USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Devletimiz Yaptı Milletimiz Koruyacak

Devletimiz Yaptı Milletimiz Koruyacak

Devletimiz Yaptı  Milletimiz Koruyacak
23-06-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Vali Salih Ayhan, Milletvekili Semiha Ekinci, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve diğer il protokolü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa süre önce Video Konferans Sistemiyle (VKS) açılışı yapılan Millet Bahçesi´nde sabah sporu yaptı. Daha sonra Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı sporcuların Wushu gösterisini izleyen katılımcılar, ardından alana fidan dikti.

TOKİ TARAFINDAN KAZANDIRILDI

Vali Ayhan, burada yaptığı konuşmada; Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatları doğrultusunda Sivas´a Millet Bahçesi kazandırıldığını ifade ederek, projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından ilimize kazandırıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´a ve TOKİ yetkililerine teşekkür eden Vali Ayhan, ?Projenin sahada takip edilmesi noktasında ilimizde birlik-beraberlik örneği gösterilerek, belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve tüm ilgili kurumlarımız özverili bir çalışma ortaya koydu. Muhteşem bir Millet Bahçesi yapıldı. Bu bölgenin maddi ve manevi değeri var.  Burası Sivasspor´un yılarca başarıya koştuğu, ilk UEFA mücadelesi verdiği, yüreğinde ve hafızalarında ayrı bir yeri olan stadyum alanı. Şimdi ise vatandaşlarımıza Millet Bahçesi olarak hizmet verecek? dedi.

SİVAS, MİLLET BAHÇESİNE SAHİP ÇIKACAK

Söz konusu projenin maliyetinin 150 milyon lira olduğuna dikkat çeken Vali Ayhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatları doğrultusunda Millet Bahçesi´nde ağaç sayısının artırıldığını ve mevcut otoparkın da genişletildiğini ifade ederek ?Sivas bir değer kazandı, 53 bin metrekare alanda 2 bin adet büyük ağaç, 35 bin adet küçük ağaç toprakla buluşturuldu. Fonksiyonu ve ulaşım akslarıyla muhteşem bir Millet Bahçesi yapıldı. Temiz havasıyla ve yeşil doğasıyla Sivas bir değer kazandı. Vatandaşlarımız her değerimize sahip çıktığı gibi bu değerine de sahip çıkacaktır? diye konuştu.

Milletvekili Ekinci ise Sivas´ın en merkezi ve kıymetli bir alanında Millet Bahçesi´nin hizmete sunulduğunu söyledi. Bölge halkından parka gözü gibi bakmasını isteyen Ekinci, "Burası çok önemli bir yer, hemen karşısında hızlı tren istasyonumuz olacak. Sivas´a ilk gelen kişiler burayla karşılaşacaklar, o nedenle de devletimiz yaptı, milletimiz koruyacak" ifadelerini kullandı.

SİVAS GÜZEL BİR DEĞER KAZANDI

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, Millet Bahçesi´nde mevcut ağaç sayısını artırmak için çalışma yaptıklarını kaydederek ?Burası vatandaşlarımızın Sivas´ın merkezinde nefes alabileceği vakit geçireceği alan olacak.  Bugün il protokolün katılımıyla 20 adet ağaç diktik. Mevsimsel şartlar dikkate alınarak ilerde 500 adet fidan daha dikeceğiz.? dedi.

Millet Bahçesi´ndeki tüm eksikliklerin giderildiğini belirten Başkan Bilgin de "İnşallah sabahtan gece saat 24.00´e kadar halkımızın hizmetine sunuyoruz. Sivas güzel bir eser kazandı, güzel bir değer kazandı." dedi.

SİVAS´A 2. MİLLET BAHÇESİ YAPILIYOR

Sivas´a ikinci bir Millet Bahçesi kazandırmak için çalışma yaptıklarını aktaran Belediye Başkanı Bilgin,  27 Haziran Parkı ve eski Numune Hastanesi´nin bulunduğu alanın park olarak inşa edileceğini, projenin ise ihalesinin yapıldığını söyledi. Başkan Bilgin, ?Sivas´a hizmet edenler olarak ortak akıl ile yola çıktık. Bu şehre değer kazandıracak, ileriye götürecek ve vizyon katacak projeleri hayata geçireceğiz? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!