USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çalışırken Hiç Yüksünmedik

Çalışırken Hiç Yüksünmedik

Çalışırken Hiç  Yüksünmedik
23-07-2020 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi ile İstanbul´un Şile ilçesine tayin olan Genel Sekreter Mehmet Nebi Kaya´nın onuruna veda yemeği düzenlendi.

Düzenlenen veda yemeği programına; Vali Salih Ayhan, Genel Sekreter Mehmet Nebi Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Güngör, İl Genel Meclisi üyeleri ve il protokolünün yanı sıra İl Özel İdaresi birim müdürleri ve ilçe özel idare müdürleri katıldı.

Veda yemeğinde konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, ?Biz bu yemeği veda yemeği olarak görmüyoruz. Görevini onuruyla, layıkıyla yerine getiren ve İl Genel Meclisimizle uyum içerisinde çalışan bir bürokratımıza tebrik yemeğidir. Genel Sekreterimiz güler yüzü, mütevazılığı, vatan ve millet aşkıyla örnek oldu. Kendileriyle çalışmak bizim için gururdu. Gideceği yerde de başarılar diliyorum. Yolu açık olsun.? dedi.

Onuruna verilen veda yemeğinde konuşan Genel Sekreter  Mehmet Nebi Kaya ise ?Öncelikle bu programı hayata geçirdikleri için Sayın Valimize ve İl Genel Meclisi Başkanımıza teşekkür ediyorum. Belki de Sivas´ta son konuşmamız. 2012 yılında Divriği Kaymakamı olarak göreve başladım. Sayın Valimizden boşalan Divriği Kaymakamlığı görevini ifa etmek nasip oldu. Akabinde yine Sayın Valimizden boşalan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği vazifesini 31 Ekim 2016 tarihinde devraldım. Sayın Valimizin ardından gitmek hep zordu. Çünkü gittiği yerlerde hep iz bıraktı. İnşallah emanetine hakkınca sahip çıkıp, devraldığımız bayrağı daha da ileri götürmek bizlere nasip olmuştur. 8 yıl Sivas´ta geçirdik. Sivas´ı çok seviyoruz. Sivas´ı yaşanabilir bir şehir olarak görüyoruz. Sivas bizler için iyi bir okul oldu. Hem idarecilik manasında hem tarihimizi öğrenebilmek açısından hem de düşünce dünyamızın tekâmül etmesi için iyi bir okuldu. Benim için iyi bir tecrübe oldu. Öyle zamanlardan geçtik k; devletin ne demek olduğunu, makro ekonominin önemini de yine buralarda gördük. Çalışırken hiç yüksünmedik. Bu vazifeyi Allah´ın bir lütfu olarak gördük ve buna vesile olanlara hep teşekkür ettik. Buradan nafakamızı kazandık. İnsanımıza hizmet etme şansına sahip olduk, bu hizmetin karşılığında ise vatandaşlarımızın iltifatlarına mahzar olduk. Elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Son demde Sivaslılar güzel ifadelerle bizleri kutladılar, hayır dualarını eksik etmediler. Şunu da gördüm, şüphesiz hatamız kusurumuz olmuştur.  Ama insan, sevdiği insanın hatasını kusurunu noksanını görmüyor. O yüzden herkesten Allah razı olsun. Biz sizlerden razıydık, Mevla´mda razı olsun? diye konuştu.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, ?Hayat gelip geçici. Bir gün emaneti Rabbimize teslim edeceğiz. Görevlerde aynı bu şekilde. Kimimiz atanarak, kimimiz seçilerek görevlere geliyoruz ama aynı şekilde Devletimize hizmet ediyoruz. Mehmet Nebi Kaya Sivaslıların gönlünde yer etti. Rabbim yolunu bahtını açık etsin.? diye konuştu.

Veda yemeğinde son olarak konuşan Vali Salih Ayhan ise, ?Güzel bir ortam. Güzel bir atmosfer. Bu da Mehmet Nebi Kaya´nın görevini ne kadar güzel yaptığının bir nişanesidir, bir mührüdür. Rabbim herkese böyle izzetiyle, şerefiyle, onuruyla ayrılmayı nasip eylesin. Baki olan kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Geleni güzel bir şekilde karşılamak ve güzel hizmetler yapanı da bağrına basarak yolcu etmek, Sivaslıların mayasında var. Sivas sevdiğini unutmaz. Bu birçok ilde olmayan bir meziyettir. Mehmet Nebi Kaya ile Divriği´ye atandığı gün ilk konuşmamızda çok mutlu olacağını söylemiş ve buna garanti vermiştim.  Meslekte kendinden önceki önemli ama kendinden sonraki de çok önemli. Kendi hakkını hukukunu ve meslektaşının hakkını hukukunu korumak oldukça önemli. Ben hakikaten Divriği´de ve Genel Sekreterlikte işini yapan ve geleceğe dair hayal kuran bir kardeşime görevimi devrettim. Rabbim insana rast getirsin. Talep eden değil talep edilen olmak gerekir. Mehmet Nebi Kaya her görevinde talep edilen oldu. Güzel ailesiyle beraber rol model olarak da hizmet etti. Yolu bahtı ufku açık olsun. Vefası olmayanın sefası olmaz. Ailesiyle birlikte daha nice güzel günler görmesini diliyorum.? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Salih Ayhan tarafından Kaya´ya başarı belgesi takdim edildi.

Öte yandan İl Genel Meclisinin 10 Temmuz 2020 tarihli birleşiminde İl Genel Meclisi grup başkanvekillerince verilen ve gündeme ilave edilen; ?Sivas´ın tarihi, kültürel, sosyal ve idari yapısının gelişimine vermiş olduğu üstün destek ve katkılar nedeniyle Sivaslıların gönlünde taht kuran İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya´ya ?Fahri Hemşehrilik Beratı? verilmesi hakkındaki önerge görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmişti.  Hazırlanan şilt, veda yemeğinde 23. Dönem İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata ve 24. Dönem İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş tarafından kendisine takdim edildi.

Veda yemeğinin anısına toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!