USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Devletimiz Büyük Kaynak Ayırdı

Devletimiz Büyük Kaynak Ayırdı

Devletimiz Büyük  Kaynak Ayırdı
11-07-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte sahada çalışmalara devam eden Vali Salih Ayhan, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Bir dizi programlar gerçekleştirmek, ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere Hafik ilçesine giden Vali Ayhan, Kaymakam Hacı Kerim Meral ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.

Vali Salih Ayhan, Hafik´teki ilk programında kaymakamlık bahçesinde, koronavirüs pandemisi süresinde görev alan Vefa Sosyal Destek Grupları ile bir araya geldi. Ülkemizin de içerisinde bulunduğu salgın döneminde, Vefa Sosyal Destek Gruplarının vatandaşların her türlü ihtiyacını evlerine ulaştırdığını, sosyal devleti hissettirdiklerini anlatan Vali Ayhan, "Her birinize yaptığınız bu hizmetlerden dolayı minnettarız. Sizler bu zorlu sürecin kahramanları oldunuz? dedi.

GAZETECİ YAVUZ´UN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Ayhan, ziyaretlerine Hafik Çınarlı köyünde Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit edilen Gazeteci Adem Yavuz´un kabrini ziyaret ederek devam etti. Köy mezarlığında bulunan Şehitlik Anıtı´na da uğrayan Vali Ayhan, ilk basın şehitlerinden olan Şehit Adem Yavuz´a ve tüm şehitlere Allah´tan rahmet diledi.

Hafik Çınarlı köyü sakinleriyle de bir araya gelen Vali Ayhan, kendisini karşılayan vatandaşlar bir süre sohbet etti. İlgilerinden dolayı köy halkına teşekkür eden Vali Ayhan, "Çınarlı köyü, yeşil doğası ve çalışkan insanı ile hatırımızda yer edecektir" dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ?Üreten Çiftçi Gelişen Sivas? projesi kapsamında Hafik Çınarlı köyünde 6 bin metrekare alanda lavanta yetiştiren Mustafa Taş´ın tarlasını da ziyaret eden Vali Ayhan, Sivas´ın iklimsel özelliğinin bu bitkinin yetişmesine uygun olduğunu söyleyerek, üreticiyi tebrik etti.

İŞÇİLERLE SOHBET ETTİ

Vali Ayhan, daha sonra Hafik Çınarlı köyü ile Zara Kuşçu köyü arasındaki yolda devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Burak Caner´den yolun son durumu hakkında bilgi alan Vali Ayhan,  sahada görev alan işçiler ile bir süre sohbet ederek, 2020 yılı iş sezonunun kazasız ve belasız geçmesi temennisinde bulundu.

Geniş bir coğrafyaya sahip olan Sivas´ın 8 bin kilometre yol ağını bulunduğunu ifade eden Vali Ayhan, bin 233 adet köyü bulunan ilimizde, İl Özel İdaresinin teknik alt yapı ve kurumsal kadrosuyla önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekti.

KIRSAL HİZMETE DOYACAK

2020 yılı yatırım programı kapsamında; içme suyu, tarımsal sulama, yol yapımı ve kanalizasyon işleri için, İl Özel İdaresi ve KÖYDES kaynaklarıyla 150 milyon TL harcama yapılacağının altını çizen Vali Ayhan, amaçlarının köylerdeki yaşam standardını artırmak olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın arzu ettiği hizmetler nasıl merkezde yapılıyorsa aynı şekilde de köylerde yapılmasını hedefliyoruz" dedi.

?GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ?

İl Özel İdaresinin büyük bir aile olduğunu, araç sayısı ve personeliyle de il genelinde başarılı çalışmalara imza attığını dillendiren Vali Ayhan, "Hem personeliyle hem de İl Genel Meclisi ile güçlü bir kurum Sivas İl Özel İdaresi. Hizmetin gitmediği tek bir köy, tek bir mezra kalmaması için gece-gündüz çalışıyoruz? açıklamasında bulundu.  

?İÇME SUYU KONUSUNDA BİR DİSİPLİN SAĞLADIK?

Sivas´ta 8 bin kilometre yolun yarısının asfalt olduğuna vurgu yapan Vali Ayhan, ilave onarım ve yol yapımı ile ulaşımda iyi noktada olduklarını aktardı.  Kırsal nüfusun yüzde 85´inin bu hizmetlerden faydalandığını anlatan Vali Ayhan, "Köylerimizin çöpleri toplanıyor, bir taraftan da içme suyu konusunda bir disiplin sağladık. Bu hizmetleri düşündüğümüze yükümüzün ne kadar ağır olduğu ortaya çıkıyor. Azimle, gayretle bu şehrin her karış toprağına imkânlar ölçüsünde hizmet götürmeye devam edeceğiz. İl Özel İdaresinin görevi sadece alt yapı değil, şehre vizyon katacak projeleri de kazandırmaktır" dedi.

?SİVAS´IMIZIN COĞRAFYASI ÇOK GENİŞ?

Vali Ayhan, son programını ise Zara İlçesine bağlı Akören bölgesinde yapımı tamamlanan barajı inceleyerek tamamladı.  Barajın yoğun süren çalışmalarının ardından tamamlanarak hizmete girdiğini ifade eden Vali Ayhan, "Hakikaten güzel bir eser ortaya çıkmış. Proje aşamasından imalatına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sivas´ımızın coğrafyası çok geniş. Farklı fiziki özelliklere sahip bir coğrafya. Ürün çeşitliliği açısından da Türkiye´de herhalde en yoğunluklu illerin başında geliyoruz. Tabii bunu nitelikli hale getirmek, katma değeri yüksek olan ürünler üretmek için de hiç şüphesiz suya ihtiyaç vardır. Hep söylüyoruz çiftçimizi bilgiyle, toprağımızı da su ile buluşturduğumuz zaman bu topraklar daha da üretken hale gelecek" şeklinde konuştu.

?REFAH SEVİYESİNİ ARTIRACAK?

Vali Ayhan, Sivas´ta 2002 yılında 21 olan gölet ve baraj sayısının 2019 yılında 60´a ulaştığını hatırlatarak, "Bunlara yaklaşık olarak da 2 milyarın üzerinde para harcandı ve yapılmaya da devam ediyor. Çok büyük emekler var. Devletimiz çok büyük kaynaklar ayırdı. Gerek tarımsal alanda gerekse hayvancılık alanında güzel projelerle Sivas´ı üreten bir şehir olması yönünde destekleyeceğiz. Sivas´ımız kendi kendine yetebilen ve ülkesine de büyük katkı sağlayan bir il olacak. Ben bu barajın yapılmasında DSİ bölge müdürlüğümüze, genel müdürlüğümüze yüklenici firmamıza, bu coğrafyada destek olan köylülerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel baraj, buradaki bütün çiftçilerin yüzünü güldürecek. Refah seviyesi artıracak" dedi.

Programlarda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Hafik Kaymakamı Hacı Kerim Meral, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İdris Tataroğlu, Devlet Su İşleri 19.Bölge Müdürü İsmail Kaya, Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürü Adnan Kahveci, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ile diğer ilgiler yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!