USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Donanımlı Olmanız Lazım?

?Donanımlı Olmanız Lazım?

?Donanımlı Olmanız Lazım?
25-05-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Vali Salih Ayhan, Altınyayla´da bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. İlçede ilk olarak Altınyurt Mahallesi´nde Şehit Hasan Subaşı Kürkçüyurt İlk/Ortaokulu´nu ziyaret eden Vali Ayhan, öğrencilerin yaptığı kuş evlerini, serayı ve TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını inceleyip bilgi aldı.

Okul öğretmenleri ile de bir araya gelen Vali Salih Ayhan, okulda özveri ile çalışan ve akademik başarının yanı sıra sosyal aktivitelere de önemli yer veren okulu kutladı. Vali Ayhan, sınıfları da gezerek öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunup, kitap hediye etti.

Altınyayla temasları kapsamında kaymakamlığı da ziyaret eden Vali Salih Ayhan, halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. İlçede devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında İlçe Kaymakam Vekili Akif Pektaş´tan bilgi alan Vali Ayhan, ilçe halkının taleplerini dinledi.

ALTINYAYLA BÜYÜK İVME YAKALADI

Altınyayla´da belediyeyi de ziyaret ederek Başkan Sinan Akbulut´a hayırlı olsun dileklerini ileten Vali Ayhan, yerel yönetimlerden istihdam ve üretim odaklı işler beklediğini belirterek, Altınyayla´nın son yıllarda büyük bir ivme kazandığını söyledi.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

İlçedeki şehit ailesini de unutmayan Vali Salih Ayhan, 1991´de Şırnak ilinde şehit olan Jandarma Er Turan Ergin´in ailesini Altınyayla´nın Doğupınar köyünde ziyaret etti. Şehidin annesi Cennet Ergin ve babası Hilmi Ergin ile bir süre sohbet eden Vali Ayhan, şehide Allah´tan rahmet diledi.

Altınyayla ilçesine bağlı Deliilyas Belediyesini ziyaret ederek, Başkan Mehmet Tek´e hayırlı olsun dileklerini ileten Vali Ayhan, Deliilyas´ın kültür odaklı bir belde olduğunu ifade ederek, süreç yöneten, çağı yakalayan idari anlayış beklediğini söyledi.

KISA FİLM SÜRPRİZİ

Vali Salih Ayhan Altınyayla ilçesinde inşaatı devam eden Halk Eğitim Merkezi´nde ve okullarda da incelemelerde bulundu. Altınyayla İmam Hatip Ortaokulu´nda ilçeye kazandırılan sinema salonunu gezen Vali Ayhan´a ilçedeki kaymakamlık dönemine ait kısa film sürprizi yapıldı. Salonda duygu dolu anların yaşandığı program sonrası Vali Ayhan, emeği geçenlere teşekkür etti.

?GÜZEL ANILAR BİRİKTİRİN?

Vali Ayhan, iftarını ise Altınyayla Şehit Nurullah Çakır Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu´nda kalan öğrencilerle beraber yaptı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Ayhan, "Bu zamanlarınızda bol bol kitap okuyun, güzel anılar biriktirin" dedi.

Altınyayla´nın kadirşinas bir ilçe olduğunu vurgulayan Vali Ayhan, "Güzel ve mütevazi ilçemizin birlik ve beraberliği örnek oluşturuyor. Hep öyle, öyle de kalmaya devam edecek. Anadolu´nun masumiyeti güzelliği, içtenliği bu bölgede bu topraklarda var. Kaymakam olarak geldiğim ilçede nasip oldu tekrar vali olarak gelip sizlerle bir araya geldim" diye konuştu.

?DONANIMLI OLMANIZ LAZIM?

Gençliğin önemine de vurgu yapan Vali Ayhan, "Bizim en büyük servetimiz ve sermayemiz gençlerimizdir. Sizler için çok gayret göstermemiz ve çalışmamız lazım. Çok emek vermemiz lazım, sizlerden de bunun karşılığını görmemiz lazım. Donanımlı olmanız lazım. Yoksa hem sizlerin hem de ülkemizin ayakta durması mümkün değil. Hepinizi çok seviyorum, hepinizi Allah´a emanet ediyorum. Bir isteğiniz olursa beni de Altınyaylalı biri olarak görür, iletirseniz mutlu olurum. Bu ilçeyi çok seviyorum, her zamanda bunu ifade ediyorum. Burada hep güzellikler, dostluklar, samimiyet gördüm. Dolayısıyla burayı unutmak mümkün değil. Vefalı olmak lazım. Vefası olmayanın sefası olmaz derler. Bizde vefalı olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

KÖY ODASINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

İlçe temaslarını köy odası sohbetleri ile tamamlayan Vali Ayhan, Tahyurt köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Oldukça sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen sohbet programında Vali Ayhan, köy halkı ile tarihi köy konaklarının misyonu üzerine hasbihal etti.

?SOHBETİN KIYMETİNİ BİLELİM?

Teknolojinin gelişmesiyle sohbetlerin kısırlaştığını ifade eden Vali Ayhan, "Ecdadımız bir araya gelip dertleşmek, sorunlarına çözüm aramak amacıyla bu tür yapıları estetik bir tarzda inşa etmiş. Bizlerde hem bu eserlerin hem de sohbetin kadrini, kıymetini bilelim? ifadelerini kullandı.

Köy konağı sohbeti, geleneksel oyunlar ve çeşitli ikramların ardından sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!