USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cankurtaran Tedbirler

Cankurtaran Tedbirler

Cankurtaran Tedbirler
15-12-2018 07:00
Google News


FATİH TABUR

İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Nazif Ekinci; hava sıcaklıklarının düştüğü bu günlerde kar yağışı, don ve buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Alınacak tedbirlerin can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz ettiğini dile getiren İl Müdürü Ekinci, vatandaşları hassas davranmaya çağırdı.

KIŞ LASTİKLERİNİZİ TAKTIRIN

Alınacak tedbirleri sıralayan İl Müdürü Ekinci, ?Vatandaşlarımızın araçlarına kışlık bakımlarını yaptırmaları ve araçlarının kış lastiklerini zamanında taktırmaları büyük önem arz etmektedir. Şehir içerisinde mümkün mertebe toplu taşıma vasıtalarının kullanılması gerekmektedir. Araçlarda takoz, zincir ve çekme halatı bulundurulması çok önemlidir. Emniyet kemeri kullanılması mutlaka alışkanlık haline getirilmelidir? dedi.

TRAFİK EKİPLERİNİN UYARILARINI DİKKATE ALIN

Kış aylarında sık sık yolların kapandığı Yağdonduran, Geminbeli, Kızıldağ, Çamlıbel ve Yaraşbeli mevkilerini kullanacak sürücülerin gerekli tedbirleri alarak yola çıkması gerektiğinin altını çizen İl Müdürü Ekinci, ?Vatandaşlarımızın bu bölgelerde önceden yol durumu hakkında bilgi almaları mahsur kalma olaylarının önlenmesi açısından son derece önemlidir. Aşırı yağışların devam ettiği zamanlarda şehirlerarası yollarda seyir halindeki sürücülerin trafik ekiplerinin uyarılarını dikkate almaları ve gösterilen mahallerde beklemeleri yine olumsuzluk yaşanmaması açısından önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın ilimizdeki hava durumunu ve ilimiz sınırları içerisindeki kapalı yolları öğrenerek yola çıkmaları gerekmektedir.  Yola çıkarken mevsim şartlarına göre giysi almaları ve mahsur kalma riskine karşı şehir dışı yollarda yiyecek bulundurmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bulundukları yerde internet imkanı yoksa yola çıkmadan önce 112 Acil Çağrı Merkezi veya 159 Karayolları hatlarını arayarak, yol durumunu öğrenmeleri ve ona göre hareket etmeleri gerekmektedir? açıklamasında bulundu.

İl Müdürü Ekinci, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?İlimiz sınırları içerisinde toplam yol ağı 2 bin 357 kilometre olup bunun 2 bin 138 kilometresi daimi ve imkan buldukça açılan yol, 219 kilometresi ise program dışı yoldur. Kışın karla mücadele bizleri zora sokan en önemli husus bu noktada olmaktadır.  Tüm uyarılara rağmen vatandaşlarımızın program dışı yollara girmeleri mahsur kalmalarına neden olmaktadır.  Bu nedenle kış şartlarında program dışı yollar tercih edilmemelidir. Öte yandan sürücülerimizin kar ve kış şartlarında araç kullanma ile ilgili ileri sürüş teknikleri eğitimi almaları ve becerilerini geliştirmeleri can ve mal güvenliği açısından son derece önemlidir.?

/resimler/2018-12/14/1440267411814.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!