USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Daha Nitelikli Hizmet Verilecek

Daha Nitelikli Hizmet Verilecek

Daha Nitelikli Hizmet Verilecek
11-05-2021 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Kılavuz Mahallesinde hizmet veren İl Özel İdaresi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünün şehir dışına çıkarılması için ilk adım atıldı.

İl Özel İdaresinin Kılavuz Mahallesindeki merkezi araç parkı ve atölyeleri ve şehir merkezinde kalan Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünün, şehir dışına çıkarılması için çalışmalar başladı. Çayboyu Mahallesinde 70 bin metrekare alanda yapılacak yeni tesislerinde daha nitelikli hizmet verecek. Vali Salih Ayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, Merkez İl Genel Meclis Üyeleri ve İl Özel İdaresinin ilgili birim müdürleri ile birlikte kazı çalışmalarına başlanan bölgede incelemelerde bulundu.

Burada açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, hem şehir hem de kurum için hayırlı bir işi başlattıklarını belirtti. Bölgenin yeni bir yaşam alanı olduğunu ifade eden Vali Ayhan, “Şehrin ortasında yıllardır kırsala, köylerimize hizmet veren İl Özel İdaresi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğümüzün yerini şehir dışına taşıyoruz. O bölgede trafik sıkışmaya başladı ve yeni akslar oluştu. Hastaneye gidiş bölgesi olduğundan dolayı aşırı araç hareketliliğinden dolayı hem misyonunu tamamladı hem de şehir dışına çıkma zaruretini ortaya koydu.” ifadelerini kullandı.

KURUMA EKSTRA YÜK OLMAYACAK

2 yıl önce çalışmalara başladığını aktaran Vali Ayhan, “70 bin metrekare alanı kamulaştırarak ihtiyaçları uygun bir şekilde, kurumumuzun temel idari yapısına uygun bir şekilde konumlanarak da projemizi gerçekleştirdik. Devasa bir alan Sivas’ımızın 28488 km² hizmet eden bir alana dönüştürmek için bir karargâh. Atölyeleri var, depoları var, asfalt plent tesislerimizden tutunda tüm birimlerimizin oluşturacağı bir alan olacak. Şehrimize de uzun süre hizmet edecek bir alan olacak. Ciddi de bir maliyet. Bu maliyeti de yine çıktığımız bölgedeki oluşan ekonomi ile çözümlemeye çalışıyoruz. Yani kurumumuza ekstra bir yük olmadan oradaki arsamızın değerine uygun olarak burada yeni bir proje gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu. Köylere en nitelikli hizmeti götürmenin gayretinde olduklarını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, projenin Sivas’a ve İl Özel İdaresine hayırlı olmasını diledi.

NUMUNE HASTANESİNE YENİ YOL

Vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için kurumlar arası koordinasyonu önemseyen Sivas Valiliği, Sivas Belediyesinin projesine destek verdi. Bölgede yaşanan trafik yoğunluğunu rahatlatmak için İl Özel İdaresi sosyal tesisleri ve bazı atölyeler yıkılarak, belediye tarafından alt geçit yapılacak. Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, yıkım işlemlerinin yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu.

Abdulvahâbî Gazi Caddesinin Gökçekler Caddesine bağlantı yolu kavşağında başlattıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin “Bizim bu projeyi yapabilmemiz için öncelikli olarak İl Özel İdaresinin makine ikmal tesisinin taşınması gerekiyordu. Bu noktada Sayın Valim, İl Genel Meclisi Başkanımız ve üyelerimiz karar alarak taşınma ihalesini gerçekleştirdiler ve ilk kazmayı vurmuş olduk. Öncelikle şehrimizin merkezinde kalan makine ikmal tesislerini şehir dışına kazandırarak şehrimiz için önemli bir rahatlama sağlanmış oluyor. İkinci olarak da malumunuz Abdulvahâbî Gazi Caddesinden gelen yolun karşısı yoktu. Bu yolun Hastane Caddesine, hastaneye bağlanabilmesi açısından bu yolun boşaltılması gerekiyordu taşınmayla birlikte biz o projeyi hayata geçirmiş olacağız.” dedi.

ÇOK ELZEM VE İHTİYAÇ OLAN BİR PROJE

Projenin birçok faydasının olduğunu ifade eden Vali Salih Ayhan ise “Bir trafik güvenliği açısından faydası var, ikincisi özellikle hastane ulaşımına ciddi bir katkısı var, bu bölgede ciddi yoğunlaşma söz konusuydu, üçüncüsüyse bizim İl Özel İdaremizin bütün birimlerini bir araya toparlayarak daha nitelikli, daha sağlıklı güzel bir mekana hizmet vermesini sağlayacağız. Dolayısıyla baktığımız zaman çok boyutlu, çok bakış açısı gerçekleştireceğimiz bir proje oldu. Bu kısıtlamanın olduğu zamanda da bu tür çalışmalar yapmamız önemliydi. Dur durak bilmeden bütün kurumlarımız var gücüyle sahada hizmetlerini devam ettiriyor. Çok elzem ve ihtiyaç olan bir projeydi. Şehrin ortasına yüzlerce iş makinesi bu bölgede hareket halindeydi ve trafik güvenliğini sıkıntıya uğratmaktaydı. Hem özel idaremize, hem belediyemize hem de bölgemize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!