USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Davamız Tek, Yolumuz Tek

Davamız Tek, Yolumuz Tek

Davamız Tek, Yolumuz Tek
16-12-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Sivas Ticaret ve Sanayi Odamız (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken´e teşekkür ziyaretleri devam ediyor.

Bu kapsamda Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ve yönetimi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken´i ziyaret etti.

Sivas ve bölgenin sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ileten Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken´e teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, ?Amacımız Sivas´ımızın ortak akılla yönetildiği ve birleştiği bir noktada buluşmak. Çünkü hepimiz Sivaslıyız, hepimiz Sivas´ımıza emek veriyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımıza Demirağ OSB, tarım, Sivas´ın altyapı ve sanayi hakkında sunum yapmasından çok büyük gurur duyduk. Sunumdan önce bizden de bilgi aldı ve bizim adımıza da tüm İç Anadolu´nun sözcüsü olması da Sivas´a ayrı bir gurur vermiş oldu. Cumhurbaşkanımıza, Sivas hakkında yapılacak tüm bilgileri aktardığı için kendisine çok teşekkür ediyorum? dedi.

STSO BAŞKANIMIZ ORTAK AKILLA HİZMET EDİYOR

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası ve Ticaret Borsası´nın işbirliğiyle ortak akılla şehre hizmet ettiğinin altını çizen Çetindağ şunları kaydetti: ?Sivas´ın en büyük odaları. Bu 4 ana temel unsurları bizzat hep beraber istişare ediyor ve çalışıyoruz. Amacımız Sivas´ımızın sanayisini, tarımını, hayvancılığını, işsizliğini önlemek için ne gerekiyorsa yapılması. Bunun başını çeken de Ticaret ve Sanayi Odamız Başkanı. Çünkü kendisi göreve geldi geleli gece gündüz çalışıyor. Bu nedenle Mustafa Başkan´a da çok teşekkür ediyorum. Her konuda Sivas´a yapılan her türlü adımda biz, sizin yanınızdayız. Çünkü biz Sivaslıyız, çünkü bütün hayatımız bu memlekette geçti ve bu memlekete bir şeyler yapmak içinde Ticaret ve Sanayi Odasının ve Mustafa Başkanın başkanlığında Sivas´a çok büyük katkıları olacak. Sizlere, özellikle Cumhurbaşkanımıza, Sivas´ın tüm sıkıntılarını hem sanayide hem tarımda hem işsizlikte anlattığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra Sivas için atılacak tüm adımlarda da Ziraat Odası olarak her şekilde yanında olacağız, zaten yanındayız, ortaklaşa beraber çalışıyoruz. Çünkü siz yaptığınız çalışmalarda bizlerden de fikir alarak, bizlerle ortak akılla yapıyorsunuz. Tüm kamuoyuna da söylüyorum Sivas´ımızda hiçbir ayrımcılık yok. Sivil toplum örgütleri olsun, basınımız olsun, resmi dairlerimiz olsun amacımız hep beraber Sivas´a hizmet etmek.?

?BERABER BİR BÜTÜNÜZ?

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Eken, ?Biz, beraberiz, beraber bir bütünüz, aynı çatıda toplanmış vaziyetteyiz. Davamız tek, yolumuz tek, hepimizin tek derdi Sivas. Başkanlarımızın teşekkür etmeleri bizleri onore ediyor. Yapmış olduğumuz şey aslında bir ayrıcalığı yok, bu bizim görevimiz. 13 ilde bulunan 63 oda/borsa başkanlarımızın bizi seçmeleriyle bu görevi üstlendik. Başkanlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bu seçimle Cumhurbaşkanımızın karşısında o 15 maddeyi söyleme fırsatı yakaladık. Sizlerle istişare sonucu tarımdaki eksiklikleri, Valimizle, milletvekillerimizle, Belediye Başkanımızla yapmış olduğumuz istişarelerde ve İç Anadolu bölgesindeki bize gelen bütün maddeleri değerlendirdikten sonra 15 maddeye bizzat kendi odamızda düşürdük. Normalde 300 madde vardı ve 15 maddeye düşürdük. Ve bu 15 madde Cumhurbaşkanımıza nasip oldu iletildi. Sevindirici tarafı şu: Cumhurbaşkanımızın direkt o toplantıda Sayın Sanayi Bakanımıza ödeneğin hızlandırılmasını talimatını vermesi. Bizim Sivas için en büyük hedefimizdi. İşte kısa çalışma ödeneklerini tekrar başvuru yapma imkanını söyledik ve geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kararnamesi imzalandı. Çiğ süt fiyatları ile ilgili tarımla alakalı, et süt fiyatları ile alakalı, tohum ıslahı ile alakalı şu an görüşüyoruz Tarım Bakanlığı ciddi bir çalışma yapıyormuş. Yani Cumhurbaşkanımız bu Ekonomi Şurasını çok önemsiyor. Şura´da oda başkanlarında ve bölge başkanlarından aldığı maddeleri çok önemsiyor. Bu anlamda tekrar biz, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün emeği geçen Bakanlara, TOBB Başkanımıza ve herkese teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

?8 BİN ÜYEMİZİ ONORE ETMİŞTİR?

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının en önemli misyonunun şehirde birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu ifade eden Başkan Eken, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?Ziraat Odası da bizim. Her zaman söylüyoruz burada ne kadar çatı oda olsak da hep birlikte, beraber bu işleri üsteleneceğiz, beraber bu yolda yürüyoruz. Zaten ben hiçbir zaman olmadık, hep biziz, biz mantığı ile gidiyoruz. Bugün burada yaklaşımınız bizleri, 8 bin üyemizi onore etmiştir. Ziraat Odasına da bu ince düşüncesinden dolayı başkanımıza, meclis başkanımıza ve yönetim kuruluna ben çok teşekkür ediyorum. Burada yapılanın karşılığını aslına bir teşekkür. Bize ne kadar büyük bir ödül ve hediye olduğunu göstermiş oldunuz. Geçen haftalarda ASKON Yönetim Kurulu Başkanı geçen yine MÜSİAD Başkanımız ve bugünde Ziraat Odası başkanımız ve yönetiminin buraya gelmesi gerçekten bizi onore etmiştir. Bizde her zaman Ziraat Odasının bütün çalışmalarında üzerimize düşen ve varsa yanınızda olduğumuzu, beraber olduğumuzu belirtmek istiyorum.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!