USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Destekler Yeterli Değil

Destekler Yeterli Değil

Destekler Yeterli Değil
06-09-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

?AGRO Sivas 2019 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı´nın  açılışına katılmak üzere ilimize gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ülke gündemine ilişkin basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Sivas Kongresi´nin 100. yıl dönümünün önemine değinerek konuşmasına başlayan Genel Başkan Destici, ?Sivas Kongremizin 100. yılındayız. Bir kere daha Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kongre üyelerimizi rahmetle anıyorum. Onların o gün Sivas´ta ortaya koyduğu irade, cesaret, kahramanlık ve şiar bugün bizim de ilkemiz ve ülkümüzdür. Şöyle ki Türkiye bir bütündür parçalanamaz. Dünya var oldukça bu ülkümüzü sürdüreceğiz? dedi.

Çiftçilerin zor günlerden geçtiğini kaydeden Genel Başkan Destici, ?Sivas tarım ve hayvancılık şehri. İstediğimiz düzeyde değiliz. Destekler var ama bunlar yeterli değil. Bunun ötesinde girdi maliyetlerinin çok yüksek olması tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı epey zorluyor. Olumlu şeyler oldu. Örneğin buğday, arpa fındık, şeker pancarı ve kuru üzümde taban fiyatlarının bu sene erken açıklanması ve tatminkar olması çiftçimizin yüzünü güldürdü. Ama özellikle destekler konusunda şu talep her zaman canlılığını ve haklılığını koruyor. O da şudur: Zamanında destek. Özellikle ekim dönemlerinde destek ve ürüne destek isteniyor. Bu da sağlanabilirse mazot başta olmak üzere ilaç, gübre gibi girdi maliyetlerinde çiftçimize yardımcı olunabilirse Türk çiftçisinin daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Biz tarım ve hayvancılığı asla ihmal edemeyiz. Çünkü Türkiye´nin önünü açacak en önemli alanlardan bir tanesi tarım ve hayvancılıktır. Fuarın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz? dedi.

?ÇÖZÜM SÜRECİ YANLIŞTI?

Terör örgütü PKK´nın faaliyetlerine devam etmek için her türlü alanı istismar ettiğine dikkat çeken Genel Başkan Destici, ?Türkiye geçmişte bir çözüm süreci yaşadı. Bu yanlıştı. Bu süreç maalesef PKK´yı ve onun siyasi uzantılarını ve siyasi bölücüleri meşrulaştırdı daha da güçlendirdi. Tabi bu yanlış görüldü ve bu yanlıştan dönüldü. Ama hala Türkiye´de bazı çevrelerin muhalefet adına PKK´nın siyasi iş birlikçileriyle iş birliği yapması kabul edilemez bir durumdur. Çözüm sürecinden farklı bir durum değildir. O dönemde meşrulaşanlar şimdi maalesef muhalefet ediyoruz, diye ortaya çıkan bazı siyasi partilerin bu davranışları ve tavırlarıyla tekrar PKK´nın siyasi uzantılarına büyük bir meşruiyet alanı açmaktadırlar. Onun için bundan herkesin uzak durması lazım" diye konuştu. 

?KAYYUM ATANMASI HUKUKİ KARAR?

Belediyelere yapılan atamaların sadece siyasi karar olarak değerlendirilmesinin yanlış olacağının altını çizen Genel Başkan Destici, ?Bunun siyasi bir kararın yanı sıra hukuki bir karar olduğunu, idari bir karar olduğunu bilmek lazım. Şunu hiç kimse inkar edemiyor. ´HDP´li belediyeler, PKK´ya destek oluyor mu, olmuyor mu?´ soru bu. Ama cevaba gelince kimse buna ´hayır´ diyemiyor. Hatta görevden alınan ya da alınmayan HDP´liler, yöneticileri, belediye başkanları, milletvekilleri ´Bizim PKK ile bir ilgimiz yok´ diyemiyorlar. Bu ilişkiyi hiçbir zaman reddetmediler. Biz ´HDP kapatılsın´ derken bunu sırf popülist bir siyaset olsun, diye söylemiyoruz. Bunu temellendirerek söylüyoruz? açıklamasında bulundu.

?HDP KAPATILSIN?

HDP´nin kapatılması gerektiğinin altını çizen Genel Başkan Destici, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Dolayısıyla burada kayyum atanmasını da biz doğru, yerinde görüyoruz. 3 belediye başkanı ile kalmamasını ve HDP´nin elindeki bütün belediyelere şu anda bu tavırdan vazgeçmedikleri sürece, PKK ile aralarına sınır koymadıkları ve açıktan çıkıp PKK´yı lanetlemedikleri, ´Bu bir terör örgütüdür´ demedikleri sürece onlara da kayyum atanmalı ve o belediyeler de emin ellere geçmelidir."
?TERÖRLE MÜCADELE KESİNTİSİZ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLMELİDİR?

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklara ilişkin de konuşan Genel Başkan Destici, "Son dönemlerde devletin terörle ciddi mücadelesi ailelerimizi cesaretlendirmiştir. Anaları cesaretlendirmiştir. Hemen hemen her gün HDP´nin önünde bir annenin feryadına şahitlik ediyoruz. Dolayısıyla bir gerçekle karşı karşıyayız. Bazı evlatların bu haykırışlar, bu uğraşlar sonucunda PKK tarafından bırakıldığını da görüyoruz. Demek ki bir gerçek var. PKK ailelerin çocuklarını zorla dağa kaçırıyor ve terörist ediyor. Buna da belediyeler aracılık ediyor. HDP, bu alandan bile girdiğiniz zaman maalesef suç işliyor ve kapatılmayı hak ediyor. Devletimiz elbette mücadele edecek ama biz de siyasiler olarak devletin terörle mücadelesinde sonuna kadar yanında durmak zorundayız. Bu dağa çıkarılan, terörist edilen, Türkiye´ye düşman edilen bu çocuklara, hepimizin sahip çıkması lazım. Bu annelerin yanında olmamız lazım. PKK´yı lanetlediğimiz gibi kim PKK´ya yardım ediyorsa, yataklık ediyorsa ister bu bir siyasi parti olsun, ister bir sivil toplum örgütü olsun, buna karşı hepimizin ortak bir tavır ortaya koymamız lazım. Eğer biz bu tavrı ortaya koymazsak ileride çok geç kalmış olabiliriz. Terörle mücadele hem içeride hem de dışarıda kesintisiz bir şekilde sürdürülmelidir. Şu anda bu sürdürülüyor, biz de sonuna kadar destekliyoruz. Çocuklarımıza da hep birlikte sahip çıkmalıyız. O annelerin feryadına hepimiz ses vermeliyiz. Burada bu mücadeleyi hep birlikte gerçekleştirmeliyiz? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!