USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?ENERJİ TASARRUFU? PROTOKOLÜ İMZALANDI

?ENERJİ TASARRUFU? PROTOKOLÜ İMZALANDI

?ENERJİ TASARRUFU? PROTOKOLÜ İMZALANDI
04-04-2018 07:00
Google News


Fatih TABUR

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla ilimizde 2018 yılını ?Enerji Tasarruf Yılı? olarak ilan etti. Bu kapsamda çalışmalarına hız veren ÇEDAŞ,elektrik ve su tasarrufu hakkında farkındalık oluşturmak ve enerjinin etkin, verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla Sivas Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaptı. Etkinliklerin daha geniş bir kitleye ulaşması amacıyla ÇEDAŞ binasında 3 kurum arasında protokol imzalandı. Protokol törenine ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın katıldı.

Protokol töreninin açış konuşmasını yapan ÇEDAŞ Genel Müdürü Akboğa projenin detayları hakkında bilgiler vererek enerji tasarrufunu kurumsal hale getirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

TEMEL AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Akboğa, ?Enerji varlıklarının hızlı bir şekilde tükendiği ve israf edildiği günümüzde enerjiyi etkin ve verimli kullanmayı hem bireylerin hem de kurumların maddi ve manevi sorumluluğu olarak görüyoruz. Bu nedenle en büyük enerji ihtiyaçları arasında bulunan elektrik enerjisini insanların kullanımına sunan bir kurum olarak, sosyal sorumluluğumuzu, farkındalık oluşturacak şekilde gelecek nesillere aktarmak için harekete geçtik. Artık sadece belli aylarda değil tüm yıla yayılacak şekilde bir çalışma yapmayı uygun gördük. Yaptığımız değerlendirmede 2018 yılını Sivas için ?Enerji Tasarruf Yılı´ ilan etmeyi düşündük. Hem enerji verimliliği açısından hem de su tasarrufu açısından bir eğitim planlaması ve diğer etkinlikleri yapmayı uygun gördük. Sivas´ta elektrik enerjisi ve su tasarrufu ile ilgili farkındalık yaratmak, 2018 yılının enerjide tasarruf yılı olarak belirlenmesi ve sonraki yıllarda devamlılığın sağlanması amacıyla kurum, kuruluş ve öğretim görenlerin bilinçlendirmesi kapsamında yürütülecek çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

?OKULLARIMIZDA AFİŞLER DAĞITILDI?

Protokol töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise ?Tasarruf konusu her alanda önemli bir konu. Bu konuda da Türkiye´nin gün geçtikçe enerji kaynaklarıyla ilgili gereken tasarrufları alması gerekir. Hayatımızda en çok kullandığımız kaynaklar su ve elektrik kaynakları. Bununla ilgili belli farkındalık oluşturmak gerekiyor. Biz de bu amaçla ortaokullarımızda ve liselerimizde slogan, resim yarışmaları yapıyoruz. Bu şekilde çocuklarımızın enerjiye tasarruflarını alıştırmak, yönlendirmek, bundan sonraki yaşantılarında bir bilinç oluşturmak adına böyle güzel bir projeye imza atıyoruz. Okullarımızda çocuklarımıza bununla ilgili afişler dağıtıldı, çalışmalar başladı? diye konuştu.

?OLDUKÇA ANLAMLI BİR YARIŞMA?

Protokol kapsamında ortaokul ve liselerde gerçekleştirilecek slogan, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin Mayıs ayında verileceğini aktaran Altınsoy, ?Belediyemize lojistik desteği nedeni ile teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonu yapan ÇEDAŞ´a teşekkür ediyoruz. Oldukça anlamlı bir yarışma ve teknoloji aletler yerine doğayla daha uyumlu olan bisiklet ödülü ve evlere ücretsiz elektrik ödülü verecekler. Bu da ayrı bir farkındalık. Böyle bir tasarrufta böyle bir hediyenin verilmesi de ayrı bir güzellik. Ayrıca çevre ve su ile ilgili kitapları tespit edeceğiz ve ödül olarak bu kitaplar da verilecek? açıklamasında bulundu.

?SUYU DİKKATLİ KULLANMALIYIZ?

Sivas´ta kurumlar arası diyalog çok iyi olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise ?Bunun en güzel örneği bu program. Sayın Genel Müdür elektrik konusunu konuşmak üzere bize geldiğinde buna su konusunun da ilave edilmesi gerektiğini söyledim. Kendisine de makul gördü. Bu noktada teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalar bir farkındalık oluşturacak. Sadece öğrenciler için değil, aileler için de önemli bir olay. O nedenle bunu sadece öğrencilerle sınırlamak doğru değil. Ailelerin çocukları vesilesiyle de bu konuya katkısı olacağını düşünüyorum. 2018 için çok önemli bir etkinlik. Ödüllerimiz de çok önemli. Biz zaten suyun israf edilmeden kullanılması konusunda çok önemli misyona sahibiz. Allah Resulü ?Irmaktan abdest alsanız dahi kesinlikle tasarruflu kullanın´ diyor. Bu inanca mensup bireyler olarak suyu da dikkatli kullanmalıyız? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 3 kurum arasında elektrik ve su tasarrufu hakkında farkındalık oluşturmak ve enerjinin etkin, verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

Düzenlenecek resim, slogan ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere bisiklet, okul çantası, dünya klasikleri kitap seti gibi hediyeler verilecek.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!