USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eken: ?Ülkemiz İçin Çalışacağız?

Eken: ?Ülkemiz İçin Çalışacağız?

Eken: ?Ülkemiz İçin Çalışacağız?
13-08-2018 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Burhan Demirkaynak başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda döviz kuru üzerinden Türk ekonomisine darbe vurulmaya çalışıldığını belirten Başkan Mustafa Eken, ?15 Temmuz´da tankla tüfekle yapamadıklarını döviz silahı ile yapmaya çalışıyorlar. İş dünyamızı ve vatandaşlarımızı kur oyununa gelmeyerek, sağduyulu olmaya davet ediyorum. Döviz kuruyla bizi yıkmaya çalışanlara vereceğimiz en büyük cevap; daha çok çalışarak, üretimi artırmak, ihracatı artırmak ve istihdamı artırmak olacaktır? dedi.

?TEMELLERİ SAĞLAM

GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ?

Döviz kurunda yaşanan spekülatif artışı değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Eken, ?Türkiye ekonomik olarak dövizle dize getirilmeye çalışılmaktadır. Açıkçası Türkiye´ye ikinci 15 Temmuz yaşatılmak istenmektedir. 15 Temmuz´da tankla tüfekle yapamadıklarını döviz silahı ile yapmaya çalışmaktadırlar. Tanktan uçaktan korkmayan Türk milleti böyle şeylerden mi korkacak? 15 Temmuz gecesi bağımsızlığımızı nasıl canımız pahasına savunduysak bugün de ekonomi saldırılara karşı ülkemizi aynı kararlılıkla müdafaa etmemiz gerekiyor. Özellikle iş dünyamızın ve vatandaşlarımızı kur oyununa gelmeyerek, sağduyulu olmaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanımızın da ?Yastığının altında dövizi, altını olan varsa Türk Lirası ile bozdursun? şeklinde ki milli mücadeleyi bizlerde destekliyoruz. İş adamlarımızdan dövizlerini Türk Lirasına çevirmelerini ve paniğe kapılmadan bu mücadeleyi yerli paramızla yapmalarını tavsiye ediyorum. Milletimiz ekonomisine de vatanına sahip çıkacaktır. Döviz kuruyla bizi yıkmaya çalışanlara vereceğimiz en büyük cevap; daha çok çalışarak, üretimi artırmak, ihracatı artırmak ve istihdamı artırmak olacaktır. Biz temelleri sağlam güçlü bir ülkeyiz. TSO olarak üyelerimizi bu konuda seferber olmaya davet ediyorum? diye konuştu.

?TOBB VE TİM BAŞKANIMIZIN

KATILIMIYLA ÖDÜL TÖRENİ YAPACAĞIZ?

Temmuz ayında yapılan Yönetim Kurulu çalışmaları hakkında Meclis Üyelerine bilgiler veren Başkan Eken, Ankara temaslarını değerlendirerek şunları dile getirdi; ?Öncelikle Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen Hükümet Sistemi Başlama Törenine katıldım. Türkiye Cumhuriyetinin Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan?ı kutluyor, yeni dönemin vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Meclis Başkan Vekilimiz ve Yönetim Kurulu Üyelerimizden oluşan heyetle Ankara´da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunduk. İlk olarak TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu´nu ziyaret ettik. Genel Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu´ndan TOBB Teknoloji Lisesi, Fuar ve Kongre Merkezinin tamamlanması konusunda talepte bulunduk. Eylül ayı içerisinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle´nin de katılımıyla düzenleyeceğimiz ödül törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nu da davet ettik. Kendileri de memnuniyet katılacaklarını bildirdiler. Odamız ve iş dünyası açısından bu önemli organizasyon büyük önem taşıyor.?

?BEDELLİ ASKERLİK YAPILACAK İLLER

ARASINDA SİVAS´INDA ALINMASI SEVİNDİRİCİ?

Başkan Eken, bedelli askerlik yapacak iller arasında Sivas´ın da olmasının sevindirici olduğunu ifade ederek; ?Ankara temaslarımız içerisinde TBMM´de AK Parti Milletvekillerimiz Habib Soluk, Semiha Ekinci ve Milli Savunma Komisyon Başkanımız İsmet Yılmaz´ı ziyaret ettik. Yeni dönemin kendilerine ve Sivas´ımıza hayırlı olması dileklerimizi ilettik. Ayrıca, Milli Savunma Komisyon Başkanımız İsmet Yılmaz´dan 2. Üniversitenin yeri ve zamanlaması ile bedelli askerlik yapılacak iller arasına Sivas´ın da dahil edilmesi konusunda talepte bulunduk. Yaptığımız girişimler sonucunda bedelli askerlik yapılacak iller arasına Sivas´ın da dahil edilmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Desteklerinden dolayı Milli Savunma Komisyon Başkanımız İsmet Yılmaz ve Milletvekillerimize teşekkür ediyor, Sivas´ımıza hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

?3500 KG. KADAR OLAN

ARAÇLAR KANTARA GİRMEYECEK?

azami yük kapasitesi 3500 kilo kadar olan araçların kantarlara girmemesi konusu ile ilgili Eken şunları söyledi; ?Ulaştırma Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan eski Milletvekili Selim Dursun´a yaptığımız ziyarette de azami yük kapasitesi 3500 kg dahil olan araçların kantarlara girmemesi konusunu gündeme taşıdık. Bu haklı talebimizin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu girişim de Sivas´ımız için önemli bir gelişme olmuştur. Son ziyaretimiz de Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan eski dönem Milletvekili Hilmi Bilgin ile görüştük. Sivas´a yapılacak projeler konusunda görüş alış verişinde bulunduk.?

?TEK DURAK OFİSİ AÇILACAK?

Başkan Mustafa Eken, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ?Üyelerimize daha iyi hizmet sunmak ve devletimizin sağladığı teşvik ve desteklerden azami şekilde faydalanabilmesi için Odamız bünyesinde Tek Durak Ofisi kurulmasına karar verdik. ORAN, KOSGEB, İŞKUR ve SGK Müdürlerimizle Odamızda bir toplantı yaptık. Bu kurumların sağladığı destekleri üyelerimize anlatmak ve taleplerini bire bir değerlendirmek için ortak karar aldık. Odamız bünyesinde yatırım ve destek ofisinde bu kurumların uzmanları ilk etapta haftanın 3 günü hizmet verecek. Üyelerimiz destekler, teşvikler ve krediler konusunda merak ettiği tüm konuları Odamıza gelerek, tek merkezde kolaylıkla öğrenebilecekler. Ve hızlı bir şekilde bu desteklere erişimini sağlayacağız. Ofisi önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Ayrıca, zor durumda kalan firmalarımız için danışmanlık hizmeti sunacağız. Uzmanlarımız, bu firmaların mali bilançolarını inceleyerek, yol haritası belirleyecek. Diğer önemli bir konu ise şirket kurulurken yaşanan bürokrasi kaldırıldı.?

?ŞİRKET KURULUŞLARI

KOLAYLAŞTIRILDI?

Şirket kuruluşlarının da kolaylaştırıldığını belirten Eken; ?Maliyetler ve prosedür minimum noktaya geldi. Şirket kuruluş işlemleri artık başka bir yere gitmeye gerek kalmadan Odamız Ticaret Sicil Müdürlüğünde yapılabilecek. Odamızı ve yaptığımı çalışmaları kurumsal ölçekte tanıtan internet sitemizde güncellenerek, yayına girmiş bulunmaktadır? ifadelerini kullandı.

?YÜKSEK İSTİŞARE KURULU,

BEYİN FIRTINASI OLUŞTURACAK?

Yüksek İstişare Kurulu´nun Sivas için adeta bir beyin fırtınası yapılacağının altını çizen Eken; ?İş dünyamızın çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından odalarımızın daha üretken hale getirilmesi amacıyla Odamızda da Yüksek İstişare Kurulu oluşturduk. Alanlarında başarılı olan 22 kişiyi belirleyerek, ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Yüksek İstişare Kurulumuz, her ay meclisten bir gün önce toplanarak, ortak akılla hareket edip Sivas´ın problemlerinin çözümü ve yeni fikirler üretme noktasında önemli bir misyon üstlenecek. Bu kurulda dile getirilecek görüşler ve öneriler yönetim kurulumuz için de yol gösterici nitelikte olacak. Burada Sivas için adeta bir beyin fırtınası yapılacak. Çıkacak fikir ve görüşlerin odamızın çalışmaları ile gelecek vizyonuna büyük katkılar sunacağına inanıyorum? dedi.

?TEŞVİKLERDE SİVAS´IN 6. BÖLGEYE

ALINMASINI TALEP ETTİK?

Başkan Eken son olarak, teşviklerde Sivas´ın 6. Bölgeye alınmasını talep ettiklerini sözlerine ekleyerek; ?Geçtiğimiz hafta Valimiz Davut Gül başkanlığında, Odamızda ?Ekonomi Değerlendirme? toplantısı düzenledik. Belediye Başkanımız Sami Aydın, yatırımcı kuruluşlar ve işadamlarımızın katıldığı toplantıda Sivas´ta yaşanan ekonomik sorunları masaya yatırdık. Toplantıda Sivas´ın yatırımlardan yeterince faydalanması ve işadamlarının Sivas´ı tercih etmesi için teşvik yasasındaki sıralamasının değiştirilmesi gerektiğini vurguladım. Özellikle 4. sırada değil, teşviklerde 6. sıraya alınmamız halinde yatırımlarda ki yerimizin de değişeceğine dikkat çektim. Valiliğimiz tarafından taleplerimiz diğer konularla birlikte rapor haline getirilerek, ilgili bakanlıklar ile paylaşılacak. Bu konunun bizlerde yakın takipçisi olacağız ve Sivas´ın hak ettiği yere gelmesi için mücadele edeceğiz? ifadelerini kullandı.

Toplantıda Şarkışla Tarıma Dayalı OSB Müteşebbis heyetinde Sivas Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen asil üye olarak Erdem Şimşek, yedek üye olarak Muammer Dağlar´ın seçilmesine karar verildi. Teknoloji ve ARGE komisyonuna ise Bünyamin Yıldırım, Muhammet Yavuz Şimşek, Emre Özgü, İsak Kaan Usta, Necmettin Güler oy birliğiyle seçildi.

Toplantı Meclis Üyelerinin dilek ve temennilerini sunması ile sona erdi.

/resimler/2018-8/11/1628252460947.jpg

/resimler/2018-8/11/1628402773716.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!