USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

ERDOĞAN %70, VEKİLLER %60

ERDOĞAN %70, VEKİLLER %60

ERDOĞAN %70,  VEKİLLER %60
20-06-2018 07:00
Google News


ANKARA

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bizim inancımız odur ki AK Parti, 300´ün üzerinde milletvekili ile temsil edilecek. Cumhur İttifakı yani MHP´den gelen milletvekilleriyle çok rahat bir şekilde Mecliste Sayın Cumhurbaşkanımıza destek olacak, yasaları çıkartacağız." dedi.

Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası´nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Yılmaz, seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başladı. Seçimlerde vatandaşın iki tercihte bulunacağını ifade eden Yılmaz, milletin cumhurbaşkanını seçeceğini, seçilecek cumhurbaşkanının 2014´te seçilen cumhurbaşkanından farklı olacağını, vatandaşın cumhurbaşkanını hükümeti kurma yetkisiyle yetkilendireceğini söyledi.

Yılmaz, vatandaşın ikinci tercihiyle de yasama organını oluşturacağını, milletvekillerine temsil vekâleti vereceğini belirtti.

?AZİZ MİLLET EN

DOĞRU KARARI VERDİ?

Vatandaşın milletvekillerine, "Beni Mecliste temsil et, cumhurbaşkanı ile kavga etme, onun önüne engel çıkarma, ona yardımcı ol, istikrar kurumsallaşsın. Türkiye, boşuna kaynak ve enerjisini tüketmesin" diyeceğini anlatan Yılmaz, "Bu aziz millet, bu zamana kadar hep sağduyu ile en doğru şekilde karar verdi. 24 Haziran´da da bir önceki seçimlerden daha büyük bir sorumlulukla evlatlarının geleceği için Türkiye´nin geleceği için çok doğru, yerinde, sağlıklı bir karar vereceklerine inanıyorum." diye konuştu.

Yılmaz, seçim bölgesi Sivas´ın bütün Anadolu coğrafyasından bir mozaik olduğunu, bu mozaiğin milletin kültürel kodlarını en iyi şekilde temsil ettiğini aktardı.

Sivas´ta AK Parti´nin en son seçimde yüzde 69, referandumda yüzde 71 oy aldığını anımsatan Yılmaz, "Sivas il merkezinin nüfusu 350 bine yakın. Toplam nüfusun yüzde 60´a yakını merkezde. Sayın Cumhurbaşkanımızın merkezde yüzde 75 gibi oyu var. Sivas´ta Cumhurbaşkanımıza yüzde 70´in üzerinde, milletvekillerimize de yüzde 60´ın üzerinde bir oy bekliyoruz." dedi.

300´ÜN ÜZERİNDE MİLLETVEKİLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile il mitinglerine katıldığını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gördüğüm husus şu; ilk turda bir aksilik olmazsa Sayın Cumhurbaşkanımızı milletimiz Cumhurbaşkanı seçecektir. Bizim inancımız odur ki AK Parti, 300´ün üzerinde milletvekili ile temsil edilecek. Cumhur İttifakı yani MHP´den gelen milletvekilleriyle çok rahat bir şekilde Mecliste Sayın Cumhurbaşkanımıza destek olacak, yasaları çıkartacağız diyoruz. Cumhurbaşkanının çalışma çerçevesini Meclis belirleyecek. Geçen yıl referandumda bu muhalefet partileri ´Artık Meclis şekli organa döndü, yetkisi yok´ diyorlardı. Şimdiyse bütün gayretleri Mecliste çoğunluğu almak için. İttifak kurdular. Ya geçen yıl söylediğiniz doğru değildi ya da şimdi söylediğiniz doğru değil. Bunlar her dönemde nasıl olup da doğru olmayan beyanlarla milletten bir iki oy alabiliriz diye bir yaklaşım gösteriyorlar. Zaman doğruyu gösteriyor. Meclis önemli miymiş? Hem de çok önemliymiş. Güçlü hükümet, güçlü yürütme, güçlü yasama olduğu takdirde Türkiye´de güçlü olur dedik. Güçlü bir Meclis, güçlü hükümet olacak. İkisi de güçlü olduktan sonra Türkiye´nin önü ebediyen açık olacak."

TAM GÜN EĞİTİM

Yılmaz, ikili öğretimden tam gün eğitime geçilmesi yönünde yapılan çalışmalara ilişkin soru üzerine, önceliklerinin eğitimin kalitesini artırmak olduğunun altını çizdi.

Bugün muhalefet partilerinin de eğitimin kalitesinin artırılmasından bahsettiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"20 yıl önceki seçim kampanyalarının hiçbirinde ´eğitimin kalitesini artıracağız´ diye bir cümle duydunuz mu? Okul, öğretmen yok ki kaliteyi artırsın. Kaliteden bahsedebilmek için altyapının mutlaka tamamlanmış olması lazım. ´Bu iktidar ne yaptı´ denirse, eğitimin altyapısını tamamladı ki herkes artık ´ben okul istiyorum mahalleme, ilçeme´ demiyor. Dedikleri tek şey eğitimin kalitesi. Altyapıyı tamamlamadan eğitimin kalitesinden bahsetmek mümkün değil. Her parti beyannamesinde kaliteli eğitimden bahsediyor. Eğer muhalefet bu noktaya gelmişse bu AK Parti´nin büyük başarısı. Eğitimin kalitesini artırmak için altyapının tamamlanması lazımdı. Bu kendiliğinden olmaz. Kaynak ayırmanız lazım. Önce kaynak üreteceksiniz. Ürettiğiniz kaynağı eğitime ayıracaksınız. Hatta diğer ülkelerin gerisinde kaldığınız için diğer ülkelerden daha fazla ayırmanız lazım. Biz okuma yazma oranında, okullaşmada, kızların okullaşmasında 80 yılda yapılanın kat kat fazlasını yaptık. Bu hükümet döneminde, 16 yıllık dönemde en büyük reformlar eğitimde yapıldı."

Yılmaz, 2002´de Avrupa Birliği ülkeleri arasında Türkiye´nin eğitime ayırdığı kaynakta sonuncu ülke olduğunu aktardı.

?MÜFREDAT DIŞI HİÇBİR

SORU SORULMADI?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Liselere giriş sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavda, kesinlikle müfredat dışı hiçbir soru sorulmadı." dedi.

Eğitime ayrılan kaynağı daha verimli kullanmak ve kaliteyi artırmak için yapılması gerekenlerden birinin ikili eğitimi ortadan kaldırmak olduğunu belirten Yılmaz, ikili eğitim nedeniyle dersler bazen blok işlendiğini, öğrencilerin sabah alaca karanlıkta okula geldiğini, akşam karanlığında okuldan çıktığını, teneffüs aralarının bazen 5 dakikayı bile bulmadığını ifade etti.

Böyle bir sistemle kaliteli eğitimden bahsedilemeyeceğine işaret eden Yılmaz, "Mümkün olduğunca, ikili eğitimi, imkanlar dahilinde kaldırmak lazım. Öğrenci alaca karanlıkta gelmesin. Saat 09.00 gibi ders başlıyorsa gelsin, 15.00-16.00 gibi çıksın. Evine erken gitsin, diğer alanlarda oynasın, sosyalleşsin, dinlensin. Bunların hepsi eğitimin bir parçası." diye konuştu.

"58 bin derslik ihtiyacımız var. 47 bin dersliği şu anda planlıyoruz, yapıyoruz. İnşaat halinde." diyen Yılmaz, Nevşehir, Tunceli, Ardahan, Bartın, Erzincan, Karaman, Burdur, Artvin, Kırıkkale, Bolu, Bilecik, Sinop, Gümüşhane ve Bayburt´ta tam gün eğitime geçildiğini aktardı.

Yılmaz, "2019 yılı sonunda eğitimin kalitesinin artırılması adına ikili eğitime Türkiye´de son vereceğiz. 2019 yılı sonunda İstanbul´da biraz zorlanacağız. Özel bir gayret gösterilmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın önderlik edeceği özel bir seferberliğin sarf edilmesi lazım. Eğitimin kalitesinin artırılması adına ikili eğitime Türkiye son verecektir. Çok büyük mesafe aldık." dedi.

?21. YÜZYILIN DİLİ

KODLAMA EĞİTİMİ?

"Önümüzdeki dönem, çocuklara kodlama dersinin uygulamasını yapabilmeleri için tablet bilgisayar yerine klavyeli bilgisayarlar verilmesinin planlandığını açıklamıştınız. Bu bilgisayarlar ilk planda hangi kademedeki öğrencilere dağıtılacak?" şeklindeki soru üzerine Yılmaz, eğitimin kalitesini artırmak için yapılan çalışmalardan birinin de bu uygulama olduğunu aktardı.

Yılmaz, Türkiye´nin en ücra köşesindeki bir okula dahi internet bağlantısının sağlandığına işaret ederek, "Bilgi öğrenme, öğretmen olmadan da öğrenilebiliyor. İşte onlardan birisi de evlatlarımıza bilgi oto yollarını açabilmekti, onların ulaşımına imkan sağlayabilmekti." diye konuştu.

Fatih Projesi hakkında da bilgi veren Yılmaz, şunları söyledi:

"Fatih Projesi kapsamında sınıflarımızı 430 binin üzerinde akıllı tahta ile donattık. Her öğretmene gidip ´Memnun musunuz?´ diye sorun. Eğitim sürecini hızlandırıyor. Aşık Veysel´i anlatmak için Aşık Veysel demek farklı bir şey, Aşık Veysel´in resmini koyup kendi ağzından ´Uzun ince bir yoldayım´ı dinlediğinde Aşık Veysel´in herhalde yarısını anlatmış olursunuz. Dolayısıyla gerçekten 430 binin üzerindeki akıllı tahtalardan 1 milyon 400 binin üzerindeki tablet bilgisayarlarımızı da öğretmenlerimize ve öğrencilerimize dağıttık. Ama 21. yüzyılın dili kodlama eğitimi. Şimdi 5. ve 6. sınıflarda teknoloji ve tasarım dersimizin ayrılmaz bir parçası. Daha sonraki yıllarda tercihli olarak alınacak."

Birçok belediye, sivil toplum kuruluşu, iletişim ve telekominikasyon kurumlarının kodlama dersi verdiğini ifade eden Yılmaz, "O halde sadece izleyen değil kodlamada da uygulamayı, pratiği yapabilecek, klavyesi ayrılmaz bilgisayarla 4.5 G sim kartıyla beraber taşınabilir vereceğiz. Kaçıncı sınıflardan vereceğiz, 5. sınıflarda ve 9. sınıflarda dağıtacağız, 4 yıl olacak ve 4 yıl sonra da kendisinden almayacağız. Öğretmenlerimize de her 4 yılda bir yeni bilgisayar vereceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Bilgisayar teknolojisinin 4 yıl sonra çağ dışı kaldığını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki yıl, hem ilkokullarımıza hem meslek liselerimize hem özel eğitimlerimize alacağız ama dağıtımını öncelikle 5. sınıflarda ve 9. sınıflarda başlatacağız. 5. sınıfta alan çocuk, ortaokulu bitirene kadar, 9. sınıfta alan çocuk liseyi bitirene kadar onu kullanacak. Mevzuat eksikliklerini tamamladık. Yönetmelik eksiği vardı. Hukuki anlamda alt yapı tamamlandı. Her bir öğrenci başına en iyi hizmeti hangi bedelle verebilir diye teklif alıp, arkadaşlarla bir görüşme yapılacak, ondan sonra da dağıtımına başlayacağız diyoruz. Çok büyük mesafe aldık, çoğu gitti azı kaldı derler ya, işte burada da çoğu gitti azı kaldı.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!