USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan’ın Güveni Tam

Erdoğan’ın Güveni Tam

Erdoğan’ın Güveni Tam
25-10-2021 07:05
Google News


Fatih TABUR

AK Parti Genel Başkan Vekili  Binali Yıldırım, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen "Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı"na katıldı.

Toplantıya AK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Soluk, Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Başkanı Hakan Aksu, Merkez İlçe Başkanı Muhammed Burak Kuruçay, Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sakarya, teşkilat üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

İl Başkanı Hakan Aksu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve milletvekillerinin selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti  Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, konuşmaya başlamadan önce Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ı telefonla arayarak salonda bulunanlara sürpriz yaptı.

“SİVASLILAR SİZE HASRET KALDI”

Yıldırım, "Arkadaşlarımız sizi dinlemek için sabırsızlanıyor. Şimdi mikrofonu açıyorum, Sivaslılar size hasret kaldı. Kısa sürede sizi görmek istiyorlar. Bu akşam hiç olmazsa sesiniz ile bir hasret giderirseniz memnun olacağız" dedi.

Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok önemli bir döneme girildiğini kaydederek "Bu dönem içerisinde ben inanıyorum ki Sivaslı kardeşlerim bütün ezberleri bozacaktır. Gerek kadın kolları, gerek gençlik kolları olarak inşallah bu başarıyı ben tanıdığım, inandığım Sivas teşkilatında görüyorum. Sivas'ta ilk yapacağımız bir mitingde veya toplu açılış törenlerinde bunu göreceğime inanıyorum. Bu duygular içerisinde Sivas'ı, Sivaslı kardeşlerimi en kalbi duygularım ile selamlıyorum. Geceniz mübarek, geleceğiniz aydınlık olsun. 2023 şimdiden bizim için bir zafer muştusu olsun diyorum."

“ARKASINDA SİVAS OLANIN, SIRTI YERE GELMEZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Yıldırım, "Tam karşımda bir yazı var. İzniniz olursa onu okuyorum; 'Arkasında Sivas olanın, sırtı yere gelmez' burada bunu tarihi günde söylemiştiniz. Sivas bizi hiç mahcup etmedi. Yüzde 70’lerin de altına düşmedi" diye konuştu.

Sivas'ta üye sayısında yüzde 25'in üzerine çıkıldığını dile getiren Yıldırım, hedeflerinin yüzde 30'u bulmak olduğunu kaydederek "Bunu da kısa sürede İstasyon Caddesi'nde vatandaşlar ile yaptığımız buluşmada çok rahat başaracaklarını gördük. Büyük bir mutluluk duydum partimiz adına” dedi.

Erdoğan, il teşkilatını tebrik ederek Sivaslılara selamlarını iletti. Daha sonra konuşan Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin yerden ot gibi bitmediğini dile getirerek “Bu topraklardan nice medeniyetler geldi geçti. Cumhuriyetin temelleri bu sultan şehirde atıldı. İstiklal mücadelesi, Erzurum Kongresi'nden sonra Sivas Kongresi, yeni Türkiye'nin doğum sancılarının hissedildiği şehir olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tam 108 gün sultan şehir Sivas'ta kaldı. Bütün kurtuluş mücadelesini bu şehirde planladı. Türkiye'nin her köşesinden gelen hakir insanlar, temsilciler, mebuslar burada ülkenin geleceğini, kaderini tayin etti. Böyle bir şehirde bizde sorumluluk taşıyarak, bu şehrin evladı olarak, bu şehrin bir köyünde dünyaya gelmiş kardeşiniz olarak elbetteki sorumluluğumuzun gereğini yaptık" dedi.

Sivas'ta yaptıkları hizmetlere değinen Yıldırım, 2002 yılında bölünmüş yol olmadığının altını çizerek "Şehir geçişlerinde bölünmüş yol, standartların altında var. Ne kadar? 24 kilometre. 19 yılda bunun üzerine ne yapmışız? Tam 830 kilometre bölünmüş yol yapmışız" ifadelerini kullandı.

“HİZMETTE SİYASET OLMAZ”

Bu ülke için taş üstüne taş koyanın başları üstünde yeri olduğunu söyleyen Yıldırım, "Kim olursa olsun yeter ki iş yapsın. Yeter ki milletin derdine derman olsun. Siyaseti hiçbir zaman ideolojik amaç için kullanmadık. Eğer işin ucunda hizmet varsa biz siyasette varız. Hizmette siyaset olmaz dedik, hizmet millete yapılır. Milli irade olmadan devlet idaresi olmaz. Milli iradeye sahip çıkamayan iktidarları da gördük. Nerede gördük? 28 Şubat'ta, 1980'de, 1971'de, 1960'ta gördük ama o milli iradeye kafa tutan, el sallayan, ayar vermeye çalışanlar 2000'li yıllardan sonra da o alışkanlıklarını devam ettirmek istediler. 27 Nisan e-muhtıra ile karşımıza çıktılar. Onlara dedik ki 'Bir dakika yağma yok. Biz emri milletten alırız, milletin dediğini yaparız. Onun dışında bize hiçbir şey sökmez.' Aynen gelen mektubu iadeli taahhütlü olarak gönderdik. Yetmedi 17-25 Aralık alçak FETÖ, yargı, kolluk darbesiyle karşı karşıya kaldık. Yine dik durduk. Kim dik durdu. Recep Tayyip Erdoğan dik durdu. Onun arkadaşları dik durdu. Kimin adına, millet adına çünkü bize yetkiyi veren gücü veren millettir. Alacak olan da millettir" şeklinde konuştu.

Yıldırım, sandıkta millete 15 kez hesap verdiklerini, hala da vermeye devam ettiklerini ve edeceklerini ifade etti. Millet iradesinin devlet idaresine dönüşmedikçe Türkiye'nin katedeceği yol olmayacağına vurgu yapan Yıldırım, "Vesayetçiler, terör seviciler, bölücüler, kutsallarımızı istismar edenler, değerlerimizi aşındıranlar yılmadılar." dedi

Bu zihniyetlerin 15 Temmuz'da da ortaya çıktığını belirten Yıldırım, "15 Temmuz artık onlara göre altın vuruştu. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet artık onların elinden bunları alamazdı diye düşündüler. Çünkü şeytanca, sinsice plan yaptılar. Asker, polis kılığına girdiler. O güzel elbiseyi lekelediler. Yetmedi devletin millet parasıyla aldığı uçakları, helikopterleri, tankları, ağır silahları millete doğrultular. Bu alçaklığı da yaptılar ama millet ne yaptı. Lideri Recep Tayyip Erdoğan ve milletin seçtiği hükümet, onun Başbakanı meydanlara davet etti. Millet göğsünü siper etti. Bir olduk meydanları doldurduk, alçaklara dur dedik. O gece bayrak inmedi, ezanlar dinmedi. Tankın gücü, halkın ve hakkın gücü karşısında mağlup oldu. Bugünlere gelirken keşke bölücü terör örgütü, FETÖ'cü terör örgütü ile bu sorunları yaşamasaydık. Hep dikkatimizi Türkiye'nin kalkınmasına verseydik. Projelere zaman ayırsaydık. İnsanımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin daha güzel bir geleceği için çalışsaydık. Bugün inanın yaptığımız işin en az beş katı iş daha yapardık. Yirmi yılda şeytan taşlamaktan arta kalan zamanlarda ancak iş yapabildik. Böyle bir süreci birlikte yaşadık. Bütün bu zorlukların içerisinde güneyimize süper güçlerin, emperyalist güçlerin amaçlarına, hedeflerine tam da ters düşecek, onların planlarını alt üst ederek operasyonları darbeden hemen bir ay sonra yapmaya başladık. Sınırlarımızı güvenlik altına aldık” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!