USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ekonomi çarkı dönmüyor

Ekonomi çarkı dönmüyor

Ekonomi çarkı dönmüyor
23-01-2017 08:13
Google News


Ekonomi çarkı dönmüyor

YOL, KÖPRÜ HAYATI RAHATLATIR AMA SORUNLARI ÇÖZMEZ!

?Ülkemizde hızlı trenler inşa ediliyor, karayolları yapılıyor, köprüler yapılıyor? diyen Karamollaoğlu ama bunların hiçbirisinin ülkeyi güçlü hale getiremediğini kaydetti. Karamollaoğlu, ?Bunlar sorunları çözmüyor, sadece hayatı rahatlatıyor. Ancak ülkemize, devlete güç katmıyor. Hangi sahaya eğilirsek eğilelim ülkenin ciddi problemleri var. Sorunlar her yerde arttı. Son rakamlara göre 3 milyon işsiz var. Ekonomik darboğazda, çark dönmüyor. Herkes şu dönmeyen çarkı hissediyor. Borçlarını ödeyemiyor, alacağını tahsil edemiyor. Böyle olunca da işletmeler kapanıyor. Devletin de çarkı dönmüyor, sürekli açık veriyor? dedi. 
 
Saadet Partisi Konya Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Bera Otel´de Genel Başkan Temel Karamollaoğlu´nun katılımıyla gerçekleştirildi. ?Bilge Başkan´ sloganları ile salona gelen Karamollaoğlu´nu yüzlerce partili ayakta karşıladı. Programa partinin Genel Başkan Yardımcıları Lütfü Yalman, Tacettin Çetinkaya´nın yanı sıra GİK üyeleri ve MİLKO kuruluşları temsilcileri de iştirak etti. Konuşmasının başında Milli Görüş Hareketi´nin önemine değinen Karamollaoğlu, Konya´nın da hareket için büyük bir öneme sahip olduğunu ve ilk işaret fişeğinin fırlatıldığı yer olduğunun altını çizdi. Karamollaoğlu, ?Bizim projelerimiz bitmeden, Hoca´mız bu dünyadan ayrıldı. Ancak inanıyoruz ki, bu değerler ve ilkeler doğrultusunda inşallah en kısa sürede biz bunu başaracağız. Bu sadece fikirlerden oluşan bir görüş değil. İktidara geldiği zaman uygulamaya geçirilerek ülkemiz kalkınacak ve güçlü bir hale gelecek. Bugün ülkemiz bizim ilkelerimizden uzak olduğu için birçok problem yaşıyor? diye konuştu. 
 

KÖPRÜ YAPMAK, MİLLETİN CEBİNİ DOLDURMUYOR

 ?Ülkemizde hızlı trenler inşa ediliyor, karayolları yapılıyor, köprüler yapılıyor? diyen Karamollaoğlu ama bunların hiçbirisi ülkeyi güçlü hale getiremediğini kaydetti. Karamollaoğlu, ?Bunlar sorunları çözmüyor, sadece hayatı rahatlatıyor. Ancak ülkemize, devlete güç katmıyor. Hangi sahaya eğilirsek eğilelim ülkenin ciddi problemleri var. Sorunlar her yerde arttı. Son rakamlara göre 3 milyon işsiz var. Ekonomik darboğazda, çark dönmüyor. Herkes şu dönmeyen çarkı hissediyor. Borçlarını ödeyemiyor, alacağını tahsil edemiyor. Böyle olunca da işletmeler kapanıyor. Devletin de çarkı dönmüyor, sürekli açık veriyor. Bu çarkı kapatmak için sürekli borçlanılıyor. Bu ise faiz yükünü artırıyor. Dış ticaret açığımız arttı. Sattığımız ürünler ile aldığımız ürünler arasındaki fark giderek attı. Bu yaklaşık olarak 14 yılda 700 milyar dolar oldu? eleştirisini getirdi. 
 

TESETTÜRÜN İŞİ BOŞALTILDI

Karamollaoğlu, sosyal meselelere de değindiği konuşmasında, ?Örtünme ile başörtüsünü ayırt edemiyoruz. Ama tesettür başka bir iş! Kimsede ağzını açıp bir şey diyemiyor.  Sadece bu mu? Okullarımızdaki eğitim sorunları. Okulun adını değiştirmek, eğitim programını değiştirmek manası taşımıyor. Şimdi yeni bir müfredat diyorlar. Araştırdık eskisinden bir farkı yok ki. Koalisyon olmamasına rağmen bu kadar sık bakan değişiyorsa bir sorun var demektir. Ancak neden bu sorunun çözülemediğini de kimse bilemiyor? diye eleştirdi.
 

EKONOMİSİ ÇÖKEN AYAĞA KALKAR, AHLAKI ÇÖZEN KALKAMAZ

İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar ise, yaptığı konuşmada,  yaptıkları aylık çalışmalar hakkında sunum yaparak, bundan sonra nasıl bir yol izleyeceklerine ilişkin bilgiler aktardı. Milli Görüş Hareketi olarak dünyada yaşananlara duyarsız kalmayacaklarını ifade eden Uyar, ekonomik anlamda ise ülkenin bazı sıkıntılar yaşadığına değindi. Uyar, ?Meydana gelen yanlışlar sonucunda ülkemiz ekonomik sıkıntılar yaşıyor, milletimiz yabancı altında eziliyor? dedi. Uyar, dış politikadaki yanlışlar yüzünden bölgenin kan gölüne de döndüğünü ifade ederek, ?Bir ülke ekonomik, sanayi anlamında çökse ayağa kalkar, ancak ahlaken çöken bir toplum ayağa kalkamaz. O yüzden biz herkesten önce ahlak ve maneviyatı önceleyeceğiz? değerlendirmesini yaptı.
 

AVRUPA´NIN AHLAKI BİZE SİRAYET ETMEYE BAŞLADI

Aile kurumunun giderek çökmeye başladığına da aktaran Karamollaoğlu, ?Avrupa´nın yolundan vazgeçilmelidir. Bunu bilinçli yapıyorlar, aile kurumumuzu hedef alıyorlar. Bakın çevrenize, gençlerimize. Evlilik oranları ne halde. Avrupa´da tek çocuklu ebeveynler var. Ya annesi var, ya da babası. Aile yok. Avrupa´nın ahlakı bu şekilde bize de sirayet etmeye başladı. Mangalda kül bırakmıyorlar, icraat yapabiliyor musun, yapamaz mısın? Kanunlara imza atacaksın, sonra aile kurumunu güçlendirmeye çalışacaksın. Ailesi bozulan toplumlar sorunlara düşer. Bunu çözemez, ailesinde sorunlar başlayan ülkelerde diğer sorunlar baş göstermeye başlar? dedi. 
 

CAMİLER BÜYÜK AMA İÇİ BOŞ

Karamollaoğlu, yapımı gerçekleştirilen büyük camilerin önemli olduğunu bunu desteklediklerini ancak, daha çok büyük cami yerine her yere küçük mescitlerin yapılmasının daha uygun olacağını kaydetti. Karamollaoğlu, ?Her yere büyük camiler yapılıyor. Tabi mescide kimse para vermez, ama ihtişamlı camiye para verir. Ama bir sorun var. Camiler büyük ama içi boş. Binanın büyüklüğü ile değil, içindeki insanın imanı ile övünebiliriz. Biz bu insanımızı bu camilere nasıl götürmeliyiz, bunu düşünmeliyiz. İhtişam ise bir ülkenin büyüklüğünü göstermez? diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!