USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Endişeye Gerek Yok

Endişeye Gerek Yok

Endişeye  Gerek Yok
29-08-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Sivas Valiliği İl İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından koordine edilen ?Ağustos Ayı Muhtarlar Toplantısı´  Vali Salih Ayhan başkanlığında yapıldı.

Valilik ek binada gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan Vali Ayhan, muhtarların halkla iletişimde en önemli unsur olduğunu ifade ederek "Sorumluluk alanlarınızda insanlara şefkatle yaklaşarak, onların derdine çare bulmak için de ilgili kurumlarla görüşüp çözüm üreteceğinize inancım tamdır. Muhtarlarımız devletin gözü, kulağı, eli, ayağıdır. Bizler mevcut yapı içerisinde görevimizi en iyi şekilde yapmak durumundayız" dedi.

ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

Bu yıl Sivas Kongresi´nin 100. yılının kutlandığını anımsatan Vali Ayhan, ?Şimdiye kadar birçok etkinliğe yer verdik. 4 Eylül tarihi Sivas açısından oldukça önemli bir tarih. 30 Ağustos - 11 Eylül tarihleri arasında kutlama programımıza birçok bakanımızın yanı sıra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da teşrif edecek. 100 yıl önceki mücadele ruhunun her adımının en iyi şekilde idrak edilmesi ve özümsenmesi için hepinizi bu etkinliklere davet ediyor, herkesi etkinliklerimiz hakkında bilgilendirmenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Köylerde içme suyu, altyapı ve yol sorunlarını giderme noktasında çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Ayhan, ?Mevsim şartları el verdiği sürece de kırsalda işlerimiz sürecektir. Bir taraftan kırsal altyapıdaki değişim ve dönüşüm devam ederken diğer yandan üretimdeki artışın, bereketin ve bolluğun mutluluğunu yaşamaktayız? diye konuştu.

Sivas´ın süt, bal, şeker pancarı, yonca, buğday, kayısı, arpa, tritikale, korunga, aspir, patates ve tohumluk patates, yulaf, manda ve bal mumu üretiminde Türkiye´de ilk 10 il arasında yer aldığına dikkat çeken Vali Ayhan, ?Bu ürünlere yeni ürünler katacağımıza olan inancım tamdır. Sivas Teknik Tarım A.Ş (SİVTAŞ) ile istiyoruz ki bu ürünlerle ve daha birçok mahsul ile marka haline gelelim. Birlikte el ele birleşen gücümüzle Sivas´ın kendi markalarını ortaya çıkaralım. Köy muhtarlarımızı bölgelerinin en iyi mahsulü ile donatarak marka haline getirmelerini bekliyor, coğrafi işaret almalarını istiyoruz. Biz her zaman üreticinin yanındayız, her türlü desteği vermeye de hazırız? ifadelerini kullandı.

KAÇAK AVCILIK UYARISINDA BULUNDU

Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Diğer yandan ülkemiz gibi Sivas´ın da coğrafi açıdan Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu ile İç Anadolu´yu bağlayan bir köprü vazifesi görmesi Sivas ilinin biyoçeşitlilik açısından da zengin olmasını sağlıyor. Doğadaki tüm bitki ve hayvan türlerinin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve popülasyon dengesinin sağlanması öncelikle köy muhtarlarımızın görevleri arasındadır. Kaçak avcılığın ve biyokaçakçılığın önlenmesine ilişkin sizlere büyük sorumluluk düşmektedir. Türlerin gelişmesi ve çoğalması adına avcılık ve biyokaçakçılığın yapılmamasını önemsiyor, kaçak avcılara bölge insanlarının da göz açtırmamasını ve ihbarda bulunmalarını istiyoruz.?

?SU HAYATİ ÖNEME SAHİP?

Sivas´ta bulunan ormanlık alanların artırılması hususunda yoğun bir çaba içerisinde olduklarının altını çizen Vali Ayhan, ?Orman köylerimizin çoğalmasını arzuluyor, büyük bir emek ve harcama yaparak, ağaçlandırma için uygun olan bölgeleri yeşile boyamaya çalışıyoruz. Doğal dengenin korunması adına verdiğimiz çabalara sizlerden de büyük destek bekliyor, anız yangını, kaçak kesim, avcılık gibi hususlarda ihbarlarda bulunulmasını arzuluyoruz. Her şeyden önce bu bir memleket meselesi, vatan sevgisidir. Biz inanıyoruz ki doğal dengenin korunması ile derelerimiz daha temiz akacak, sağlıklı, bol ve daha leziz içme sularımız olacaktır. Su depolarının bakım ve onarımı, tam otomatik klorlama cihazları takılması da Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılmaktadır. Depolara sahip çıkıp korumak da yine muhtarlarımızın ve halkımızın görevidir. Çünkü su hayati öneme sahip bir gıdadır" ifadelerini kullandı.

?BEÇ TAVUĞU DAĞITIMINA DEVAM EDİYORUZ?

Kırsalda yaşanan kene vakalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Vali Ayhan, ?Önemli ve hassas bir diğer konu ise kene ile ilgili vakalardır. İlimizde elbette vakalar vardır. Ancak çevre illerden gelen vakaları bir bütün olarak değerlendirdiğimiz takdirde Sivas´ta sayının arttığı görülmektedir. Oysa ölüm vakası ilimizde çok çok azdır. Özellikle Sivas merkezde hiç vaka yoktur. Genellikle ilçelerimizden vaka haberi gelmektedir. Endişe ve tedirginlik yapacak, insanları ürkütecek konuşmalardan ve açıklamalardan uzak duralım. Uzmanlarımızı dinleyip, onların bilgilerine kulak verelim. Valilik olarak bizler kanatlı hayvan sayılarının köylerde yaygınlaşmasını da önemsiyoruz. Bu doğrultuda beç tavuğu ve diğer böcek yiyen kanatlı türlerinin köylere dağıtımına devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın da riskli açık arazilerde giyimlerine dikkat etmelerini istiyoruz? değerlendirmesinde bulundu.

Program; İl Sağlık Müdürlüğü´nün içme suları depolarının temizliği ve bakımı hakkındaki sunumu ve Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün kene ile mücadelede alınması gereken önlemler ile keneden korunma yolları hakkındaki sunumu ile sona erdi.

Toplantıya; İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Sağlık Müdürü Fethullah Selçuk Mogulkoç, merkez il genel meclisi üyeleri, ilgili kurum temsilcileri ile merkez köy ve mahalle muhtarları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!