USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CİĞERİMİZ YANDI CİĞERİNİZ YANSIN

CİĞERİMİZ YANDI CİĞERİNİZ YANSIN

CİĞERİMİZ YANDI CİĞERİNİZ YANSIN
02-08-2018 07:00
Google News


Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden dönerken PKK´lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hemşehrimiz Nurcan Karakaya (25) ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan şehit oldu. Önceki gün meydana gelen olay tüm Türkiye´yi yasa boğdu. Şehitlerimiz için dün Otluca Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi.  Törende Karakaya ve bebeğinin Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirildi.  Anne Karakaya ve bebeğinin tabutu, asker ve polislerce omuzlanarak tekbirler eşliğinde helikoptere konulup, memleketlerine uğurlanmak üzere Yüksekova ilçesine gönderildi.

BEBEĞİNİN YASTIĞI İLE TÖREN ALANINA GELDİ

Hakkari´deki törenin ardından Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı´na getirilen Karakaya ve bebeği için saygı duruşunda bulunuldu. Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.  Eşini ve bebeğini hain saldırıda kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, bebeğinin yastığı ile tören alanına geldi.   Ardından anne Karakaya ve bebeğinin tabutu askerler tarafından omuzlanarak tekbirler eşliğinde Türk Hava Kuvvetlerine ait uçağa konularak, memleketine gönderilmek üzere Kayseri´ye uğurlandı. Kayseri´de cenazeler için helallik alındı. Ardından cenazeler karayoluyla Nurcan Karakaya´nın annesi Suudiye Demir (57) ve kardeşi Emirhan Demir´in (15) yaşadığı Şarkışla ilçesine getirildi. Burada İstiklal Mahallesi Bahar Sokak´taki baba ocağında helallik alındıktan sonra dua edildi. Kızını ve torununu şehit veren Suudiye Demir, kızının ve torununun cenaze aracındaki naaşlarına son kez dokundu. Saldırıda eşini ve oğlunun kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya da yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Helallik alındığı sırada anne ve oğlunun yakınlarının gözyaşı döktüğü görüldü. 

?VATAN İÇİN FEDA ETTİK?

Şarkışla´da taziyeleri kabul eden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ?İki canımız vardı, ikisini de vatan için feda ettik. Allah milletimize, devletimize, askerimize, polisimize zeval vermesin" dedi.

?ÇOCUĞUMUN VE EŞİMİN KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ?

"Vatan sağolsun" diyen Karakaya, şunları söyledi: "Diyecek fazla bir şeyimiz yok. İki canımız vardı, ikisini de vatan için feda ettik. Allah milletimize, devletimize, askerimize, polisimize zeval vermesin. Biz bebek katili değiliz ama çocuğumun ve eşimin kanını yerde bırakmayacağız"

?DEVLETİMİZ ÇOK BÜYÜK?

Karakaya, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bu konuda hassasiyet göstereceğine inandığını dile getirerek, "Milli Savunma Bakanımızın da öyle. Gereken şeyleri yapacağız. Devletimiz çok büyük. Allah devletimize zeval vermesin. Eşim de bu devletin, bayrağımızın altında şehit olduysa ne güzel, ne mutlu bana. En yüksek mertebede şu anda. Çocuğum daha bebekti ama yapacak bir şey yok, doyamadım. Vatana feda olsun" ifadesini kullandı.

Helallik alınmasının ardından şehitler için Muhsin Yazıcıoğlu Camii´nde ikindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi  Akar ve çok sayıda devlet erkanının yanı sıra il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

?BUNLARIN PEŞİNİ BIRAKMAK YOK?

Namazın kılınmasının ardından halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Her şeyden önce şu anda huzurlarında bulunduğumuz şehidimiz Nurcan kardeşimize öbür taraftan Bedirhan Mustafa yavrumuza Allah´tan rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli.  Yerleri belli. Sevgililer sevgilisi peygamberimize komşular. Ancak burada bir gerçeği sizlerin şahsında tüm milletimize, tüm dünyaya ayrıca duyurmak istiyorum. O da şudur: Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Bunların inine girdik. Girmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bunların peşini bırakmak yok. Bunlarla mücadelemiz son terörist kalıncaya dek devam edecek. Bu milletin huzurunu bölmeye kimsenin hakkı yok. Her ne kadar birileri bu bölücü terör örgütünün yanında olmak suretiyle bunlara yol açıyorlarsa da biz bunların peşini bırakmayacağız. Bizler askerimizle, polisimizle,  jandarmamızla yanında güvelik korucularımızla birlikte bu mücadeleyi devam ettiriyoruz. İdam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yoktur. Onaylarım. Çünkü biz bu tür katillerin konumunun ne olduğunu biliyoruz ve biz biliyoruz ki bunlar bu yaptıkları katliamla bunun bedelini aynen ödemek durumundadırlar. Bununla ilgili de atacağımız adımlar yakındır. Biz şimdi şehide ve yavrusunu uğurluyoruz ama Serkan yavrumuza da sabırlar diliyoruz. Rabbim bizlere de aynı makamı nasip etsin. Buradan  Muhsin kardeşime de tekrar rahmet diliyorum. Onun da mekanı cennet olsun inşallah? dedi.  Erdoğan´ın konuşmasının ardından omuzlara alınan anne ve bebeğinin cenazesi toprağa verildi. AA/İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!