USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÇÖZÜMÜ BATIDA DEĞİL MİLLETİMİZDE ARAMALIYIZ

ÇÖZÜMÜ BATIDA DEĞİL MİLLETİMİZDE ARAMALIYIZ

ÇÖZÜMÜ BATIDA DEĞİL  MİLLETİMİZDE ARAMALIYIZ
19-06-2017 06:00
Google News


RUHİ DEMİR

Yoğun bir katılımın gözlendiği iftar programında il başkanı Uğur Bulut ve genel başkan Mustafa Destici, birer konuşma yaparak ülke gündeme dair değerlendirmelerde bulundular.

?Bu toprakları bize vatan yapmak için mücadele etmiş ecdadımızın yolunu  takip eden can kardeşlerimizin düzenlemiş olduğu bu sofraya hoş geldiniz diyor, katılan herkese teşekkür ediyorum.? Diyerek konuşmasına başlayan BBP İl Başkanı Uğur Bulut, sözlerine şöyle devam etti. ?Aynı kilimin desenleriyiz ve hep birlikte Türkiye´yiz. Sayın Genel başkanım, bu sofra Çanakkale´de, Dumlupınar da omuz omuıza mücadele ederek bu toprakları bize vatan yapan ecdadımızın yolunu takip eden can kardeşlerimizin sofrasıdır. Bu sofra devletin malını parselleyip süslü iftar programları düzenleyenlerin değil,  ?devlet malının yetim malından fark yoktur´ diyen Muhsin yüreklilerin, düzenlemiş olduğu bir sofradır. Hepinize hoş geldiniz diyor programımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum?  

Daha sonra söz alan  BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sözlerine herkesin birkaç gün sonra idrak edeceğimiz kadir gecesi ve ramazan bayramını tebrik ederek başladı.  Sivasspor atkısıyla kürsüye çıkan Destici, ?Sivasspor´umuzu tebrik ediyorum başarılar diliyorum. Darısı memleketim Eskişehirpor´a, bize bu sene bize değil  Sivas´a kısmet oldu. Eskişehir´le üzüldük ama Sivas´la sevindik. Başarılar diliyorum inşallah bir daha düşmez ve Süper Lig´de de hak ettiği yere gelir? dedi.

TERÖRLE MÜCADELE TEK BAŞINA OLMAZ

Ülke olarak zor günler geçirdiğimizi vurgulayan Mustafa Destici, ?Problemlerimiz var bu problemlerimizin başında da terör problemi var lakin devletimiz şuan da terörün tüm unsurlarına karşı topyekûn bir mücadele veriyor ve inşallah başarıla da olacak. Hem Dağda teröristler şehirdekiler hem belediyelere sızmışlar hem STK hepsine karşı uygulanıyor. Ve inşallah bu mücadele başarıyla neticelenecek bu mücadele de şehit olan askerlerimize, polislerimize koruyucularımıza Allah´tan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun. Şuanda bölgede kahramanca mücadele eden asker ve polislerimizin güvenlik güçlerimizi rabbim korusun? ifadelerine yer verdi.

EMPERYALİST GÜÇLER BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRÜYOR

Ülkemizin de içinde bulunduğu zorluk sürecinde Müslümanların, Müslümanlara kırdırıldığını söyleyen Destici, dış güçlerinin oyununa gelinmemesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu. ?Değerli dava arkadaşlarım tabi problem sadece içerde değil Suriye başta olmak üzere, Kuzey Irak başta olmak üzere bölgemizde yangın yeri ve bütün bunlar Türk ve İslam coğrafyalarında oluyor. Emperyalist güçler Müslümanları birbirine düşürüyor. Kimisinde etnik kökenler kaşıyorlar, kimi yerde mezhep farlılıklarını kaşıyorlar ve Müslümanları birbirine öldürtüyorlar ama kendi işlerini görüyorlar ve orayı sömürmeye devam ediyorlar?

HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLİDİR

Katar´a ambargo koyulmasını değerlendiren Destici,  ?Bakın Katar, Amerika Birleşik Devletleri´nin yeni başkanı Tramp, Suudi Arabistan ziyaretinden sonra Suudi Arabistan´ın başını çektiği bazı ilam ülkeleri Katara ambargo uygulamaya başladılar.  Bir tehdit politikası geliştirdiler peki nedir diye sorduğumuzda katar teröre destek veriyormuş? Hangi teröre destek veriyormuş? Bizim bildiğimiz Katar, DAEŞ´e karşı IŞID´e karşı koalisyon güçlerine karşı El-Kaide´nin tüm uzuvlarına karşı yapılan mücadeleye destek veriyor. Aynı şekilde Türkiye´nin terör örgütleriyle karşı verdiği mücadeleyi destekliyor. Ve tüm İslam ülkeleriyle iyi ilişkiler kurma çabası içinde gelişme arz ediyor. Hamas ve ihvan-ı müslime destek veriyormuş? Peki, Hamas terör örgütü mü? Ben Gazze´ye gittim 2011 yılında şuanda Hamas´ın lideri olan İsmail Haniye ile görüştüm. Hamas bir terör örgütü değil. Sadece bana göre değil bütün Müslümanlar haması terör örgütü olarak görmüyor. Hamas´ı Filistin halkının masum Gazze halkının kurtuluş mücadelesini veren bir kurtuluş hareketi olarak görüyor ve öyledir? Aynı şekilde Müslüman kardeşlerin şuanda herhangi bir yerde terör eylemi yaptığını kimse söyleyebilir mi? Söyleyemez, demek ki bahaneymiş. Kurt kuzuyu yemeye kafayı koymuş. ABD başta olmak üzere emperyalist küresel güçler Katar´ın zenginliklerini ele geçirip daha fazla sömürmek ve yağmalamak istiyorlar. Sadece ABD´de Katar´ın 800 milyar doları olduğu söyleniyor. Londra´nın yarısı Katar´ın elinde? Türkiye´ye yaptığı 20-30 milyar dolarlık yatırım ise gözlerine batıyor. İnşallah gözleri çıksın da İslam ülkeleri de kurtulsun.? diyerek sitemde bulundu.

BU TOPRAKLAR KARDEŞLİĞİN COĞRAFYASIDIR

Birlik ve beraberlik mücadelesi vermemiz gerektiğini dile getiren Destici, sözlerine şöyle devam etti, ?Geçmişte de ibretlik öyküleri var. İbret alacaklarsa çok geriye gitmelerine gerek yok. Çok yakın tarihe baksınlar yarınlarını görürler o yüzden İslam ülkelerinin başındaki liderlere diyorum ki, emperyalistlere, Siyonistlere, kapitalistlere hizmet etmeyin.  Milletimize hizmet edin, İslam´a hizmet edin. Eğer bu yapılırsa problem biter. Şimdi Katar´a bunu söyleyen ABD, PYD ve YPG adeta her gün tırlar dolusu uçaklar dolusu silah gönderiyor. PYD, YPG kim PKK´nın uzantısı, PKK´nın tek efendisi. Peki, bunu biz biliyoruz da ABD bilmiyor mu? Bal gibi biliyor. Ama onu da orada kullanıyor PYD´yi Suriye´nin kuzeyinde kullanıyor.

 

 

CHP´YE GEÇMİŞ OLSUN

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu´nun tutuklanmasına da değinen Destici, CHP Lideri Kemal Kılıçtaroğlu´nu adeta eleştiri yağmuruna tutarak şunları söyledi. ? Sayın Kemal Kılıçtaroğlu, Ankara´dan İstanbul´a bir yürüyüş başlattı. Ben öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Ülkemizdeki demokrasi ve hukuk sistemimizdeki eksiklikler ortadan kaldırılmalıdır. Bu millet demokrasinin, hukuk sisteminin en adiline, refah payının da en yükseğine layıktır. Bizde 16 Nisan´da bunları düşünerek ?EVET´ dedik. Tabi ki şimdiki uyum yasaları var. İnşallah başta siyasi partilerin ve seçim kanunun demokratikleşmesi olmak üzere adalet ve yargı sistemimizdeki yeni yasal düzenlemelerle inşallah yargıya olan mahkemelere olan güvende en üst seviyeye çıkarılmalıdır. ..

MİLLETVEKİLİNİN CEZA ALMASINI İSTEMEYİZ

Tabi burada mahkemelerin verdiği kararları eleştirebilir ama hiç birini tanımıyoruz diyemeyiz. Çünkü o zaman memlekette terör ve anarşi çıkar. Ben öncelikle CHP milletvekili Enis Berberoğu´na ailesine ve CHP´ye geçmiş olsun diliyorum. Hiçbirimiz istemeyiz ki bir milletvekili ceza alsın. Tabi bu arada ana muhalefet partisine düşende önce meclis de bu işin çözümünü aramak olmalıdır. Sokak hiçbir zaman çare değildir. Elbette ki eylem yapmak, gösteri yapmak, protesto etmek bunlarda demokratik haklarıdır. Fitneciler bu milletin arasına fitne tohumu ekerek milleti ayrıştırıp, kamplaştırıp, daha sonrada çatıştırmaya amaçlamaktadır. Ana muhalefet partisinin genel başkanının bunun bilincinde olmalıdır. Bunu bilerek hareket etmesi gerekmektedir. Bazen bakarsınız ki iş kontrolden çıkmıştır. Başkalarının eline geçebilir. Bakın gezi hadiseleri nasıl başlamıştı? Ağaç sökülüyor diye başlamıştı  ama bir anda nerdeyse milleti iç savaşa götürecekti. Onun için dikkatli olmak lazım...

ÇÖZÜMÜ MİLLETTE ARAMALIYIZ

Sayın Kemal Kılıçtaroğlu´na sesleniyorum. Dün yürüyüşe başlarken dedi ki ?Bütün dünya ve batı bizi duysun. Bizim ülkemiz diktatörlükle yönetiliyor.´.. Ben bunu kabul etmiyorum, bu ülke demokratik hukuk devletidir. Eksiklikleri olabilir yanlışlıkları olabilir. Ama biz çözümü millete aramalıyız ve dolayısıyla da eğer bu söz sehven söylenmişse düzeltilmelidir. Cumhurbaşkanı 2014 seçimlerinde milletin oyuyla seçilmiştir. 16 Nisan referandum u da bu yıl içinde yaptığımız yine milletin oyuyla evet çıkmıştır ve yeni sisteme geçmiştir. Dolayısıyla milletin iradesine herkesin saygı göstermesi ve çözümü darbe ve darbecilerden batıda değil emperyalistlerde değil büyük Türk milletinden ve onun iradesinden aramalı ve orda durmalıdır? ifadelerine yer verdi.

YOLUN YOLUMUZDUR

Sağduyulu olunması gerektiğini belirten Destici, ?Milletimiz hiçbir zaman yanlış yapmamıştır. Onun için bizim hepinize çağrımız sağduyulu hareket etmesidir. Önce şahsım ya da partim demeden önce devletim, önce milletim, önce ülkem diyerek hareket etmelidir.? Şeklinde konuşarak  sözlerini ?Muhsin Başkanım yolun yolumuz, davan davamızdır ve bu davada Allahın izniyle hep birlikte sonuna kadar gideceğiz? diyerek noktaladı.

/resimler/2017-6/17/1616545162760.jpg/resimler/2017-6/17/1617073444327.jpg/resimler/2017-6/17/1617162975808.jpg/resimler/2017-6/17/1617507820097.jpg

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!