USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DÜELLONUN KAZANANI TORAMAN OLDU

DÜELLONUN KAZANANI TORAMAN OLDU

DÜELLONUN KAZANANI  TORAMAN OLDU
28-03-2018 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

AK Parti İl Kongresi öncesinde İl Başkanlığı´na adaylığını açıklayan İl Genel Meclis Üyesi Murat Toraman, AK Parti İl Teşkilatı tarafından hakkındaki iddialar nedeniyle partiden kesin ihraç talebiyle Genel Merkeze rapor edilmişti. Yaklaşık geçen 4 ayın sonunda AK Parti Genel Merkezi ise Toraman´ın savunmasını aldıktan sonra İl Disiplin Kurulu´nun verdiği ihraç kararını reddederek, kararı Sivas İl Başkanlığına gönderdi.

Geçtiğimiz dönemlerde AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten ve son seçimlerde de AK Parti´den İl Genel Meclis Üyesi olan Murat Toraman, 4 ay önce yapılan AK Parti olağan kongresi öncesinde İl Başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.

Toraman´ın adaylık açıklamasından sonra parti teşkilatından Mehmet Özkaya, Yunus Tek, Emine Atısever ve Özlem Özkankoç tarafından AK Parti Tüzüğünün 117. maddesinin 7. bendinde geçen ?Parti Yöneticileri, Üyeleri veya Parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak´ iddialarıyla partiden ihracı istenilmişti. Bu durum sonrasında İl Yönetim Kurulu toplanarak, Murat Toraman´ın Sivas İl Disiplin Kurulu´na sevk edilmesine karar vermişti.

İl Disiplin Kurulu ise Toraman´dan savunma istemişti. Toraman da İl Disiplin Kurulu´na savunmasını vermişti. Akabinde Sivas İl Disiplin Kurulu da Toraman´ın partiden kesin ihracı istemiyle AK Parti Genel Merkezine göndermişti. Aradan geçen süreç zarfında Toraman, Genel Merkeze giderek Sivas İl Disiplin Kurulu´nun vermiş olduğu ihraç kararına itiraz vererek, savunmasını yinelemişti.

Sivas İl Disiplin Kurulu´nun kesin ihraç talebiyle Genel Merkeze göndermiş olduğu kararı yaklaşık 4 ay sonra AK Parti Genel Merkezi bozarak, geçtiğimiz hafta Sivas İl Başkanlığına gönderdi.

AK Parti Genel Merkezi´nin verdiği bu kararın arkasında ise Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere Genel Merkez´de üst düzey yetkililerin etkili olduğu ifade ediliyor. Diğer taraftan Toraman ile İl Teşkilatı arasında yaşanan bu sıkıntılı sürecin bundan sonra nasıl bir hal alacağı merakla bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!