USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eğitimde Daha Güçlü Noktalara Geleceğiz

Eğitimde Daha Güçlü Noktalara Geleceğiz

Eğitimde Daha Güçlü Noktalara Geleceğiz
24-09-2018 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Valisi Davut Gül, geçtiğimiz haftadan itibaren başlayan yeni eğitim öğretim dönemiyle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. İlimiz genelinde eğitim alanında özellikle okulların fiziki eksikliklerini giderme noktasında önemli çalışmalara imza atıldığını belirten Vali Gül, ?Biz fiziki olarak bütün eksiklikleri gideriyoruz ama bu tek başına başarılı getirmez? dedi.

Eğitim düzeyinin artırılması noktasında özellikle anne ve babalara seslenen Vali Gül,  velilerin öğrenciyle yakın ilişkiler kurması gerektiğini ve öğretmenlerle de iyi bir diyalog kurmalarını istedi.

Aile içi iletişimin güçlü olması gerektiğine işaret eden Gül, ?Tüm her şeyimizle eğitim öğretime hazırız diyoruz ama bu tek başına başarıyı getirmez. Başarının fiziki eksikliklerinin ötesinde başarılı olabilmek için velinin öğretmenin ve öğrencinin üzerine düşeni yapabilmesi lazım. Çocuğa sahip çıkacak olan başta velilerdir. Her polisin başına bir polis koyma şansımız yok. Aile içerisindeki iletişim güçlü olacak. Anne diziyi kapatıp, çocuğuyla ilgilenecek. Baba kahvede okey oynamayı bırakıp çocuğuyla ilgilenecek. Aile içi iletişim her yönüyle güçlü olursa çocuklarımız daha başarılı olur. Tüm bunlar olduğunda Allah´ın izniyle özellikle eğitimde daha iyi noktalara geleceğiz? ifadelerini kullandı.

OKUL ONARIMLARINA

35 MİLYON HARCANDI

Okul onarımlarına değinen Gül, bu konuda okullarımızın onarımı anlamında çalışmalarının yüzde 95´inin bittiğini belirterek, ?Kalan yüzde 5´lik kısım da eğitim öğretimi pek fazla olumsuz etkilemeyen konular. Yaklaşık olarak toplamda 35 milyon lira onarım çalışmalarına para harcadık. Bu iki sene öncenin yaklaşık 11 katı bir rakam. Daha önce bizim 3 milyon 300 bin lira civarında onarımlara para harcıyorduk. Dolayısıyla da onarıma para harcadığımız için okullarımızın fiziki şartları daha da iyi hale geldi? dedi.

GEÇMİŞE ORANLA

18 KAT EĞİTİM YATIRIMI

Yeni yapım, devam eden ve biten çalışmalar olmak üzere 555 milyon liralık daha eğitim yatırım olduğunu kaydeden Vali Gül, ?Bu da geçmiş yıllara oranla yaklaşık 18 katından daha fazla bir yatırım. Peki, bunların sonunda ne olacak? 19´u Sivas merkezde olmak üzere toplamda 33 tane spor salonumuz olacak. Bunların bazıları şuanda tamamlandı. Bazılarının çalışmaları da devam ediyor. Ama bir sene içerisinde bunların tamamı bitmiş olacak. Her mahallede spor salonumuz olacak. Bu çok önemli bir konu. Okullarımıza 75 tane halı saha yaptık. Köy ve merkezlere. Çocuklarımız halı saha ve spor salonlarını kullanacaklar. Okullarımızın fiziki şartları iyileşmiş oldu.  Z kütüphanelerimiz geçmişte hiç yoktu. Şimdi 50´nin üzerinde Z kütüphanemiz var? diye konuştu.

TÜRKİYE´NİN EN GÜVENLİ

OKULLARI SİVAS´TA

Okullarda alınan güvenlik önlemleri hakkında da bilgiler veren Gül, şöyle devam etti:

?Okullarımız Türkiye´nin en güvenli okulları haline geldi. İlçelerin tamamı olmak üzere merkezde de 70 okulumuza kamera sistemi takarak, bunu da MOBESE sistemine entegre ettik. Bu çalışmalarla şu sonuca ulaştık. Emniyet merkezinden bakıldığında herhangi bir okulda okulun bahçesinde veya etrafında kim var kim yok hepsi görülebiliyor. Okullarımız 7/24 emniyet güçlerimizin gözetiminde. Her hangi bir okulumuzda olumsuz bir durum meydana geldiğinde en geç 5 dakika içerisinde polis ekiplerimizi bu olaya müdahale edebilecek konumdalar. Ayrıca İçişleri Bakanlığımız Türkiye genelinde bir çalışma yaptı. Bazı okullara irtibat görevlisi, bazı okullara da güvenlik görevlisi görevlendirdi. Ayrıca geçen sene başlayan çalışma ile okullara İşkur aracılığıyla güvenlik görevlisi verilmesi uygulaması bu sene de devam ediyor. Geçen sene 800 civarında temizlik görevlimiz vardı. Bu sene İşkur aracılığıyla bin 400 temizlik görevlimiz olacak. Yani okullarımız daha temiz ve daha güvenli bir hale geldi.

2019´DA TEKLİ

EĞİTİME GEÇECEĞİZ

Önümüzdeki sene eğitim öğretim dönemiyle birlikte tekli eğitim sistemine geçileceğini belirten Gül, ?Herkes kendi mahallesinde okula gidecek. Okulların iyiliği veya kötülüğü daha çok velilerle ilgili bir durum. Veli iyi ise okul da iyidir. Öğretmen iyiyse okul iyidir. Öğrenci iyiyse okul da iyidir. Yani velilerimiz okulla ilgilenecek. Öğrenci ile ilgilenecek ve öğretmenle irtibat halinde olacak. Öğretmen aynı şekilde öğrencisi ile ilgilenecek. Öğrenci de kendi üzerine düşeni yapacak. Diğer türlü binalar çocuğa bilgi yüklemiyor. Bilgiyi veren insan. Veli çocuğuyla ilgilenmezse öğrenci işini ciddiye almazsa dünyanın en iyi okuluna götürseniz de çocuk yine başarısız olur. Bu açıdan çocuk hangi okula giderse gitsin öğrenci, öğretmen, veli işlerini ciddiye alırlarsa aralarındaki irtibat devam ederse başarı ortaya çıkar? dedi.

ÖĞRENCİLERİN DAHA

KATILIMCI OLMALARINI İSTİYORUZ

Geçtiğimiz yıl başlatılan Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi Projesinin bu yıl da devam edeceğini ifade eden Vali Gül, ?Biz bu projeyle öğrencilerin katılımcı olmasını amaçlıyoruz. Öğrenci ? öğretmen ? idareci ve veli arasındaki irtibatın devam etmesini arzuluyoruz. Öğrenci akademik başarının dışında spor yapsın. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin içerisinde yer alsın ve bir şeyler üretsin. Bunu geçen sene yaptık. Bu sene inşallah daha iyisini yapacağız. Norm fazlası öğretmenlerimizi Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi Projelerinde olabildiğince değerlendireceğiz. Çocuklarımızı yeteneklerine göre bir spor dalına yönlendireceğiz. Okullarımızın kantinlerinin denetimleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam edecek. Orada satılan ürünlerin sağlıklı olması, hijyene dikkat edilmesi çok önemli? diye konuştu.

İLİMİZE 650 ÖĞRETMEN

ATAMASI YAPILDI

Sivas´a bu sene iki aşamada toplamda 650 öğretmen ataması yapıldığını ve bu atamalarla ilimiz genelindeki öğretmen açığının çok aza indiğini belirten Gül, ?Bu öğretmenler atandığı yerde 4+2 yıl yani 6 yıl görev yapacaklar. 6 yıl görev yapacağı için öğrenciyle ilişkileri daha sıcak olacak. Şehirle ilişkileri daha iyi olacak. Bir de göreve başladığı öğrenciyi mezun edecek. Bu öğretmenlerimiz daha çok öğretmen eksiği olan Gölova, Akıncılar, Divriği gibi uzak ilçelere atandı. Buralardaki eğitim kalitemiz de merkez gibi olmuş olacak. Öğretmen eksiğimiz ciddi anlamda kalmadı. Belli branşlarda eksiklik olsa da bazı branşlarda da fazlalık var. Merkezde 120 civarında norm fazlası öğretmenimiz var. Yani kendi branşında girebileceği bir sınıf yok. Dolayısıyla da öğretmen eksikliği derken aslında bu biraz göreceli bir konu. Bir yerde eksiklik varken, diğer tarafta fazlalık var? şeklinde konuştu.

KEYFİ OLARAK

OKUL KAPATMIYORUZ

Son zamanlarda gündeme gelen okul kapatma konusuyla ilgili konuşan Gül, ?Bizim öğrenci varken kapattığımız hiçbir okul yok. Bu zaman zaman gündeme geliyor. Bunun bir kriteri var. 10 öğrenci ve üzerinde olan hiçbir okulu kapatmadık. Tam tersine 10 öğrencinin altında 8-9 öğrencisi olup ileride öğrencisi artma ihtimali olan okulları da kapatmadık. Bizim kapattığımız okulda 3-5 öğrenci kalmış. Bu tür okulları kapattık. Yoksa keyfi olarak bir işlem yapmıyoruz? dedi.

Vali Gül, şunları kaydetti:

?Uzun yıllardır beklenen bir konu vardı. Engellilerle ilgili İşitme Engelliler Lisesi açıldı. Dolayısıyla da artık işitme engelli öğrencilerimiz de kendi okulunda eğitim görecekler. Yine görme engelliler okulumuzun inşaatı da devam ediyor. Meslek liselerimizin inşaatları devam ediyor. Geçtiğimiz yıl okul öncesi eğitimde yüzde 92´lik bir oranımız vardı. Bu oranı inşallah bu yıl daha ileriye götüreceğiz. Okuma yazma seferberliğinde 12 bin kişi kurslarımıza dahil oldu. Yine bu sene de kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ortaokuldaki ve liselerdeki öğrencilerimizin takviye derslere ihtiyacı olabiliyor. Bütün okullarımızda talep olduğu müddetçe yetiştirme kursu olacak. Yine Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından da liseyi bitirip üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize kurslar vereceğiz. İsteğimiz şu: Hiç kimse devletin kurumları dışında başka bir kurumda ders alma ihtiyacı hissetmesin. Kendi okulunda ve Halk Eğitim Merkezlerinde isteyen herkese kurs eğitimi verebilelim istiyorum.?

/resimler/2018-9/23/1735129307331.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!