USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Fedakar Bir Şekilde Çalıştığınızı Biliyorum?--Video

?Fedakar Bir Şekilde Çalıştığınızı Biliyorum?--Video

?Fedakar Bir Şekilde Çalıştığınızı Biliyorum?--Video
04-09-2018 07:00
Google News


FATİH TABUR

2018-2019 adli yıl açılışı nedeniyle Sivas Adliyesi´nde bulunan konferans salonunda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törenin açış konuşmasını Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal gerçekleştirdi.

Yeni adli yılın hayırlara vesile olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Başsavcı İrcal; Kutatgu Bilig´in ?Adalet göğün direğidir, o yıkılırsa gökyüzü yerinde duramaz? sözüne atıfta bulunarak bu bilinçle çalışılması gerektiğini ifade etti.

?İCRA DAİREMİZİ YANIMIZDAKİ OKULA TAŞIYACAĞIZ?

Başsavcı İrcal, ?Çok zorlu süreçlerden geçtik. Geçmeye de halen devam ediyoruz . Ancak bu süreç ne kadar zorlu olursa olsun birlik ve beraberliğimiz böyle devam ettiği sürece bu süreçten daha güçlü çıkacağımıza inancım tamdır. Serçenin çok pratik ve hızlı uçmasını sağlayan atmacanın ona olan musallatlığıdır demişler. Bu sıkıntıların daha iyi, daha güvenilir, daha etkin, daha hızlı yargılama faaliyetlerine kavuşmamız için bir fırsat olduğu kanaatindeyim. Bu kapsamda daha hızlı, daha öngörülebilir bir yargılama için bu yıl yargıda hedef süre uygulamamız faaliyete geçirilmiş bulunmaktadır. Artık soruşturmalarda ve diğer yargılama faaliyetlerinde vatandaşlar davalarının ne kadar sürede sonuçlanacağını daha işin başında iken öğrenecekler, öngörebilecekler. Bu onların öngörülerini, bizlerin de çalışma şevk ve azmini artıracaktır. Bu işin tam anlamıyla uygulanabilirliğini sırf yargı mekanizmasının çaba ve gayretine bağlı kılmak mümkün değildir. Vatandaşın bu yeni sistemde memnuniyeti tüm kurumlar ile yargının eşgüdüm ve uyum içerisinde çalışmasına direkt bağlıdır. Herkes bu mücadelede üzerine düşeni yapmak zorundadır. Bu yıl il bazında ise yeni uygulama olarak İcra Dairemizi yanımızdaki okula taşıyacağız ve tek daire olarak faaliyete geçireceğiz. Burayı daha rahat, daha ferah çalışılabilir bir alan haline getirdik. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yeni adli açılışı tebrik ediyorum? dedi.

İrcal´in ardından konuşan Sivas Baro Başkanı Hakan Bahadır ise yargıda yaşanan sorunlara değinerek çözüm önerileri sundu.

?YARGIMIZIN BİRÇOK SORUNU BULUNMAKTADIR?

Baro Başkanı Bahadır, ?Adli yıl açılış törenleri sadece bir açılış değil, biz yargı mensuplarının bir araya gelerek eleştirilerimizi yaptığımız, yargının sorunlarını ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştığımız törenlerdir. Maalesef yargımızın birçok sorunu bulunmaktadır. Sorunların en önemlisi olan iş yüküne değinmek istiyorum. İş yükü doğal olarak dava sürelerini de çok uzatmakta ve bu nedenle hatalı kararlar çıkabilmektedir. İş yükü sorunu çözümü için öncelikle hakim, savcı ve personel açığının kapatılması gerekli ise de bu tek başına yeterli olmayacaktır. Mesleğe alınanların gerekli tecrübeye ulaşması zaman almaktadır. Bu nedenlerle hakim, savcı alımında avukatlık yapmış olanların ağırlıklı olarak tercih edilmesinin daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Sorunun çözümüne katkı sağlayacak bir diğer husus da her uyuşmazlığın yargı önüne gelmesinin engellenmesi için alternatif çözüm yollarından olan arabuluculuğun küçük alacakları da kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması hem yargının iş yükünü azaltacak hem de toplumsal barışa katkı sağlayacaktır? dedi.

?NİHAİ ÇÖZÜM YARGI REFORMU?

Adalet Bakanlığı´nın sorunların çözümü noktasında yaptığı çalışmaları olumlu karşıladıklarını aktaran Bahadır, ?Hak arayanların haklarına makul sürede kavuşması adaletin olmazsa olmazıdır. Bu bağlamda 2019 Ocak ayından sonra açılacak davalara türlerine göre 100 günlük veya 200 günlük süre kotalarının getirilmesi ve bu sürelerde davaların bitirilecek olması bu ilkenin hayata geçirilecek olmasına katkıda bulunacaktır.  Bu olumlu gelişmeleri destekliyoruz ancak nihai çözümün yargının tüm taraflarının katılımı ile yapılacak yargı reformu olduğunu düşünüyoruz.  2018-2019 adli yılının ülkemize milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum? diyerek sözlerini sona erdirdi. 

?ADALET HERKESİ İLGİLENDİRİYOR?

Adalet terazisinin şaşmamasını temenni eden Belediye Başkanı Sami Aydın da ?Yargı mensupları olarak yapmış olduğunuz iş zor bir iş. Her şeyin telafisi mümkün ama benim aklıma gelen iki meslekte telafi çok zor. Birisi doktorlar, diğeri ise hukukçular. Birinde hayat gidiyor, diğerinde de hayat ötesi gidiyor. Biz Müslüman toplum olarak adaletin her şeyin önünde geldiğine inanan bir toplumuz. Bu bakımdan Allah sizlere kolaylık versin diyorum. Gerçekten işiniz kolay değil. Adalet, sadece hukukçuları değil, sadece bu alanda çalışanları değil herkesi ilgilendiriyor. Kamu yöneticileri olarak çoğu zaman sizlerle işimiz oluyor. Her vatandaş uzlaşarak bizim önümüzü açmıyor. Birçoğu mecburen hukuka başvuruyor. Bazen öyle oluyor ki 5 sene sadece bizim önümüzün açılması için yetmiyor. Sadece hukuk anlamında değil bilirkişilik sisteminde de bir takım yeniliklere ihtiyaç olduğunun kanaatindeyim. Bazı teknik konularda doğal olarak hukukçular tekli kişilerden bilirkişilik talep ediyor ama aynı konuda farklı raporların olduğunu sıkça görüyoruz. Bu bize bilirkişilikle hukuk bilgisinin birlikte olması gerektiğini  söylüyor? diye konuştu.

 Törende konuşan Vali Davut Gül ise, 15 Temmuz sürecine dikkat çekerek bu dönemde yargı mensuplarının fedakar bir şekilde çalıştığına vurgu yaptı.

?FEDAKAR BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIĞINIZI BİLİYORUM?

Yargı camiasına seslenen Vali Gül, şu şekilde konuştu: ?Yeni çalışma yılınız hayırlı, uğurlu olsun. Güçlü devlet olmak için güçlü askere ihtiyaç var. Güçlü asker için de güçlü millete ihtiyaç var. Yani zengin millete ihtiyaç var. Zenginlik için de doğru bir adalet mekanizmasına ihtiyaç var. Dolayısıyla da sizlere ihtiyaç var. Sizlerden başka gideceğimiz hiçbir yerimiz yok. Hangi makamda, mevkide olursanız olun sonuç itibariyle bir sıkıntınız olduğunda, bir ihtilafınız olduğunda teslim olacağınız makam yargı camiasıdır. Fedakar bir şekilde çalıştığınızı biliyorum. Allah kolaylık versin. Özellikle 15 Temmuz´da yargı camiasının yaptığı fedakarlığı biliyorum. Kendi içerisindeki bozulmuşluğa rağmen kalanların ne kadar özveri ile bu mücadeleyi yürüttüklerine şahit oldum. Bu çalışma yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.?

Törene; Vali Davut Gül, Sivas Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Sivas Baro Başkanı Hakan Bahadır, savcılar, hakimler ve çok sayıda adliye çalışanı katıldı.

/resimler/2018-9/3/1645452310690.jpg

/resimler/2018-9/3/1646054967282.jpg

/resimler/2018-9/3/1646213405137.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!