USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emrinize Amadeyiz --Video

Emrinize Amadeyiz --Video

Emrinize Amadeyiz --Video
20-09-2021 07:05
Google News


Fatih TABUR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; birtakım temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize geldi. AFAD il binasında gerçekleştirilen Sivas Güvenlik Toplantısına katılan Bakan Soylu, daha sonra  1997 yılında şehit düşen Jandarma Muammer Şafak'ın annesi Zeynep Şafak’ın Ay Yıldız Camisinde kılınan cenaze namazına katıldı.

Bakan Soylu ve beraberindekiler cenaze töreninin ardından Kardeşler Mahallesine kazandırılan çocuklarda trafik ve yaya bilinci oluşturmak için yapılan ‘Trafik Eğitim Parkını’ gezdi. Bakan Soylu, çocuklarla vakit geçirerek tesisin Sivas’a hayırlı olmasını diledi.

Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Soluk, Semiha Ekinci ve il protokolü ile birlikte tesisi gezen Bakan Soylu, eğitim parkı hakkında bilgiler aldı. Soylu, küçük yaşta öğrenilmesi gereken trafik kurallarının önemine dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Sivas temasları kapsamında 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle ilimizde faaliyet gösteren bir düğün salonunda gerçekleştirilen programa katıldı.

İl protokolünün yanı sıra şehit aileleri ile gazilerin katıldığı programda konuşan Bakan Soylu; “Bu milletin temsil ettiği değerler rahmani değerlerdir. Onun için savunulmak durumunda olan değerlerdir. Gaza bizim inancımızda ganimet elde etmek için çıkılan sefer değildir. İslam için çıkılan bu dünyaya adaleti, hakkı, merhameti, iyilik medeniyetini yaymak için çıkılan seferlerdir. Bu milletin tarihinin hiçbir yerinde hiçbir gaza ordusu batılıların Afganistan’a Suriye’ye, Bosna Hersek’e gittiği gibi gitmemiştir. Gittiği hiçbir yerde insanlığı tahrik etmemiştir. Bugün dünyada olan çatışma petrol savaşı falan değildir. Bugün dünyada olan çatışma tam anlamıyla hak ve batılın çatışmasıdır ve burada olan kardeşlerim ,gazilerimiz, şehitlerimizin o aileleri, bu aziz millet Allah’a şükürler olsun ki hep hak tarafında olmuşlardır” dedi.

Geçen hafta bir konuşmasında terör örgütü PKK’nın 2016’dan bu tarafa 408 sivili şehit ettiğini söylediğini  hatırlatan Soylu, “Hiç kimseden çıt çıkmadı. Avrupa lal oldu. Hani insan hakları, hani huzur, hani barış. 12-13 yaşındaki çocukları aldılar. Annelerinden, babalarından kopardılar; dağlara götürdüler. 14 yaşındaki kızlara kötü davrandılar. Her türlü edepsizliği, rezilliği gerçekleştirdiler. İnsan hakları diye yıllarca ensemizde boza pişirenlerden, içeride PKK’nın sözcülüğünü yapan siyasi partiden, o partiyle ittifak hesabı yapanların hiçbirinden ses çıkmadı. Halen de çıkmıyor. Meclis kürsüsünden 408 sivil katledildi derken oradakilerden bir tek ses çıkmadı. Meclis kürsüsünden tek tek fotoğraflarını gösterdiğimiz zaman da sesleri çıkmamıştı. İşte bizim karşımızda böyle karanlık bir zihniyet ve böyle kirli bir otaklık var. İşte bunun için yıllarca PKK’ya  milyarlarca dolar para akıttılar. Türkiye hamd olsun bugün bu zinciri kırmıştır. Kimin sayesinde biliyor musunuz? Sizlerin sayesinde. Bugün Atak  helikopterlerimiz varsa sizlerin sayesinde. Gazilerimizin, şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimiz şu an bizlerle beraber. Allah bizle beraber. Biz Hakk’ın davasını yürütüyoruz. Biz ezanı, şu İstiklal Marşı’nın her satırını, ay yıldızlı bayrağımızın her zerreciğini  gönlümüzde hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Millet olarak yolun başındayız” diyen Soylu; “Bu milletin yapacağı çok iş var. Dünyadaki haksızlıklara çıkaracağı çok ses var. Bu milletin etrafındaki coğrafyaya ‘Ben zenginim’ diye ensemizde boza pişirenlere karşı söyleyeceği ve yapacağı çok iş var. Ama biz bu gücümüzü gazilerimizden, evladının tabutu başından ‘Vatan sağ olsun’ diyebilecek kadar büyük bir mefkureye sahip bu milletimizin asil evlatlarından ve şehit ailelerimizden alıyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Cumhur İttifakımızın tüm üyeleri başta olmak üzere her birimiz sorumluluğumuzun farkındayız” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu; konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Bizim dinimizin ve inancımızın bize yüklediği en önemli öğretilerden biri tevhittir. Yani birliktir. Bir olduk mu her şeyi aşarız Allah’ın izniyle. Buna inanıyoruz. Bunun da en güzel örneği bu Yiğidoların şehri, kurtuluş mücadelemizin alt yapısını hazırlayan, benim ülkemin insanına kuvvet veren, güç veren Sivas ve Sivaslı hemşehrilerimizdir. Allah sizden razı oldun. Bunu burada yüzünüz diye söylüyor değilim. Moralinizi bozmaya çalışanlara hiç aldırmayın. Şehit ailelerimizin duasıyla yapacak çok işimiz var. Bu vesileyle burada onurlandırdınız. Biz emrinize amadeyiz. Gücümüz yettiği kadar emrinize amadeyiz. Sadece sizlerin değil sizlerin neslinizin de emrine amadeyiz. Allah bizleri sizlere mahcup etmesin inşallah. Bütün rahmeti rahmana  kavuşan gazilerimize bir kez daha buradan Allah’tan rahmet diliyorum. Allah şehitlerimizin şefaatiyle başta yakınları ve aileleri olmak üzere tüm İslam alemini kucaklaştırsın. Allah bizi gazilerimize, şehitlerimize, gazi  ailelerimize ve şehit ailelerimize mahcup etmesin. Sivas’ta olmaktan, sizlerle olmaktan çok onur duyuyorum.”

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!