USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Enerji Kesintileri Minimum Seviyede

Enerji Kesintileri Minimum Seviyede

Enerji Kesintileri Minimum Seviyede
13-01-2017 16:25
Google News


AHMET TIRPAN

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, yatırımlar ve çalışmalar hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Kırsaldaki enerji tüketimi, Güneş Enerji Sistemleri, Her Sokak Aydınlık Projesi, SCALA merkezi ve enerji yatırımlarına ilişkin soruları yanıtlayan Genel Müdür Akboğa, Sivas´ın zor bir coğrafyaya sahip olduğunu ve buna rağmen kesintisiz enerji hizmeti vermek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

?KIŞ MEVSİMİNDE KÖYLERDE KİMSE KALMIYOR?

Kış mevsiminde olumsuz hava koşullarından dolayı kırsalda kimsenin kalmadığını bu nedenle trafo kaybını önlemek için kesinti yaptıklarını belirten Genel Müdür Ahmet Sait Akboğa; ?Kış mevsiminde köyde kimse kalmıyor. Bizde köylerde enerji tüketimi olmadığını görünce Kaymakamla görüşüp elektriği kesiyoruz. Sonuçta trafo kaybı oluyor. Ama tekrar köyüne gitmek isteyen olursa bize haber verdiği zaman biz hemen açıyoruz elektriğini. Sivas´ın coğrafyası çok geniş ama kırsalda kalanlar çok az? dedi.

?SİVAS GÜNEŞ ENERJİ YATIRIMLARININ ÖNEMLİ BİR MERKEZİ OLACAK?

Güneş Enerji Sistemleri alanında ilerleyen dönemlerde Sivas´a önemli yatırımlar yapılacağını kaydeden Genel Müdür Ahmet Sait Akboğa; ?Güneş Enerji Sistemi (GES) kurulması açısından Sivas önemli yatırımlar kazanacak. Sivas´ta güneş enerji ışını gerçekten çok iyi. Şu anda Konya gündemde ama Sivas´ta en iyi illerden birisidir. Güneş Enerji Sistemlerine ilerleyen dönemlerde ciddi anlamda yatırımlar olacağına inanıyorum. Şu ana Güneş Enerji Sistemimiz var ama istenilen miktarda değil. Önümüzdeki günlerde yatırımlar artacak ve ülke ekonomisini ciddi katkı sağlayacak? ifadelerine yer verdi.

?MUHTARLARLA İŞBİRLİĞİ YAPARAK SOKAKLAR AYDINLATILIYOR?

?Her Sokak Aydınlık Projesi? kapsamında bütün sokakların aydınlatıldığını belirten Genel Müdür Ahmet Sait Akboğa; ?Muhtarlarımızla yaptığımız bu Her Sokak Aydınlık projesiyle, bütün sokaklarımız aydınlanıyor. Bütün muhtarlarımızla sürekli aktif olarak görüşmeler yapıyoruz. Watssap gruplarımız var ve Sistem direktörlerimiz görüşmeleri yakından takip ediyor. Trafo sıkıntıları olduğu zaman hemen ekibimizi yönlendiriyoruz. Muhtarlar bizim tüketicilerimizin fahri elçisi gibi çalışıyorlar sağ olsunlar. Onlar da ayrı bir emekçi. Onlarla beraber bütün sokaklarımızı aydınlattık ve bu çalışmalarımız devam ediyor? şeklinde konuştu.

 ?KESİNTİLER SCALA MERKEZİNDEN TAKİP EDİLİYOR?

Enerji kesintisini minimuma indirmek için SCALA merkezi kurduklarını ifade eden Genel Müdür Ahmet Sait Akboğa; ?Dağıtım Merkezimizde uzaktan izleme, takip etme, kesme ve aç işlemlerini yapabildiğimiz bir sistem kurduk. Bu sistemimize SCALA merkezimizi diyoruz. Dağıtım Merkezinde enerji gittiği zaman bir yerde biz başka bir yerden enerji bağlıyoruz ve arıza olan yere müdahale edip, tekrar enerji temininde bulunuyoruz. SCALA merkezimiz sayesinde bütün bunları kolaylıkla yapabiliyoruz. Sivas´ta enerji kesintileri minimum seviyede. Ciddi anlamda kaliteli ve sürekli enerji veriyoruz. 2015 yılı istatistiklerine göre Türkiye genelinde 21 dağıtım şirketi arasında en iyi dağıtım şirketi olarak seçildik. Enerji kesintisi ve abone başlangıcı sayısı bakımından en düşük sayıyı Çamlıbel Elektrik Dağıtım Şirketinde gördüler. Sivas´ın zor coğrafyasında elde ettiğimiz bu başarı bizim için gurur vericidir? dedi.

?YATIRIMLARIN KARŞILIĞINI ALIYORUZ?

Altyapı ve teknoloji alanında ciddi yatırımlar yaptıklarını ve bu yatırımlar sayesinde 3-5 dakika gibi kısa bir sürede enerji verme imkanına kavuştuklarını anlatan Genel Müdür Ahmet Sait Akboğa; ?2010 yılında özelleştirme yapıldıktan sonra ciddi anlamda teknoloji ve altyapı yatırımı yapıldı. 2016´da bu yatırımların karşılığını almaya başladık. 2017 yılında bu yatırımların bizlere sağladığı katkıları daha iyi göreceğiz. Artık 3-5 dakika gibi kısa bir süre içerisinde enerji verme noktasına geldik. Artık kırsalda da Uzaktan İzleme Şebekesini uygulamaya çalışıyoruz. Hedefimiz 3-5 yıl içerisinde tamamlamak. Aslında öngörülen tarih 2023 ama biz daha erken bu sistemi hayata geçirip kırsaldaki en ufak bir enerji kesintisinde müdahale edebileceğiz. İş Güvenliği açısından da sorun olduğu zaman burada da kesebilme iradesi gerekiyor. Şimdiye kadar ekip bölgeye gidip enerji kesintisi yapıyordu. Şu anda Uzaktan İzleme Sistemiyle enerjinin artık gelirini, frekansını her türlü dalgalanmasını takip edebiliyoruz. Yani arızamı var kuş mu çarptı ya da başka bir şey mi var buradan görebiliyoruz? şeklinde konuştu.

?ÇOCUKLARDA TASARRUF BİLİNCİ OLUŞTURULUYOR?

Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği yaparak çocuklarda enerji tasarrufu kültürü oluşturmak için çalışma yaptıklarını ifade eden Genel Müdür Ahmet Sait Akboğa,; ?Bizim amacımız gelecek nesillerimizi oluşturan Çocuklarımızda tasarruf bilincini oluşturmaktır. Çocuklarımızdan hemen tasarruf bekleyemeyiz ancak şimdiden çalışma yaparsak bunun altyapısını oluşturabiliriz. İlk önce tasarruf kültürünü oluşturmalıyız. Okullarda çocuklarımızda oluşturduğumuz bu kültür aile içerisinde de kendini gösterir ve artık evde de okulda da enerji tasarrufu oluşmaya başlar. Milli Eğitim Müdürlüklerimizle işbirliği yaparak Sivas, Tokat ve Yozgat´ta uygulamaya aldığımız enerji tasarrufu eğitim programlarının önemini tasarruf süreci başladığında daha iyi göreceğiz? ifadelerine yer verdi.

?TASARRUF ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİDİR?

Enerji Tasarrufunun ülke ekonomisine olan etkisini dile getiren Genel Müdür Ahmet Sait Akboğa, ?Enerji tasarrufu ülke ekonomisi için çok önemlidir. Dış ticaret açığımızın yüzde 40´ından fazlası enerjiden kaynaklanıyor. Dış ticaret açığını kapatmaya, enerjiyi etkin ve verimli kullanmaya yönelik her hafta iki okulda enerji uzmanları ve öğretmenler tarafından seminerler düzenleniyor. Enerji Bakanlığımıza destek olması için böyle eğitim seminerleri düzenliyoruz. Bu çalışmalarımızı sürekli olarak yapmak istiyoruz. Amacımız kamuda farkındalık oluşturmak ve tüketici memnuniyetini artırmak ve dış borcumuzun azalmasına katkı sağlamaktır?  dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!