USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dünyanın en iyi açık hava müzesi olacak

Dünyanın en iyi açık hava müzesi olacak

Dünyanın en iyi açık  hava müzesi olacak
22-02-2018 06:00
Google News

AHMET TIRPAN
Vali Davut Gül, Kariyer Günleri programı kapsamında Bahçeşehir Koleji öğrencileriyle bir araya geldi. Okulun konferans salonunda Kariyer Günleri adı altında yapılan programda lise öğrencilerinin sorularını cevaplayan Vali Gül, hayatı, meslek deneyimleri, Sivas ile ilgili düşünceleri, Sivas´ta devam eden yatırımlar, eğitimde kentin geldiği nokta, okulları ile ilgili devam eden süreçler hakkında bilgi verdi.
Vali Gül ilk olarak otobiyografisi hakkında öğrencilere bilgi vererek, daha önce Gürün ve Şarkışla´da çalıştığı için Sivas´ı yakından tanıdığını söyledi. Vali Gül, "6 yıl boyunca Sivas´ta kalmak, Sivas´ta yaşamak Sivas´ı öğrenmek çok önemli bir avantajdı. Valilik hiç şüphesiz iyi bir meslektir" ifadelerini kullandı.
Bütün mesleklerin bir birinden kıymetli olduğunu söyleyen Vali Gül, "Hepsi profesyonel bir iş. Herkes doktor, kaymakam, öğretmen ya da mühendis olacak diye bir şey yok. Toplumda her iş kendi içerisinde çok kıymetli, çok değerli. Kendi fıtratımıza uygun bir iş yapmamız çok önemli" dedi.

/resimler/2018-2/21/1652144550707.jpg
"DÜNYANIN EN İYİ
AÇIK HAVA MÜZESİ"
Eski Numune Hastanesi´nin bulunduğu alana yapılacak projenin sorulması üzerine açıklamalarda bulunan Vali Gül, projenin Türkiye´de ve dünyada yer alan en iyi açık hava müzesinden biri olacağını belirtti.
Bölgede faaliyet gösteren Jandarma binası ve lojmanları, Kızılırmak İlköğretim okulu, Halk Eğitim Merkezi ve Meslek lisesinin yıkılacağını söyleyen Vali Gül, daha öncede gündeme gelen ´Millet Camii´ hakkında bilgi verdi.
"170 bin metrekare alanda dönüşüm yapacağız. Kongre Müzesi´nin arkasında bulunan orduevini yıkacağız. Eski Numune Hastanesi´ne giderken jandarma binası var. Orada 3 lojmanı yıkacağız. Kızılırmak İlköğretim Okulu´nu, Halk Eğitim Merkezi´ni ve Meslek Lisesi´ni yıkacağız. Hapishanenin tarihi binasını muhafaza edeceğiz eklentilerini yıkacağız. Selçuk Anadolu Lisesi´nin yanındaki 3 apartmanı yıkacağız. Eski Numune Hastanesi´nin bulunduğu yere 3 bin metrekare oturum alanı olan bir cami yapacağız. Bu proje ile şehir meydanı ve şehir parkı birleşmiş olacak Türkiye´nin hatta dünyanın en iyi açık hava müzelerinden biri oluşmuş olacak. Tamamı da yeşil alan olacak" diye konuştu.
17 KAPALI SPOR SALONU
Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi ile ilgili soruları da cevaplayan Vali Gül, projeyi her hangi bir konu ile sınırlamadıklarını belirterek, sosyal, sportif, kültürel bütün faaliyetlerin içerisine bulunduğu bir proje olduğunu, asıl amaçlarının; çocukların öz güveninin oluşması, onların kendilerini ifade edebilmeleri ve geleceğe kararlı şekilde bakabilmelerinin sağlanması olduğunu söyledi.
Türkiye´de sınıf başına düşen öğrenci sayısının 19 olduğunu söyleyen Gül, "Sivas´ta 5-10 sene önce ki okulların durumunu düşünün, bir de şimdi okulların durumunu düşünün. Hemen hemen hepsinin spor salonu var, sosyal donatıları var. Özeliyle devletiyle bu imkânlar aslında Sivas´ın eğitim sisteminin kalitesini gösteriyor. Hiç bir şey dünden daha kötü değil. 17 tane okula kapalı spor salonu daha yapacağız. Geçmiş yıllarda bütün okulların spor salonunun sayısı 17 değildir ama daha çok kat edeceğimiz yol var. Mutlaka başarılı olacağız. Bütün imkânlar bize sağlanıyor." dedi.
"GELSİNLER BEDAVA
ARSA VERELİM"
Sivas´a yapılan yatırımlar hakkında da konuşan Vali Gül, devletin fabrika yapmadığını ancak yatırımların önünü açtığını söyleyerek, yatırımcılara seslendi. Vali Gül, "Yatırımcı Yıldız Dağı Kayak Merkezi´ne otel mi yapmak istiyor? Gelsin bedava arsa verelim. Kaplıcalarda otel mi yapmak istiyor gelsin bedava arsa verelim. Organize sanayide fabrika mı yapacak gelsin bedava arsa verelim. Dolayısı ile yatırımcının önünü her şekilde açıyoruz." şeklinde konuştu.
Öğrencilerin Yıldız Dağı Kayak Merkezi ile ilgili sorularını da cevaplayan Gül, tesiste kullanıma hazır olan 100 otel yatak kapasitesinin 350´ye çıkartacaklarını belirterek, havaalanı ile Yıldız Dağı arasındaki yolu bu sene ihale edeceklerini söyledi. Vali Gül ayrıca yerli turist sayısını artırmak amacıyla Karadeniz bölgesiyle olan ulaşım sınırını ortadan kaldırmak için Yıldız Dağı ile Tokat arasında bağlantı yolu yapılacağını da sözlerine ekledi.
Bahçeşehir Koleji öğrencileri ve yönetimi verdiği bilgiler ve özverili çalışmalarından dolayı Vali Davut Gül´e kara kalem çalışmasıyla resmedilen porte ve programın moderatörlüğünü yapan yazar Mehmet Şarkışla tarafından kaleme alınan "Şehir Mersiyesi" adlı kitap hediye edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!