USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Denetimler Hız Kesmiyor

Denetimler Hız Kesmiyor

Denetimler  Hız Kesmiyor
17-04-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Vali Salih Ayhan, ilimizdeki koronavirüs vakaları ve alınan önlemler hakkında basın toplantısı düzenledi.

Videokonferans Sistemi (VKS) ile gerçekleşen toplantıda Vali Ayhan, ilimizde sektörlere yönelik devam eden ve planlanan yatırımlar ile ilgili de basın mensuplarını bilgilendirdi.

Koronavirüs vakaları açısından ilimizin, ülkemiz gibi iyi bir sınav verdiğini ifade eden Vali Salih Ayhan, ?Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 salgını ile ülke olarak topyekûn bir mücadele veriyoruz. Biliyoruz ki bu mücadeleden devletimizin kararlı adımları ve milletimizin sağduyusu ile zaferle çıkacağız. Bundan hiçbir şüphemiz yok? dedi.

?11 BİN 909 YARDIM PAKETİ İHTİYAÇLILARA ULAŞTIRILDI?

İlimizde yapılan çalışmaları da anlatan Vali Ayhan ?Gerek Bakanlıklarımızın genelge ve talimatları doğrultusunda gerekse İl Pandemi Kurulu ve İl Hıfzıssıhha Kurullarımızın aldığı kararlar doğrultusunda, şehrimizde yürüttüğümüz çalışmaları başlıklar halinde sizlerle paylaşmak isterim. Sosyal izolasyon anlamında alınan kararlarda devletimizin her zaman vatandaşının yanında olduğunu göstermek amacıyla Vefa Sosyal Destek Merkezleri kurduk. Merkez ve 16 ilçemizde kurulan bu merkezler 112 Acil üzerinden alınan talepleri 22 Mart tarihinden itibaren yerine getirmekte. Bu süreçte Vefa İletişim Merkezimize aktarılan 37 bin 661 talebin tümünü yerine getirdiğimizi ifade etmek isterim. Bununla birlikte ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yönelik hijyen ve gıda paketlerimizin dağıtımı tüm hızıyla devam etmekte. Şuana kadar 11 bin 909 yardım paketini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmış bulunuyoruz. Vefa Sosyal Destek Gruplarımızın yanı sıra özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve devletin yanlarında olduğunu hissettirmek adına tüm din görevlilerimiz hanelere ziyarette bulunuyorlar. Bu kapsamda; şu ana kadar 7 bin 205 hane ziyaret edildi? dedi.

BİN 815 VATANDAŞA İZİN BELGESİ

Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Sosyal izolasyonun etkin sağlanması amacıyla yardım ve maaşların evde ödenmesi ile ilgili ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bugüne kadar 17 bin 344 ödemenin 13 bin 448´ini evde ödemiş bulunuyoruz. Geriye kalan 3 bin 896 maaş ve yardımın ödemesine ise devam ediyoruz. Genelgeler ve İl Hıfzıssıhha kararlarında belirtilen istisnalar doğrultusunda, kısıtlama kapsamındaki vatandaşlarımızın şehir içi ulaşımlarına yönelik 4 bin 415, sokağa çıkmaya yönelik bin 181 belge Valiliğimiz Açık Kapı birimi tarafından düzenlenmiştir.  Ayrıca Seyahat İzin Kurullarımız tarafından 28 Mart tarihinden itibaren istisna kapsamındaki  bin 815 vatandaşımıza Şehirlerarası Seyahat İzin Belgesi düzenlenmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığı, güveni ve ekonomisi için piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Pazar yerleri, marketler ve toplu taşıma araçları gibi halkımızın toplu olarak bulunduğu mekânlarda maske takılmasının zorunlu hâle gelmesiyle bu yöndeki denetim ve izlemelerimizi belediyemiz ile koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Özellikle pazar yerlerinde tahtalar arasındaki ayrılıklar, giriş-çıkışlar, maske ve eldiven kullanımı ve pazarda kalış süresi gibi hususları hassasiyetle ele alıyoruz. Aldığımız tedbirler ve vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde toplu taşımada geçen ay 94 bin düzeylerinde olan hafta içi günlük taşıma sayımızı şu an hafta içi 8 binler, hafta sonu 3-4 binler düzeyine çekmiş bulunuyoruz.?

?77 BİN 291 VATANDAŞIMIZ BİLGİLENDİRİLMİŞTİR?

Yapılan piyasa gözetim ve deneyim faaliyetleri kapsamında şu ana kadar Ticaret İl Müdürlüğü tarafından özellikle eczane, medikal ve marketler başta olmak üzere 189 denetim gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Ayhan, ?Fahiş fiyat uygulamaları tespit edilen 4 işletmeye 41 bin 900 lira cezai işlem uygulandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından gıda satış ve üretim yerlerine yönelik 961 denetim gerçekleştirilmiş olup kural ihlali yapan işletmelere 136 bin 566 lira para cezası uygulanmıştır. Belediyemiz tarafından  bin 585 işyeri denetlenerek gerekli uyarı ve işlemler yapılmıştır. Bu süreçte şehir giriş ve çıkışlarında çok sıkı tedbirleri hayata geçirdik. Emniyet ve jandarma güçlerimiz tarafından şu ana kadar şehir giriş kontrol noktalarında 36 bin 901 araç kontrol edilmiş olup 77 bin 291 vatandaşımız bilgilendirilmiştir? dedi.

?NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ?

?Hastanemizde de teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur? diyen Vali Ayhan, ?Şu ana kadar hem sağlık hizmetleri hem gıda ve temizlik malzemeleri tedariki hem de kamu güvenliği bakımından hamdolsun kayda değer bir meseleyle karşılaşmadık. Yeni yaptırmış olduğumuz 96 yatak kapasiteli ÇAGEM Merkezi, Numune Hastanesinde 1 blok, Cumhuriyet Üniversite Hastanesi, Medicana Hastanesi bu sürece hizmet vermek için hazır durumdadır. Aldığımız ve alacağımız önlemler sayesinde şu anda sağlık sistemimizi sıkıntıya düşürecek herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirtmek isterim. Özellikle taburcu ettiğimiz 66 vatandaşımızı sürecin başarı ile yürütüldüğünün önemli bir göstergesi olarak görüyorum ve bu anlamda sağlık çalışanlarımızı ayrıca kutluyorum. Bu salgının üstesinden gelecek sadece imkâna değil, aynı zamanda morale ve kararlılığa da sahibiz. Vatandaşlarımızın her birinin temel ihtiyaç malzemelerine ulaşma konusunda sıkıntıya düşmemesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ?Ekonomik İstikrar Kalkanı Programı´ ile salgın süresince çalışanlarımızın süreçten en az şekilde etkilenmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda İŞKUR İl Müdürlüğümüze şu ana kadar ?Kısa Çalışma Ödeneği´nden yararlanmak isteyen işyerlerinin başvuruları tamamlanarak ?İş Teftiş Kurulu´na gönderilmiştir. Ödeme işlemleri de gerçekleşmeye başlamıştır. Ayrıca ?İşsizlik Ödeneği´ için şartları tutan 257 vatandaşımızın işlemleri tamamlanmış, 495 vatandaşımızın işlemleri de devam etmektedir. Ekonomik İstikrar Kalkanı Programı FAZ 1 kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından belirlenen kıstaslar doğrultusunda 13 bin 352 haneye bin lira ödeme gerçekleştirilmiştir. Ekonomik İstikrar Kalkanı FAZ 2 kapsamında da daha önce yardım yapılmayan 13 bin 145 haneye ödemelerde son aşamaya gelinmiştir. Bundan sonraki süreçte de devletimiz yapacağı sosyal yardımlarla vatandaşlarımızın yanında olacaktır. Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız üzerinden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik yardımlarımıza devam ediyoruz? dedi.

?ÇALIŞMALARI TAKİP EDİYORUZ?

?Kamu düzeninin devam ettirilmesi kurumlarımızın vatandaşlarımıza hizmetleri noktasında sıkıntı yaşamaması için tüm kamu kurumlarımıza online toplantılar yaparak, kamu kurumlarının çalışmalarını takip ediyoruz? diyen Vali Ayhan, ?Bu zorlu süreçte başta kadirşinas Sivas halkı olmak üzere, sağlık çalışanlarımıza, emniyet ve jandarma personellerimize, SYDV çalışanlarımıza, 112 AÇM çalışanlarımıza, Valiliğimiz Açık Kapı ve Basın Bürosuna, sahada mesai mefhumu gözetmeden çalışan Vefa Sosyal Destek çalışanlarımıza, imamlarımıza, eğitim camiamızın tüm yönetici ve öğretmenlerimize, AFAD çalışanlarımıza, PTT çalışanlarımıza ve diğer kamu görevlilerimize, belediyelerimize ve ilçe kaymakamlarımıza devletine olan güveniyle sergilediği birlik, beraberlik, dayanışma için teşekkür ediyorum. Ayrıca bu zorlu süreçte kamuoyunu her zaman doğru kaynaktan, doğru bilgiyle besleyen siz basın çalışanlarımıza yapıcı davranışlarınızdan ve bizimle sağladığınız kurumsal işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum? açıklamasında bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!