USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GELECEĞİN KARARINI GENÇLER VERECEK

GELECEĞİN KARARINI GENÇLER VERECEK

GELECEĞİN KARARINI  GENÇLER VERECEK
05-06-2018 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sivas İl Temsilciliği´nin açılışına katıldı. TÜGVA´da Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak görev alan Bilal Erdoğan, konuşmasının büyük bölümünde gençlere seslendi.

Açılış programına Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA İl yöneticileri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Açılış programında söz alan Sivas Valisi Davut Gül, ?Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere gençlere sahip çıkılması ve onlarla vakit geçirilmesi hususunda verdiği bir talimat var. Bu gibi çalışmaları başta kendisi ve aile efradı yapıyor. Gerek TÜGVA´da ve gerekse KADEM´de başta Bilal Erdoğan Beyin ve bütün sosyal çevresini bu işe kullandığı ve bizim gençlerimize sahip çıkmak için olağanüstü bir çaba gösterdiğini görüyoruz. Ben bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunuyorum? dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın sağladığı imkânlarla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Vali Gül, ?Öncelikle çocuklarımızın barınma sorununu halletmek için ilk etapta Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 3 bin kişilik yurt yapıldı. Şimdi ise İl Özel İdaresi tarafından 10 bin kişilik yurt yapılıyor. Bu şu anlama geliyor. Sivas´a Cumhuriyet Üniversitesi´ne gelen her öğrenci hiç kimseye minnet etmeden devletin yurtlarında kalabilecekler. Yine Sivaslı gençlerimizin dışarıda okurken, kimseye muhtaç olmamaları için Sivas Hizmet Vakfı olarak 2 bin öğrenciye burs veriyoruz. Ben bir kez daha TÜGVA´ya emek sarf eden Başkanı ve diğer tüm üyeleri ile bugün ilimize gelen Sayın Bilal Erdoğan beye ve diğer katılımcılara teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

?HER MİLLETİN TARİHİNDE

DÖNÜM NOKTALARI VARDIR?

Türkiye´nin tarihinde de dönüm noktaları olduğunu belirten Bilal Erdoğan, ?En hatırası taze olanı 15 Temmuz hain darbe girişimiydi. 15 Temmuz gecesi ipi yurt dışındaki bazı odakların elinde olan hainler güruhu, bu millete bu milletin kendi tüfeğini, tankını, helikopterini, uçağını kullanmak suretiyle bir taarruza geçti? diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti´nin düşmanlarına adeta bu ülkeyi esir etmek için, teslim etmek için bir darbe girişiminin tezgâhlandığını dile getiren Erdoğan,  ?İşte o gece aynı zamanda da bir turnusol kağıdı gibiydi. O gece bu milletin vatanperver yiğitleri, gencinden yaşlısına her renkten her kesimden meydanlarda toplandılar ve ´bu vatan geçilmez´ dediler. Kime dediler, bizim Mehmetçiğimizin içine çöreklenmiş olan, ipi dışarıda hainler sürüsüne dediler. O gece maalesef o hainlerin tanklarına alkış tutanlar var mıydı, vardı. O gece bu darbe girişimi başarılı olsun diye ümit edenler var mıydı, vardı. Bu toplumun büyük bir kısmı değildi ama olduğunu unutmamalıyız. O gece tankların müsaadesiyle önünden geçip gidip bir yerlere saklananlar, sığınanlar, köprünün yanı başında olmasına rağmen milletinin yanına gidemeyenler var mıydı, vardı.

Ama o gece aynı zamanda milletin yanına gitmek için, milletiyle buluşmak için havalanan F16´ların İstanbul semalarında uçmasına rağmen cesaretle hayatı pahasına bu adımı atan, torunuyla, çocuğuyla bu tehlikeli yolculuğa çıkan bir de Cumhurbaşkanımız, liderimiz vardı. Öylesine arkasından yürünecek bir liderimiz olduğu için Rabbimize hamdolsun. Ama işte bir tarafta böylesine bir lider dururken, o bir tarafta kendini ona rakip gören o gece saklananları da unutmayalım. Özellikle gençlerimiz unutmasın, kimin arkasından yürünür, kimin arkasından yürünmez o gece günle gece gibi ayrıştı, fark edildi. O gece Meclis kürsüsünde bombalanmak pahasına durup milletin Meclisini açık tutanlar işte o yolun yolcularıydı. Ama kaçıp saklananlar maalesef bu millete hiçbir gelecek vadedemeyenler bu milletin işbirlikçilerinden tırsıp korkan sünepelerdir? ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

?Türkiye´nin nasıl bir lidere ihtiyacı olduğunun belirleneceği günler yaşandığına dikkati çeken Erdoğan, "Dünyanın bu çalkantılı sularında Türkiye´nin nasıl bir liderliğe ihtiyacı var, gençlerin geleceğini kuracak nasıl bir öndere, nasıl bir başkomutana nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var. Tankların, topların, tüfeklerin, uçakların karşısında duran bir cesaret abidesi olan lidere mi, yoksa o gece neredeydi belli değil, halkının yanında olmadığı kesin, yoksa böyle insanlara mı ihtiyacımız var. Bunun yine kararını vereceğimiz günlerin arefesindeyiz.?

?GENÇ NÜFUSA SAHİBİZ?

Türkiye´nin yaş ortalaması 30´un altında olan genç bir nüfusa sahip olduğunu anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geleceğimizin bu çalkantılı dönemden nasıl çıkacağı, bu gemiye bu çalkantılı sularda nasıl birisinin kaptanlık edeceği çok mühim. Gençlerimiz için, gençlerimizin yaşayacağı günler için, gençlerimizin kariyerlerini, ailelerini, yuvalarını kuracakları günler için bugün vereceğimiz karar çok hayati. Çocuklarımızın büyüyeceği günler için ya Türkiye dünyada oyun kuran kendi kararlarını kendi veren, bölgesindeki huzursuzluklara, zulmetlere dur diyen bir lider ülke olacak ya da ipi başkasının elinde filanca ne dedi onu yapan, önünde el pençe divan duran lider tarafından yönetilecek.

Bunları yaşamadık mı? Çünkü o zaman güçlü Türkiye yoktu, kimsenin güçlü Türkiye umudu yoktu. Kimsenin gelecekten beklentileri maalesef güçlü değildi. Ama şimdi dünyanın en büyük projelerini yapan, 3. havaalanından 3. köprüye varıncaya kadar, Kanal İstanbul projesine varıncaya kadar, Sivas´a hızlı treni getirmeye varıncaya kadar dünyanın parmak ısırtan işlerini yapan bir ülkeyiz. Bu Türkiye´ye sahip çıkacak mıyız? Allah´ın izniyle bu millet, 15-16 yıldaki kazanımlarını atılımlarını çok daha ileriye taşıyacak olan, gençlerimize çok daha aydınlık bir gelecek sunan dünyadaki bütün mazlumların ümidi olan Cumhurbaşkanımızı gümbür gümbür destekleyecektir. Bundan yana benim bir şüphem yok.

Türkiye Gençlik Vakfımızda yetişen gençlerimiz evinin ve okulunun dışında üçüncü adres olarak TÜGVA İl Temsilciliğini gören kardeşlerimiz burada değerlerini öğrenecek, inancını öğrenecek ve geleceğe dair teknolojiyi, bilimi ve fenni de ıskalamadan zamanın gereği eğitim olarak bunlarla yetişecektir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!