USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

EKEN: ?AMACIMIZ SİVAS´A HİZMET ETMEK?

EKEN: ?AMACIMIZ SİVAS´A HİZMET ETMEK?

EKEN: ?AMACIMIZ SİVAS´A HİZMET ETMEK?
10-05-2018 07:00
Google News


Fatih TABUR

Sivas Ticaret ve Odası Başkanlığı seçimleri dün gerçekleştirildi. Osman Yıldırım ve Mustafa Eken´in başkanlık için yarıştığı seçimlere Yıldırım ve grubunun seçimden çekilme kararı alması damga vurdu.

Dün Ticaret ve Sanayi Odası´nda grubundaki meclis üyeleri ile birlikte saat 10.00´da basın mensuplarının karşısına çıkan Yıldırım, seçimden çekildiklerini  açıkladı.

?AYNI ÇATI ALTINDA BULUNMAK BİZE ZÜL?

Yıldırım, ?Hepinizin bildiği üzere 1 Nisan 2018 Pazar günü odamızın organ seçimleri yapılmış, 69 meclis üyesinden 41 meclis üyemiz ile salt çoğunluğu sağlamıştık.  Ancak 8. Gruba listeden giremeyenler, kura çekmek için itiraz etmelerine rağmen anlamadığımız nedenlerden dolayı seçimleri iptal ettirerek, yeniden yapılmasına neden olmuştur. 6 Mayıs´ta 8. Komite için yapılan seçimler sonrasında meclis üyesi sayımız 38 olarak netlik kazanmıştır. Hepinizin de bildiği üzere yönetim kurulu başkan ve üyelik seçimlerimizi bugün yapacaktık. Dün ve bu gece tüccarımıza yakışmayan ahlaksızlıklar, tehditler, şantajlar yapılmıştır. Bu kişilerle aynı çatı altında bulunmak bile artık bizlere zül olmaktadır? dedi.

Kendi grubunda olan Erdem Şimşek, Güngör Güler, Kuzubey Güler, Hasan Tuztaş, Basri Çoban ve Çetin Yıldırım´ın Eken grubuna geçtiğini ifade eden Yıldırım, ?Erdem Şimşek; bizimle beraber olmuş, bu seçim sürecinde bizimle hareket etmiş, tüm süreçte yanımızda olmuş daha sonra ?FETÖ´den 30 yıl hapis istemiyle yargılanıyorum, tehdit ediliyorum. Bu nedenle oy vermeyeceğim´ demiştir. Karşı tarafla birlikte hareket etmektedir. Güngör Güler; Erdem Şimşek ile aynı grupta seçime girmiş ve aynı şekilde resimlerde görüldüğü üzere bizimle beraber olduğunu söylemiş, 1 aydır toplantılarımıza katılmış, dün gece saat 12.00´a kadar bizdeki tüm bilgileri almış ve muhbir gibi karşı tarafa bunları taşımıştır. Şu an onlarla birlikte hareket etmektedir. Kuzubey Güler; dışarıdan düzgün, sözünde bir işadamı gibi görünmüş ve bizim desteğimizle seçimleri kazanmıştır. Dün gece saat 12.00´da karşı tarafa geçmiştir. Hasan Tuztaş; bu arkadaşımız alı konularak bir otelde tutulmakta, özgür iradesiyle oy kullanılması engellenmektedir. Mesajları da mevcuttur. Basri Çoban; aynı şekilde bizimle seçimlere girmiş, seçimi bizim sayemizde kazanmıştır. Dün gece saat 12.00´da karşı tarafa geçmiştir. Çetin Yıldırım; bizimle birlikte tüm süreci birlikte yürütmüş, sabah 08.00´a kadar meclis başkan adayımız olup yanımızda durmuştur. ?Yola çıktıklarımı yolda bulduklarıma değişmem´ diyen bu zat sabah 08.00´dan sonra ilkeli ve dik duruşumuza ayak uyduramayarak karşı tarafın çirkin oyunlarına katılmıştır? ifadelerini kullandı.

?BİLDİĞİMİZ TEK İŞ TİCARET VE YATIRIM YAPMAK?

Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Bunlar neden yapılmıştır? Hepinizin bildiği üzere geçen dönem oda seçimlerine FETÖ terör örgütü direk müdahale etmiş, bizim dirayetli, dik durmamız sayesinde Ticaret ve Sanayi Odamızı ele geçirememiştir.  Aynı FETÖ terör örgütü intikamını unutmamış, rövanşını almak için en iyi bildikleri işi yapmış; aramıza sinsice sızmışlardır ve bugün odamızı ele geçirmek için operasyonları devam etmektedir. Geçen seçim döneminde olduğu gibi aynı mekanda, aynı otelde aynı yöntemle bu operasyonlar yönetilmektedir. Burada bulunan bizler sanayi ve işadamlarıyız. Bizim bildiğimiz tek iş ticaret ve yatırım yapmak, istihdam sağlamak, verdiğimiz sözde durmak; Sivas´ımızı ve odamızı en iyi şekilde temsil etmektir. Bu süreçte FETÖ´yle de mücadelemizi her zamanki gibi sürdürmüşüzdür.?

?YEDEKLERİMİZE BİRLİKTE İSTİFA EDİYORUZ?

?Karşı tarafın listeleri gerçek şekilde incelendiğinde FETÖ ile ilgili ilişkileri olanlar görülecektir? diyen Yıldırım; ?O dönemin başkan adayı Zeki Bulut, kaçak olarak yurt dışında yaşamaktadır. Yine o dönemin seçime katılan meclis üyesi adaylarının listeleri incelendiğinde şu anki listelerdeki isimlerle örtüştüğü görülmektedir. Bu nedenle cumhuriyet savcılarını göreve davet ederek, Ticaret ve Sanayi Odası´nda yapılan organ seçimlerinin incelenmesini ve bu organizasyonları yapanların FETÖ´nün talimatıyla yaptıklarını kamuoyuna bildiriyor, savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Kimliksiz, kişiliksiz, iradesiz ve ilkesiz bu truva atlarıyla  aynı çatı altında bulunmaktan utanmamız nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odası´ndaki tüm görevlerimizden yedeklerimize birlikte istifa ediyoruz? açıklamasında bulundu.

?KOLTUK DA, ODA DA ONLARIN OLSUN?

Yıldırım; ?Seçimlerin yenilenmesi söz konusu mudur? Yenilenecekse tekrar girecek misiniz?? sorusuna ise ?Biz TSO defterini buradaki arkadaşlarımızla kapattık. Aynı havayı teneffüs etmek istemiyoruz. İnsan hayatta onuru için yaşar. Onurdan, şereften önemli hiçbir şey olmadığını düşünüyoruz. Makam, mevki geçici ama kişilik, kimlik, onur kalıcı.  Bir yere oturmak için her şey mubah değildir. Buyursunlar koltuk da, oda da onların olsun. Bugüne kadar tek kuruş yemedik. Biriktirdiğimiz para ile ne yapıyorlarsa yapsınlar. Savcıları göreve davet ediyorum. Biz buradaki arkadaşlar olarak TSO defterini hep beraber kapattık. Onurlu bir şekilde işimize bakacağız.  Yatırımımıza, istihdamımıza, ihracatımıza  devam edeceğiz? şeklinde cevap verdi.

Yıldırım ve ekibi basın açıklamasının ardından oy kullanmadan TSO´dan ayrıldı.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından  bu sefer de saat 16.00´da Mustafa Eken ve yeni seçilen meclis üyeleri basın mensuplarının karşısına çıktı.

Seçimleri değerlendiren Eken, ?1 Nisan tarihinde başlayan Ticaret ve Sanayi Odamızın organ seçimleri bugün itibariyle tamamlanmış bulunmaktadır. Ticaret ve Sanayi Odamızda bugün önemli bir seçim yaşanmıştır. Meclis üyelerimiz; meclis başkanı ve divanı ile yönetim kurulu başkanı ve üyelerini seçmek üzere sandık başına giderek, oy kullanmıştır.  Eski TSO Başkanı Osman Yıldırım ve diğer meclis üyesi arkadaşlarımız istifa ederek, seçimlere katılmamışlardır.  Tek liste halinde girdiğimiz bu seçimlerde 38 oyun tamamını alarak meclis ve yönetim kurulumuz belirlenmiştir? dedi.

?2023 HEDEFLERİ İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ?

Eken; konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?Seçimler bir bayrak yarışıdır. Mensuplarımızın teveccühü ile bu bayrağı yeni dönemde daha yükseğe taşımak için çalışacağımızı herkesin bilmesini istiyorum.  Bizler ayrım yapmadan, tüm tüccar, sanayici ve işadamlarımızı ve odamızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Sivas´ımızın lokomotifi ve en büyük sivil toplum örgütü olarak, yeni heyecan ve tecrübelerimizle hizmet için çalışacağız. Türkiye´nin olduğu gibi Sivas´ın da var olan 2023 hedeflerine ulaşması için çaba sarf edeceğiz.  Kapımız sonuna kadar açık olacak, katılımcı ve ortak aklı odamıza hakim kılacağız. Bütün sektörlerimiz ile toplantılar yaparak, sorunları yeniden tespit edeceğiz. Siyasilerimizle, bürokrasimizle ve sivil toplum örgütlerimiz ile iyi ilişkiler içerisinde olacağız. Öte yandan sabah saatlerinde 31 meclis üyesi ile istifalarını açıklayan eski TSO Başkanımız Osman Yıldırım´ın iddialarını kabul etmiyoruz. Meclis üyelerimiz emir almadan, özgür iradesiyle kime oy vereceğini iyi bilmektedir. Kendi safını belirleyememiş olanların, işadamları üzerinde kurgulamaya çalıştıkları FETÖ iddiaları tamamen asılsızdır. Çamur at izi kalsın mantığı sandığa yansımamıştır. Kimsenin küsmeye, sandıktan kaçmaya da hakkı yoktur. Sonucu belli olan bir seçimden iftiralar atarak kaçmak, kimseye yakışmamıştır. Bizler üyelerimizin desteğiyle seçimlerimizi kazandık. İftiralarla, dedikodularla uğraşmayacağız. İşimize bakacağız. Amacımız Sivas´a ve Ticaret ve Sanayi Odamıza hizmet etmektir. Bu noktada, bütün meclis üyesi olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Meclisimiz ve Sivas´ımız için hayırlı olsun.?

Eken, Yıldırım´ın iddialarına karşılık suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

YILDIRIM: ?ESEFLE KINIYORUM?

Yeni Meclis Başkanı Çetin Yıldırım ise ?Seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sancılı bir seçim süreci oldu. Sabah, Osman Yıldırım; Sivas´ın, TSO´nun kaderini değiştiren babayiğit arkadaşımıza çamur atmak suretiyle bizi zan altında bıraktı. Kendisi Ben 9 yıldır meclis üyesiyim. Kendisi 18 yıl boyunca gerekli hülleyi yaparken, yönetim kurulu başkanı okurken iyi; biz demokratik hakkımızı kullanarak tercihimizi Mustafa Eken´den yana kullandığımız zaman FETÖ´cü, omurgasız, kişiliksiz olduk. Bu isnatlarını esefle kınıyorum? ifadelerini kullandı.

İŞTE YENİ YÖNETİM:

Mustafa Eken

Cengiz Akpolat

Yüksel Aksoy

Savaş Kangal

İdris Ocak

Babür Sardaş

İsmet Ülker

Güngör Güler

Ümit Yerlikaya

Basri Çoban

Burak Yaray

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!