USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Değer Katanlar Onurlandırıldı

Değer Katanlar Onurlandırıldı

Değer Katanlar  Onurlandırıldı
08-02-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

İlimizde 100´ün üzerinde personel çalıştıran 60 firmaya ve 2019 yılında mevcut personel sayısında yüzde 10 ve üzeri istihdam artışı sağlayan 19 firmaya Sivas Valiliği´nin organize ettiği program kapsamında Vali Salih Ayhan ve il protokolü tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Meva Kafe´de gerçekleştirilen programda ayrıca İşbaşı Eğitim Programı Protokolü imza töreni programı da düzenlendi.

Program Sivas´ın istihdamına ve ekonomisine katkı sağlamak için, İŞKUR tarafından uygulanan ´İşbaşı Eğitim Programı´ kapsamında ilimizdeki firmalar ile protokol imzalanması ile başladı. İmzalanan protokol ile Sivas´ta faaliyet gösteren işletmelerde, toplamda 626 kişinin istihdamı sağlanacak.

100 kişinin üzerinde istihdam sağlaması nedeniyle teşekkür belgesi alan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, programın açılış konuşmasını  yaptı. Eken, ?Bugün burada Sivas´ın iş dünyasının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Çünkü şehrin hamallığını yapan, yükünü çeken, kazandıkları ile vergilerini ödeyen, işçilerinin sigortalarını ödeyen ve 100´lerce insanımıza istihdam sağlayan üyelerimizle birlikteyiz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum? dedi.

Başkan Eken;  ?Demirağ OSB´nin 6. teşviki alması için bir mücadelemiz var. Bunun da sonucuna ulaşacağımıza hepimizin inancı tamdır. İnşallah beklediğimiz teşvik bölgesine gelebilirsek 63 firma olacaktır 630. İstihdam sayımızın artacağına şehrimizin protokolü, şehrin vekilleri inanıyor ve şehir inanıyor. Biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak 8 bin üyemiz ile bu işler için sonuna kadar mücadele edeceğimiz. Bir kişiye bile ekmek verenin bizim için çok değerli olduğunu bir kez daha söyleyerek başta Sayın Valim olmak üzere değerli protokolümüze saygılarımı sunuyorum?  diye konuştu.

Başkan Eken´in ardından konuşan İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ise Sivas´ta istihdam oranlarında yaşanan artışı istatistiki veriler üzerinden anlattı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise ?Sivas´a değer katan, istihdamına, üretimine değer katan iş adamlarımızla, esnaflarımızla bir araya gelerek kamu, kurum ve kuruluşlar olarak, sizlerin sıkıntılarını, sorunlarını çözmek için burada bir aradayız. Sayın Valimize bu programı organize ettiği için çok teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz Sivas´a hizmet edenler olarak Sivas Belediyesi, Sivas Valiliği, diğer kurum ve kuruluşlar olarak Sivas´ta üretim yapan, istihdam sağlayan herkesin yanındayız ve sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde, istihdama katkı sağlayan, üretim sayısını arttıran herkese teşekkür ediyorum? dedi.

?YANINIZDAYIZ?

Türkiye´nin her geçen gün daha iyiye gittiğinin altını çizen Başkan Bilgin, ?Hedefimiz, her alanda daha gelişmiş, her alanda daha büyümüş, istihdam ve ihracatını artırmış bir şehir ortaya koymak. Bunun için de hepimiz siyasilerimizle, milletvekillerimizle ve tüm kamu ve kuruluşlarımızla bunun mücadelesini veriyoruz. Çünkü inanıyoruz ki Sivas güçlü olursa Türkiye güçlü olur, Sivas güçlü olursa milletimiz güçlü olur. Bugünlerde zorlu süreçlerden geçiyoruz ama biz inanıyoruz ki bu ülkeyi sevenler çok istihdam sağlayan, çok üreten bireylerdir. Sizler de farklı sektörlerde tüm zorluklara rağmen üretimi artırmak, istihdamı artırmak ve Türkiye´nin ekonomisine katkı sağlamak için gerektiğinde risk alarak bu mücadeleyi veriyorsunuz, her zaman biz de sizin yanınızdayız? dedi.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da 2020 yılında yaşanan felaketlere dikkat çekerek ?Ölenlere Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu kriz sürecinde istihdam sağlamak her babayiğidin harcı değil. Öncelikle taşın altına elini değil gövdesini koyan iş insanlarına çok teşekkür ediyorum. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın da söylediği gibi, teşvik haritası oluşturulurken ne yazık ki Sivas´a çok büyük bir yanlış yapılmış durumda. Sivas şu andaki teşvik haritasındaki yerini hak etmiyor. Bunun için tüm Sivas´ın iktidardan muhalefete kadar hepimizin bürokrasisinin, sizlerin mücadele etmesi gerekiyor. Bugün Osmaniye´nin, Niğde´nin, Maraş´ın, Çankırı´nın, Sivas´tan daha önde bir teşvik bölgesinin içinde olması Sivas´ta yatırım yapan tüm insanlarımızı sıkıntıya sokuyor. Çünkü artık teşvik sıralamalarında ciddi uçurumlar var. Teşvikte ciddi farklar oluşmakta. Sivas bugün 4. teşvik içinde 5. teşvikten yararlanıyor. 5. teşvik bölgesinde olanlar 6. teşvikten yararlanıyor. Bu yeni açılacak olan Demirağ OSB için yetmez. Şu anda mevcutta OSB´de ciddi yatırım yapan iş insanlarımız var. Tüm OSB´ler için, tüm Sivas için bu haksızlığın giderilip Sivas´ın en azından 5. teşvik bölgesine alınarak OSB´de yatırım yapan iş insanlarımızın da 6. Teşvikten yararlanması gerekiyor. Bu Sivas´ın olmazsa olmazıdır? açıklamasında bulundu.

?Bizim maksat ve muradımız değer verenlere değer vermek? diyerek sözlerine başlayan Vali Salih Ayhan ise ?Sivas´ın ekonomisine katkı sağlayan, Sivas´ın istihdamına katkıda bulunan sizlerle birlikte omuz omuza dertleşmek kısa da olsa bir arada olmak istedik.  Belediye başkanımız, OSB müdürümüz ve oda başkanlarımızla İstanbul ve Ankara ziyaretlerimiz oldu. Bu ziyaretlerde hakikaten çok şeyler öğrendik. Büyük marka sahibi olan büyük iş insanlarını tanıma fırsatımız oldu, onların heyecanlarına şahit olduk ve Sivas´a olan ilgilerini, alakalarını gördük. Bunlara kayıtsız kalmamak için de kendi iç dinamiklerimizi iyice güçlendirmemiz gerek. Evet eksiklerimiz var ama dünden daha iyiyiz. İnşallah yarın daha iyi olacağız. Yeter ki hedef birlikleri olsun, yeter ki amaç birlikleri olsun. Gerçekten Sivas´ta bu hava var, bu anlayış var. Bunlar da inşallah üretime istihdama katkı sağlayacak? ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?2020 yılını biz üretim ve istihdam yılı olarak görüyoruz. Geçen sene 2019´da çok güzel 100. yıl etkinlikleri yaptık. İliklerimize kadar yaşayarak, ulusal ve uluslararası anlamda 100. yıl etkinliklerini kutladık. Gerçekten güzel bir miras, mutlu bir miras. Çok anlamlı oldu. Sivas´ın görünürlüğünü, bilinirliğini güzel bir şekilde ifade ettiğimizi düşünüyoruz. Geçen yıl bir de şu anlayışı belirleyemeye çalıştık: Türkiye fiziki anlamda, altyapı anlamında çok güzel bir yapıda. Eksikler var mı? Var. Ama zengin bir altyapıda bulunduğumuzu da zevkle ifade etmek istiyorum. Geçen yıl üçlü ayrıcalığımız olsun dedik. Tarım, turizm ve sanayi. Özellikle sanayi alanında ayrı bir çalışma yapmamız ayrıca önem arz etmekteydi. 1. OSB´nin altyapısını güçlendirmek ve pazarlama anlamında daha modern anlayışa döndürmeye çalıştık. İnovasyon merkezi kuruyoruz, İŞGEM´le bütünleştiriyoruz, KOSGEB, İŞKUR birliklerini daha da artırıyoruz. Belediye, Özel İdare birlikleri ile OSB´nin altyapısını güçlendirmeye çalışıyoruz. Yani orada istihdam yapanların her zaman yanında olduğumuzu vurguluyoruz. Her OSB toplantısında orayı ziyaret ediyoruz. Onları motive etmeye çalışıyoruz, ümitlerini canlı tutmaya çalışıyoruz. 2018-2019´da Türkiye olağanüstü saldırılara maruz kaldı ama birlikteliğimiz ile bunları aştık. 2019´daki bu anlayışımızı 2020´ye daha güçlü bir şekilde taşıyacağız. Bugün arkadaşlarımız çok güzel bir çalışma yaptı. Demirağ OSB´nin kamulaştırma, elektrik altyapısı, içme suyu altyapısı tamamlandı. Cumhurbaşkanımızın söz verdiği gibi, biz sahip çıkacağız. Bunlar sayesinde de Sivas hak ettiği noktaya gelecek. Turizmde de çok iyi bir noktaya geleceğiz. Hiçbir zaman ümitsiz olmayacağız. İnandığımız zaman emek verdiğimiz zaman bunun karşılığını almamak mümkün değil. Cenabı Allah hiç kimsenin emeğini zayi etmez. Turizmde özellikle yüksek hızlı tren ile ilgili sosyoloji bölümündeki hocalarımızla toplantı yaptık. Dünyada yüksek hızlı trenin geldiği bütün yerleşim yerleri gelişmiştir. Müthiş bir sosyal hareketlilik olmuştur, turizmde hareketlilik olmuştur.?

Konuşmaların ardından firmalara teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!