USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eğitimde Diriliş Derneği, konferans düzenledi

Eğitimde Diriliş Derneği, konferans düzenledi

Eğitimde Diriliş Derneği, konferans düzenledi
11-12-2017 18:06
Google News


SİVAS
Sivas´ta, Eğitimde Diriliş Derneği tarafından "Sezai Karakoç ve Diriliş Nesli" adlı konferans düzenlendi.
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen konferans, öğretmenler tarafından verilen halk müziği konseriyle başladı.
Dernek Başkanı Fahrettin Yılmaz, buradaki konuşmasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzalayarak güçlerine güç kattıklarını söyledi.
Öncü bir neslin, diriliş neslinin yetişmesinin önemine dikkat çeken Yılmaz, "Bu neslin en belirgin özellikleri tarih bilinci ve derinliği, içinde yaşadığı toplumla barışık olma ve toplumunun her katmanında varlık gösterme, çalışkanlık ve savaşçı olmalıdır." dedi.
Yılmaz, Sezai Karakoç´tan bahsederek, "O, Müslümanlar´ın tarih ve coğrafyasını birleştirmelerini ister. Müslümanlar´ın tek yürek olmaktan başka çareleri kalmamıştır. Bugünlerde Kudüs ile ilgili yaşananlarda bunu göstermektedir. Eğer Müslümanlar´ın birlikteliği gerçekleşmez ise çok uzak olmayan bir zaman diliminde daha büyük musibetlerle karşılaşmaları sürpriz olmayacaktır." ifadelerini kullandı.
Konferansta, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş, yaptığı sunumla Sezai Karakoç´u anlattı. Konuşmaların ardından öğrenciler, Karakoç´un şiirlerini okudu.
Konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri , İHH Sivas Şube Başkanı Ahmet Çakmak, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İlhan Karakoç, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!