiye´nin en önde, en üretken illerinden birisi olacak. Bu da birlikte olur, beraberlikte olur. İlimizde güzel bir beraberlikler var. Bakanımız, milletvekillerimiz sivil toplum örgütlerimiz, il bürokrasimiz, ilçe kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve bütün erkan, var gücüyle Sivas´ımızı daha iyi bir yere getirmek için gayret göstermektedir. Çiftçilerimizin de buna karşılık vermesi bizi mutlu ediyor. Ürettikçe büyüyeceğiz, büyüdükçe güçleneceğiz. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

SİVAS´TA KİMYON ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR

Vali Ayhan, Akpınar köyü dönüşü hasat yapan çiftçileri görerek yanlarına uğradı. Çiftçilerin kimyon hasadı yaptığını öğrenen Vali Ayhan, "İlimizde yeni yetiştirilen bir bitki. Rabbim bol kazançlar nasip etsin, bereketli kılsın. Bu hasat beni çok mutlu etti" dedi.

Vali Ayhan, Sivas´ın 2´nci, Türkiye´nin en büyük 6´ncı Rüzgar Enerji Santrali (RES) olan Kangal Elektrik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ´yi ziyaret etti. Firma yetkililerinden bilgi alan Vali Ayhan, "Üretilen 128 MWe elektrikle 150 bin hanenin ihtiyacı karşılanıyor" dedi.  Ardından rüzgar tribünlerini yakından inceleyen Vali Ayhan, yetkililerden çalışma sistemi hakkında bilgi aldı.

Vali Ayhan, ilçe programları kapsamında Hamal köyünü de ziyaret etti. Dünyadaki ilk buğday çeşidi olarak bilinen ve genetiği bozulmadan günümüze kadar gelen ?Siyez Buğdayı? hasat programına katılan Vali Ayhan, çiftçilere bol ve bereketli hasat diledi.

Kangal Termik Santral Elektrik Üretim AŞ tarafından işletilen 457 MW kurulu gücü ile Türkiye´nin 48´inci Sivas´ın ise en büyük enerji santralini ziyaret eden Vali Ayhan, firma yetkililerinden bilgi aldı.

?DEVLETİN ŞEFKATLİ GÜCÜNÜ, HER VATANDAŞIMIZA GÖSTERDİNİZ?

Her gittiği ilçede pandemi sürecinde önemli görevler üstlenen Vefa Sosyal Destek Gruplarıyla da bir araya gelen Vali Ayhan, Kangal´da pandemi sürecinde görev alan ekiplere teşekkür ederek, "Sizler, bu zorlu süreçte fedakârca devletin şefkatli, sıcak ve sosyal gücünü ihtiyaç hisseden her vatandaşımıza gösterdiniz." diye konuştu.

?KANGAL, ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER KAZANACAK?

Vali Ayhan, Kangal´da yapımı bitme aşamasına gelen yeni öğretmenevi inşaatında da incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Ayhan, "Öğretmenlerimiz için kıymetli bir imkân burası. Sosyal donatıları ile Kangal, çok önemli bir değer kazanacak." dedi.

İlçede programlarına Kaymakam Erinç Demir´i ziyaret ederek devam eden Vali Ayhan´a; Kangal Köpek Çiftliği Projesi, Kangal Gençlik Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi projeleri hakkında sunum yaptı. Vali Ayhan, Erinç´e görevinde başarı diledi.

Vali Ayhan, 2009 yılında Muğla Köyceğiz´de olaya müdahale sırasında bıçakla yaralanarak şehit olan polis memuru Rahmi Yaman´ın annesi Cennet Yaman´ın hanesi ile vatandaş Servet Gürlek´in hanelerini de ziyaret etti.

ÂŞIK RUHSATİ´NİN EVİ HEM MÜZE HEM DE KÖY KONAĞI OLACAK

Vali Ayhan, Kangal ilçe temaslarının son durağında ünlü halk şairi Âşık Ruhsati´nin Deliktaş köyündeki evini ziyaret etti. Vali Ayhan, yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından Ruhsati´nin evinin hem müze hem de köy konağı olarak hizmet vereceğini söyledi.

Programlarda; Kangal Kaymakamı Erinç Demir, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, Kangal İlçe Belediye Ahmet Kürşad Apaydın, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Karayolları 16. Bölge Müdür Yardımcısı Celil Gümüşer ve diğer ilgililer de yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!