USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Doğal Akvaryuma Zarar Gelmeyecek--Video

Doğal Akvaryuma Zarar Gelmeyecek--Video

Doğal Akvaryuma  Zarar Gelmeyecek--Video
23-07-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

İlçe ziyaretlerini sürdüren Vali Salih Ayhan, Gürün´de bir bizi temaslarda bulundu. Her fırsatta yaptığı ilçe ziyaretleriyle başta kamu hizmetleri olmak üzere birçok alandaki projeleri yerinde gören ve inceleyen Vali Salih Ayhan, ilk olarak ilçeye bağlı Gürün Tepecik köyüne uğrayarak Mehmet Ayçiçek´e ait 100 dönümlük kayısı bahçesindeki hasada katıldı.

?SİVAS ÜRÜN DESENİ ANLAMINDA ÇOK ZENGİN?

Gürün ilçesinin en çalışkan köylerinden biri olan Tepecik köyünü ziyaret ettiklerini dile getiren Vali Ayhan, "Sivas´ın ne kadar geniş bir coğrafya ve üreten bölge olduğunu görebiliyoruz. Sivas´ın bir coğrafyasında seracılık, bir coğrafyasında şeker pancarı, patates üretimi, yem bitkileri, bir diğer coğrafyasında ise meyve üretimi yapılıyor. İklimsel ve toprak özelliklerine baktığımızda Malatya ve Elazığ bölgesinde ılıman iklim var. Gürün Tepecik köyünde 4 bin dekar kayısı bahçesi yer alıyor. İlçe genelinde toplam 10 bin dekar alanda kayısı üretiliyor. Kayısının ürün deseni anlamında ekonomiye katkısı yüksek. İlçemizdeki arkadaşlarımızın bir araya gelerek üreticiler birliği kurması çok anlamlı olmuş. Bizler de valilik olarak üreticilerimizi destekleyeceğiz. Kurumsal bir yapıyla ölçek ekonomisine uygun üretim modeliyle çalışmalarımızı hayata geçireceğiz. Hem sulama hem de pazarlama teknikleri, ambalajlama, paketleme çalışmalarını bir bütün olarak değerlendirip buradaki çiftçilerimizin cebine daha fazla para girmesini sağlamak istiyoruz. Sivas coğrafyası ürün deseni anlamında farklı pek çok ürünü barındırıyor? dedi.

?EKİLMEDİK ALAN KALMAYACAK?

Kayısı üretiminde Sivas´ın 10. sırada yer aldığını ifade eden Vali Ayhan, "Gürün kayısı üretimi noktasında çok iyi yerde. Çiftçilerimize bol, hayırlı kazançlar diliyorum. Üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Bu coğrafyada ekilmedik alan, işlenmeyen toprak kalmayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Vali Ayhan, Tepecik köy ziyaretinin ardından cami ve mescitlere karşılık beklemeden minber, kürsü, mihrap yapan 86 yaşındaki Marangoz Ali Önder´i Gürün´deki atölyesinde ziyaret etti. Vali Ayhan, Türkiye Diyanet Vakfınca ´Uluslararası İyilik Ödülü´ne de layık görülen zanaatkârın gönülleri fethettiğini söyleyerek yaptığı işlerden dolayı kendisini tebrik etti.

?MÜSAADE ETMEYECEĞİZ?

Vali Ayhan´ın bir sonraki ziyareti ise berrak suyu ve turkuaz mavisi görünümüyle ?doğal akvaryum? olarak adlandırılan Gürün Gökpınar Gölü oldu. Bölgenin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için başlatılan proje hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Ayhan, "Burayı korumak asli görevimiz. Göle zarar verecek hiçbir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.

?PROJENİN GÖL İLE ALAKASI YOKTUR?

?Gürün Gökpınar doğa harikası Sivas´ın değeri, ilçemizin incisi turkuaz mavisi bir yer? sözleriyle gölün turizm açısından önemine dikkat çeken Vali Ayhan, "Bildiğiniz üzere Gökpınar´da bir çalışma yürütmekteyiz. Gökpınar rehabilitasyon alanı projesi var. Projeyle ilgili kamuoyunun hassasiyeti var. Söz konusu projenin göl ile alakası kesinlikle yoktur." şeklinde konuştu.

?EKSİKLİKLERİ GİDERECEĞİZ?

Gölün yoğunluğunu aşağı çekecek bir çalışma yaptıklarını anlatan Vali Ayhan, "Hafta sonu bu bölgeye çok sayıda ziyaretçi geliyor. Pandemi sürecinden sonra vatandaşlarımız doğayla buluşmak için bölgeye yoğun ilgi gösteriyor. Hazırladığımız projeye Gürün halkının, sivil toplum örgütlülerinin sahip çıkması gücümüzü ve motivasyonumuzu daha da artırıyor. İnşallah burada görülebilecek eksiklikleri gidereceğiz.  Doğal yapısını, yeşil alanlarını muhafaza ederek daha güzel bir yer haline getireceğiz" ifadesini kullandı.

Gölle alakalı olmayan bölgedeki su için de çalışma yapacaklarını anlatan Vali Ayhan, "Buradaki suya vatandaşlarımızın dokunmasını ve ferahlamasını istiyoruz. Projemiz, Avrupa ve dünya standartlarında bir gölün veya akarsuyun vatandaşlarla nasıl temas edileceğini sağlayacak nitelikte olacak" dedi.

?KISA SÜRE İÇİNDE PROJEYİ TAMAMLAYACAĞIZ?

Çevre bilincine hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen Vali Ayhan, "İyi niyetli her türlü talebe, fikre açığız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın da buranın sit alanı edilmesi noktasında bilimsel çalışmaları var. Bu bölgeyi koruyacağız, rebabilite edeceğiz. Bu gölün rengini koruyacağız, kısa süre içinde de projeyi tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

AYHAN, GÖKPINAR GÖLÜNE DALIŞ YAPTI

Vali Ayhan, yıl boyu 11 derece su sıcaklığı ve yüksek irtifa nedeniyle dalış sporunun en rahat öğrenileceği yerlerden biri olan Gürün Gökpınar Gölüne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bünyesinde görev yapan balık adamlarla birlikte de dalış yaptı.

AYHAN´DAN VEFA SOSYAL DESTEK GRUPLARINA TEŞEKKÜR

Gürün´de Vefa Sosyal Destek Gruplarıyla da bir araya gelen Vali Ayhan, "Türkiye de koronavirüs sürecini yaşayan ülkelerden biri. Çok şükür milletimizin dirayeti, feraseti, birlikteliği, insani özelikleri örf ve adetleri, bu sürecin üstesinden gelmemize yardımcı oldu." dedi.

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Ayhan´ın, Gürün ilçe temasları kapsamında bir sonraki durağı ise sosyal destek alan Mevlüt Topraktepe´nin hanesi oldu. Aile ile sohbet eden Vali Ayhan, ilçe ziyaretlerinde fırsat buldukça evlere konuk olduğunu söyledi. Gürün ilçe temasları kapsamında 1994 yılında Van´da hayatını kaybeden şehit Yusuf Erköse´nin babası Hasan Ali ile annesi Nüsebiha Erköse´yi de hanelerinde ziyaret eden Vali Ayhan, şehide Allah´tan rahmet, ailesine ise sağlıklı ve huzur dolu ömür diledi.

GÜRÜN, EĞİTİMDE DAHA İYİ NOKTADA

Gürün´de yapımı devam eden Gürün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Halk Eğitim Merkezi inşaatında incelemede bulunarak gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Ayhan, her iki yatırımın da ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, ilçenin eğitimde çok daha iyi noktalara geldiğini söyledi.

Vali Ayhan, Gürün ilçesindeki son ziyaretini Soyçelik Şirketine ait Gürünsoy Bulgur Fabrikası ile Ali Rıza Demirsoy´a ait besi çiftliğine gerçekleştirdi. İşletme sahiplerinden bilgi alan Ayhan, tarım ve hayvancılığın bölge için vazgeçilmez olduğunu dile getirerek üreticileri tebrik etti.

Vali Salih Ayhan´a ilçe ziyaretlerinde Gürün Kaymakamı Kadir Algın, İlçe Belediye Başkanı Nami Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, İl Gıda Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Muhammet Ali Genç ile ilçe protokolü eşlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!