USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Futbolda Tarihi Karar? Lig Ertelendi!

Futbolda Tarihi Karar? Lig Ertelendi!

Futbolda Tarihi Karar? Lig Ertelendi!
20-03-2020 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile federasyon başkanlarının bir araya geldiği koronavirüs toplantısı sona erdi ve liglerin geleceği belli oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçti ve futbol, basketbol, hentbol ve voleybol liglerinin süresiz ertelendiğini açıkladı.

?ETKİN ÖNLEMLER ALDIK?

Bakan Kasaoğlu, Türkiye´de virüs salgını çıktığından itibaren etkin önlemler alındığını belirterek; ?Koronavirüs salgınıyla mücadelemiz devam ediyor. Türkiye olarak salgın ortaya çıktığı andan itibaren hızlı ve etkin önlemlerle bu işin üstüne giden birkaç ülkeden biriyiz. Devletimizin tüm kurumları koordine şekilde çalışarak önlemleri hayata geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Bu salgının üstesinden geleceğiz. Özellikle 14 günlük karantina süreci çok önemli. Bu konudaki tedbirlere harfiyen uyulması önemli. Yurtlarımızın doluluğu yüzde 24´e kadar düşmüş durumda. Yüzde 76´lık yatak kapasitemiz şu anda boş. Yurtlarımızı hem gözlem yeri hem karantina bölgesi olarak kullanıyor. Toplam 14 ilimizde dezenfekte işlemleri gerçekleştirdikten sonra kullanıma açtık? dedi.

?DETAYLI ŞEKİLDE DEĞERLENDİRDİK?

Virüsün en çok etkilediği alanların spor olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu: ?Virüsün en çok etkilediği alanlardan biri spor. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar ertelenmiş durumda. UEFA´da da EURO 2020´nin 1 yıl ertelenmesi kararı alındı. Federasyon başkanlarıyla detaylı bir değerlendirme imkanı bulduk. Bizim amacımız Türk gençlerinin yarınlarını planlamak. Son 18 yılda sporda, Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla geldiğimiz seviye ortada. Bu toplantı bizler için önemliydi. Futbol, voleybol, basketbol federasyonları başkanları ve Kulüpler Birliği başkanımızla kapsamlı bir toplantı yaptık. Geçtiğimiz hafta tüm müsabakaların seyircisiz oynanması kararını almıştık. Bu da geçtiğimiz hafta uygulandı. UEFA, Euroleague, NBA, Premier League, Bundesliga gibi ülkelerin tatil kararında geç kaldıklarını gördük? ifadesini kullandı.

BAKAN, ERTELEME KARARINI AÇIKLADI

Yapılan toplantı sonrası Türkiye´deki ligleri erteleme kararı aldıklarını söyleyen Kasapoğlu; ?Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı´nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde; hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir. Bugün futbol, Voleybol, basketbol federasyonlarımız ve Kulüpler Birliği başkanlarımızla yaptığımız toplantıda liglerimiz için erteleme kararı verdik. Umarım bu süreci daha iyi geçirir ve güçlenerek çıkarız. Özellikle yabancı sporcularımızın yurt dışı seyahatlerini ve 14 gün kuralının ne kadar hassas olduğunu konuştuk. Bunları hassasiyetle kontrol edecekler. Türk sporunu çok daha güçlü kılmak hepimizin ortak hedefi. Federasyonlarımız bizim en önemli yol arkadaşlarımız. Ay yıldızımızı daha güçlü temsil etmek için iş birliğimizi çok daha güçlü sürdüreceğiz? diye konuştu.

MAÇLAR NE ZAMAN OYNANACAK?

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise ardından söz aldı ve şu sözleri kullandı; ?Lig erteleme tarihini yapacağımız çalışmalar sonrası belirleyeceğiz. Sayın bakanımızın daveti üzerine üç federasyon başkanımız ve Kulüpler Birliği Başkanımız Türk sporuna yön verecek kararlar aldık. Bakanımızın da açıkladığı gibi futbol, basketbol ve voleybol liglerini erteledik. Tarih olarak yapacağımız çalışmalardan sonra belli olacak. Bundan sonra liglerimizin kulüpler birliği vakfıyla çalışma yapıp takvim hazırlayacağız. Hedefimiz en kısa süre içinde liglerimizin başlaması, hem de seyircili şekilde başlaması. Umarım ülkemizde bu durum olumlu seyreder ve kısa sürede döneriz? dedi.

TÜRKOĞLU: ?BU KARAR SPORUMUZA HAYIRLI OLSUN?

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ise; ?Bizi burada misafir edip anlatmak istediklerimizi dinleyen ve camiaların beklediği kararın alınması bizleri mutlu etti. Sağlık dediğimizde devlet olarak atılmış bütün kararların sporcular ve spor kulüpleri adına atılmış olması bizi mutlu etti. Dünya ve ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Bu süreçte sporcularımızın endişelerini bakanımıza iletiyorduk. Kendileri ile istişare içerisindeydik. Devlet kurumlarının federasyonlardan daha bilge olmaları bizi mutlu ediyor. Alınan bu karar da sporcularımızı, hocalarımızı ve hakemlerimizi mutlu etti. Alınan önlemlerde bizler de üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra kulüplerden ve sporculardan istediğimiz şeyler olacak. Kendilerine iyi bakmalılar. Umarım kısa süre içinde ligleri yeniden başlatırız. Bu karar sporumuza hayırlı olsun? ifadesini kullandı.

ÜSTÜNDAĞ: ?TÜRK SPORUNA HAYIRLI OLSUN?

VF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da; ?Burada alınan karar alındığı gibi bırakılmayacak. Voleybol branşı olarak zor bir durumdayız. Olimpiyat hazırlığı bizim için çok önemli. Sağlık her şeyin önünde gelir. Bakanımızın davetiyle bugün bir araya geldik. Bakanımız, federasyon başkanlarımız ile toplandık ve en doğru karar üzerinde tartışıldı ve bu karar alındı. Bakanımıza bizim görüşlerimize duyarlı davranmasından dolayı teşekkür ediyorum. Türk sporuna hayırlı olsun. Bizim planlı ve programlı olmamız gerek. Kulüplerimiz ile samimi ve şeffaf bir şekilde hareket edeceğiz. İnşallah kulüplerimizle kısa sürede yeniden sağlıklı maçlarda buluşuruz? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!