USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ESKİ SANAYİ BÖLGESİ´NDEKİ DÜKKANLAR,MADDE BAĞIMLISI GENÇLERE MESKEN OLDU

ESKİ SANAYİ BÖLGESİ´NDEKİ DÜKKANLAR,MADDE BAĞIMLISI GENÇLERE MESKEN OLDU

ESKİ SANAYİ BÖLGESİ´NDEKİ DÜKKANLAR,MADDE BAĞIMLISI GENÇLERE MESKEN OLDU
18-09-2017 05:00
Google News


MUHAMMED DEMİR
- Kendinizi tanıtır mısınız?
-İsmim Muzaffer Karakaya, Demircilerardı Mahallesi muhtarıyım. İlköğrenimi Kayadibi Köyü´nde tamamladıktan sonra, ortaokul ve liseyi Sivas´ta bitiridim. Telekomda 27 yıl teknik memur olarak çalıştım ve oradan emekli oldum. Telekom´da çalışırken açık öğretim fakültesine kayıt yaptırarak yüksekokul tahsilimi de tamamladım. İkisi kız ikisi erkek olmak üzere 4 çocuğum var. Uzun yıllardır  Demircilerardı Mahallesinde ikamet ediyorum. Emekli olduktan sonra 2014 seçimlerinde muhtarlığa aday oldum ve sağ olsun mahalle halkı büyük bir teveccüh göstererek beni muhtar seçti.  
-Mahalleniz ve nüfusu hakkında bize bilgi verir misiniz?
-Mahallemizin 4 bin üzerinde nüfusu var. Seçmen sayımız da 2 bin 500-3 bin arasında değişiyor. Öğrencilerin yoğunlukta bulunduğu bir yer burası. Demircilerardı, Sivas´ın eski mahallelerinden birisi. Demircilerardı ismi de, eskiden burada demir dövdükleri için verilmiş. Mahallemizde sanayi bölgesi ve buğday pazarı haricinde 6 cadde, 29 tane de sokağımız var.

"MAHALLEDEKİ YURTLAR,
ESNAFLARI OLUMLU ETKİLİYOR"
-Mahallenizde öğrenciler için birçok yurt bulunuyor. Bu
yurtların mahalle için avantajları ve dezavantajları nelerdir?
-Mahallemizde 2´si KYK´nın olmak üzere 10 civarında yurt var. Bu yurtların mahallemizde olmasının katkıları elbette oluyor. Örneğin esnafı olumlu etkiliyor. Yurtta kalan öğrenciler, civar dükkânlardan alışveriş yaptıkları için, esnaflar bu yurtların varlıklarından olumlu etkileniyorlar. Muhtarlığımızın hemen arkasındaki KYK´nın erkek öğrenci yurdu, eskiden kız yurduydu. Erkek yurduna çevrilmeden önce binanın önünde yanlış amaçlar için bekleyenler oluyordu mesela. Bu sorunumuz vardı ama sonradan bina erkek öğrencilere tahsis edilince, bu problem de ortadan kalkmış oldu. Yurtlarla alakalı başka bir problem de bulunmuyor.

-Şu ana kadar mahalleniz için ne gibi çalışmalar yaptınız?
-2014 yılında muhtar seçildiğim zaman ilk işim muhtarlık yaptırmak ve yan tarafındaki alanı yeşillendirmek oldu. Şu an içinde bulunduğumuz muhtarlığın yeri atıl vaziyetteydi. Burayı muhtarlık yaparak değerlendirmiş olduk. ÇEDAŞ ile birlikte çalışarak, mahallede direkler vasıtasıyla taşınan elektrik kablolarını yer altına aldık. Yağmur suları için tahliye hattını yaptırdık. Son olarak da mahallemizde asfaltı olmayan mahalle ve cadde kalmadı, belediye ile gerekli görüşmeleri yaptık, sağolsunlar onlar da mahallemizi asfaltladılar.

"MADDE BAĞIMLILARININ MEKANI OLDU"
-Sizce mahallenizin en büyük sorunu nedir?
-Bizim mahallemizin en büyük problemlerinden birisi boşaltılmış olan sanayi bölgesi. Bu alanın bir an evvel topluma kazandırılması lazım. Geçenlerde Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde bir toplantı oldu, Valimizin isteği üzerine biz de gittik. Sayın Valimiz, "Boş olan virane haldeki binaları, Belediye ile birlikte yıkıp, düzenleyip orada yanlış işler yapan kimselerin barınmamaları için katkımız olacak" dedi. Bizler de Valimizin bu sözü üzerine, buraların bir an evvel düzenlenmesini istiyoruz. Sanayi yıkılmayabilir, yetiştiremeyebilirler. Ama alanda boş dükkânlar var. Yıkık dökük halde ve içinde madde bağımlısı gençler barınıyor. Ama buralar yıkılırsa veya düzenlenirse, kimse oralarda barınamaz, mesken tutamaz. Diğer bir problem ise mahallemizdeki yeşil alanların, parkların  denetimsiz ve başıboş bırakılması? Bizim mahallemiz insanların geçiş hatları üzerinde kalıyor. Emniyetin, mahallemizde bulunan parkları saat 22.00´den sonra sürekli olarak denetlemesi gerekiyor. Aynı şekilde eski buğday pazarının da denetlenmesini istiyoruz. Maksadımız kötü niyetli insanların, yanlış yapan gençlerin ve madde bağımlılarının, mahallemizde barınmasına engel olmak.

-Herhangi bir bürokratik engel ya da ilgisizlikle
karşılaşıp da yapamadığınız bir iş oldu mu?
-Şu ana kadar böyle bir engelle karşılaşmadık. Valilik ve Belediye, bazı durumlarda gecikmeli de olsa işlerimizi yapıyor. Ama illa ki eksiklikler oluyor. Örneğin mahallemizdeki rögarlarda yaz sıcağından dolayı koku oluyor. Biz bu hattın temizlenmesini istiyoruz. Temizlemeye geleceğiz dediler ama her nedense daha gelemediler. Bizim mahallemiz düz bir alan üzerine kurulu. Herhangi bir yerde tıkanma olduğu zaman su gitmiyor ve koku yapıyor. Evlerin içindeki banyo ve lavabolardan da koku geliyor. Bu nedenle rögarların sürekli olarak temizlenmesi gerekiyor. Bir de çöp kutularını yıkanması mevzusu var. Sağolsunlar aradığımız zaman geliyorlar ama bizler sürekli hale gelmesini istiyoruz.

-Mahalleyi nasıl yönetiyorsunuz, azalarla ve
mahalleliyle iş birliği yapıyor musunuz?
-Yeri geldiği zaman illa ki istişare yapıyoruz. Azalarım da mahalle sakinlerim de sağolsunlar ne konuda yardım istesem yok demezler. Beraberce, el birliğiyle çalışıyoruz. Mahallede herhangi bir problem olduğu zaman arıyorlar, geliyorlar, haber veriyorlar ve el birliğiyle sorunu çözmeye çalışıyoruz. O kadar içli dışlı olduk ki, mahalle sakinleri güvenilir liman olarak ilk beni görüyorlar. Mahalledeki annelerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz; 24 saat bana ulaşabiliyorlar.

"VALİLİK VE BELEDİYE´YE NE YAZARSAM
CEVABINI ALIYORUM"
-Valilik ve Belediye ile diyalogunuz nasıl, bu manada bu
kurumlardan beklentileriniz nelerdir?
-Valiliğe de Belediye´ye de ne yazarsam cevabını alıyorum. Bu konuda bir sıkıntı olmuyor. Özellikle Valilik bu konuda çok hızlı cevap veriyor. Belediye´nin biraz daha gecikmeli olması normaldir çünkü 65 tane mahalleye karşılık tek belediye var. Dilekçelerimizi ve isteklerimizi internet ortamında ulaştırıyoruz bu kurumlara da. Herhangi bir sorun yok yani.
"SANAYİDEKİ DÜKKANLAR YIKILIP,
SOSYAL ALANLAR İNŞA EDİLEBİLİR"
-Mahalledeki sosyal alanları yeterli görüyor musunuz,
gençlerin zamanlarını değerlendirebilecekleri yerler var mı?
-Mahallede spor yapılabilecek ve insanların zamanlarını değerlendirebilecekleri, örneğin kültür merkezi gibi yerler yok. Bunun sebebi de, diğer merkez mahallelerde de olduğu gibi, bizim mahallemizde de devlete ait arazilerin, alanların olmaması. Mahallenin gençleri, özel spor alanlarına gidiyorlar ve bu anlamdaki ihtiyaçlarını diğer mahallelerde bulunan alanlardan karşılıyorlar. Bunu bir kez daha sizin vasıtanızla söyleyeyim, eğer sanayi yıkılırsa o alana sosyal tesisler de yapılabilir. Gençlerin faydalanabilecekleri bir kültür merkezi de istiyoruz.
-
Sivas muhtarlar derneğinin çalışmalarından
memnun musunuz?
-Evet memnunuz. Bu tarz bir derneğin faydası olur, zararı olmaz. Etkinliklerine zaman zaman ben de katılıyorum. Dernekle ilgili herhangi bir problem yok. Çalışmalarına güzel bir şekilde devam ediyor. Biz muhtarların birlik olması adına güzel bir oluşum.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN,  
MUHTARLARI HERKESE TANITTI"
-Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın muhtarlara ayrı bir önem
veriyor. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?
-Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah (c.c) razı olsun. Eskiden mahallelerde muhtar var mıydı yok muydu belli değildi, pek bir etkinliğimiz yoktu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan´ın seçilmesinden sonra, muhtarın mahalleyi yöneten kişi olduğunu bürokratlara bildirdi. Bir muhtar var ve muhtar da mahallenin yöneticisi ve demokrasinin ilk basamağıdır gerçeğini, topluma ve yöneticilere gösterdi, Şimdi mahalle sakinleri herhangi bir sorunları olduğu zaman direkt olarak biz muhtarlara geliyorlar. Bizler de ilgili makamlara ulaşıyoruz.

"GÖRÜNTÜYE DEĞİL, İHTİYACA
YÖNELİK ÇALIŞMAK GEREK"
-Son olarak bizlere neler söylemek istersiniz?
-Mahallelerimizde yapılan hizmetlerin az ve güzel yapılmasını istiyoruz. Görüntüye değil de, ihtiyaca yönelik çalışılması gerekiyor. İrade Gazetesi olarak yapmış olduğunuz bu çalışmadan dolayı sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Mahallemizin eksiklerini ve problemlerini sormanız ve ilgilenmeniz gerçekten çok güzel. Çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını diliyorum.

/resimler/2017-9/17/1637516503701.jpg

/resimler/2017-9/17/1638392754458.jpg

/resimler/2017-9/17/1639118692671.jpg

/resimler/2017-9/17/1640246037852.jpg

/resimler/2017-9/17/1738415949973.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!