USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Endişeniz Olmasın

Endişeniz Olmasın

Endişeniz Olmasın
10-01-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından düzenlenen "Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Sivas İş Dünyası Buluşması" programına katıldı. Atatürk Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen programa Vali Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Soluk ve Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Mehmet Kul´un yanı sıra il protokolü, kamu bankalarının genel müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, konuşmasının önemli bir kısmını Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´ne (OSB) ayırdı. Demirağ OSB´nin özel teşvik kapsamına alınacağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl Şubat ayında müjdelendiğini ifade eden Başkan Eken, kararnamenin imzalanması hususunda Bakan Albayrak´tan destek istedi.

?MÜJDELİ HABERLER VERDİNİZ?

Başkan Eken, ?Sayın Bakanım ilimize bu ziyareti yapmanız bizi ziyadesiyle onurlandırmıştır. Yıllardır tabi ki bakanlarımız geliyor, ilimizi ziyaret ediyorlar ama bir Maliye Bakanımızın ilimize gelerek iş dünyasının birebir sorunlarını dinlemesi bizi mutlu ediyor. Bu anlamda şahsınıza çok teşekkür ediyorum, ilimize hoş geldiniz diyorum. Sayın Bakanım 2020´nin ilk haftasında bizlere çok müjdeli haberler verdiniz. Enflasyon rakamlarının 11 seviyelerine düşmesi, faiz oranlarının özellikle esnaf kredilerinde  9´lara gerilemesi iş dünyamızı bir nebze de olsa rahatlattı. 2020´nin ortalarına doğru daha iyi olacağına inancımız tamdır? dedi.

?HÜKÜMETİMİZ SİVAS´A SAHİP ÇIKIYOR?

AK Parti hükümetlerinin Sivas´a önemli yatırımlar kazandırdığının altını çizen Başkan Eken, ?Allah razı olsun hükümetimiz Sivas´a sahip çıkıyor. Talepler gittiğinde yerine getiriliyor. Bu anlamda ilimizin bugüne kadar isteyip de almadığı bir şey olmamıştır diye düşünüyorum. Tabi ki eksiklerimiz, taleplerimiz var; sıkıntılarımız var. Zamanı verimli kullanabilmek için sadece 2 konuyu gündeme getirmek istiyorum: Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız Sivas mitinginde Demirağ OSB´nin özel teşvik kapsamına alınacağını söylemişti. Bunun kararnamesinin en yakın zamanda imzalanmasını bekliyoruz. Mustafa Varank Bakanımı ziyarete gittiğimizde bize buranın en özel teşvik kapsamına alınacağını söylemişti. Biz bu teşvik kapsamındaki kararnamenin bir an önce imzalanmasını altyapının da 2020 sonunda bitmesi için bütçenin tamamen gönderilmesini sizden talep ediyoruz. Çünkü söz verildi, ?Demirağ OSB hayata geçecek´ denildi. Cumhurbaşkanımızın sözünü verip de bugüne kadar yapmadığı hiçbir şey olmamıştır. Bunu da yapacağına inancımız tamdır. Desteğinizi bekliyoruz Sayın Bakanım? dedi.

KDV İNDİRİMİ TALEP ETTİ

STSO Başkanı Mustafa Eken, ?İkinci konumuz da şu Sayın Bakanım: Tabi bütün sektörler KDV indirimi bekliyor. Bu çok zor bir şey. Biz arkadaşlara da  söylüyoruz bunu. Mobilyada yaptınız. İnşallah beyaz eşya sektöründe, inşaat sektöründe ve eğitim sektöründe de yapılmasını bekliyoruz. Sayın Bakanım 2019´un sonunda 43 bin civarında işsiz sayımız vardı. Sivas´ın iş adamları çalıştı, üretti bu sayıyı 35 bine düşürdü. 6 bin işsizimiz iş sahibi oldu. Sayın Bakanım 37 bin işsizimizin iş bulabilmesi için dışarıdan yatırımcı gelmesi lazım. Yatırım için de Allah razı olsun devletimiz zaten tüm imkanları seferber ediyor ama özellikle bu teşvik kapsamındaki Demirağ ile ilgili mücadelemizin sebebi Cumhurbaşkanımız ifade etti, 40 bin istihdam sağlanacak burada. 37 bin işsizimiz var, inşallah işsizliği de Demirağ OSB ile birlikte bitireceğiz Sayın Bakanım? ifadelerini kullandı.

?SİVAS ÇAĞ ATLAYACAK?

Bakan Albayrak´a, Sivas iş dünyası adına teşekkür eden Başkan Eken, ?Bizi burada kamu bankalarımızla birlikte dinlemeye geldiniz, sorularımıza cevap vermeye geldiniz. İnşallah 2020´de tek haneli enflasyon, tek haneli faiz ile Sivas çağ atlayacak, çığ gibi büyüyeceğiz, hak ettiğimiz yere geleceğiz? diye konuştu.

?SİVAS ÖNEMLİ DEĞİŞİMLERE İMZA ATTI?

STSO Başkanı Mustafa Eken´in ardından konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise Türkiye´de değişim yaşanması için önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydederek ?İnşallah Sivas´ta da değişimin tohumlarını atmamız lazım. Sivas Anadolu´daki birçok şehrimiz gibi AK Parti döneminde son 17 yıllık süreçte çok önemli değişimlere imza attı. Nereden nereye geldi. Bunu en iyi Sivaslı hemşehrilerimiz biliyor. Özellikle bu yeni belediyecilik anlayışıyla yeni başkanımızla çok daha güçlü ve önemli değişim ortaya konulacak. Bu yatırımlarla Sivas modern bir altyapıya kavuştu. Sivas´ı ekonomik açıdan daha da ileriye taşıma zamanı. Sivas değişecek ki Türkiye değişecek, Türkiye dönüşecek. Sivas üretecek ki Türkiye de üretecek. Başkanımız Demirağ OSB´yi ifade etti. Biz buradan mesajı aldık. Hızlıca Sanayi Bakanımızla konuşacağız. Cumhurbaşkanımız bir şey dediyse o olur, o konuda rahat olun. Bunu en iyi Yiğidolar bilir. Cumhurbaşkanımız diyorsa o iş biter. Rahat olun. O konuda en ufak bir endişeniz olmasın. AK Parti iktidarında tüm bakanlarımız döneminde olduğu gibi bu dönemde de biz bunları hayata geçiririz. Özellikle tarih boyunca İpek ve Baharat yollarının kesişim noktası. Ticaretin Anadolu´daki kalbi olmuş bir şehirdir Sivas. İnşallah o hak ettiği noktaya hep birlikte inşallah taşıyacağız? dedi.

?ÇÖZÜM İÇİN BURADAYIZ?

Üst düzey yöneticilerle Sivas iş insanlarının sorunlarını dinlemeye geldiklerini kaydeden Bakan Albayrak, ?Ayağınıza kadar geldik, sorunlarınızı dinlemeye geldik. En tepe burada, ekip burada. Çözüm üretmek için bugün buradayız. İnşallah bugün futbolda olduğu gibi ekonomide de Sivas´ı şampiyonluğa oynatacağız. Her sene Anadolu´dan bir şampiyon çıkarmamız lazım. Dolayısıyla Anadolu´daki bu değişim bu çerçevede daha da güzel bir noktaya gelecek. Ekonomide 2019 yılında sağladığımız tüm iyileşmeleri 2020 yılında çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız? ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak´ın konuşmasının ardından program soru-cevap bölümü ile basına kapalı olarak devam etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!