USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"GENÇLERİMİZE GÜVENİMİZ SONSUZ"

"GENÇLERİMİZE GÜVENİMİZ SONSUZ"

28-02-2018 06:00
Google News


FATİH TABUR
Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şube Başkanı Sebahattin Erbıyık, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Erbıyık, 16 Şubat 1925 yılında Atatürk´ün direktifi ile kamu yararı için kurulan Türk Hava Kurumu 93. yılını idrak ettiğini anımsattı.
Kurumlarının halktan aldığı destekle her zaman Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) yanında olduğunu ifade eden Erbıyık, "Ülkemizin güvenliği için Afrin bölgesi başta olmak üzere bütün vatan sathında görev yapan kahraman Mehmetçiğimize ve güvenlik güçlerimize başarı dileklerimi iletiyorum.  Aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum" dedi.
ÇAĞDAŞ HAVACILIK EĞİTİMİ
Türk Hava Kuvvetleri´nin ülke savunmasında çok önemli bir yerinin olduğunu söyleyen Erbıyık, "Bu gücün korunması için sürekli teçhizat ve insan kaynakları bakımından desteklenmesi hayati öneme haizdir. Özellikle ülkemizin coğrafi konumu nedeniyle; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücünün en üst seviyede tutulmasının gerekli olduğu bilinen bir gerçektir. Türk Hava Kurumu; yardımsever halkımızın bağışladığı fitre, zekat, kurban derisi ve diğer yardımlardan elde ettiği gelirlerle; havacılık sektörünün gelişmesine ve güçlenmesine öncülük etmektedir. Ülkemizin her köşesindeki şubelerinde ve donanımlı eğitim merkezlerinde açtığı ücretsiz kurslar ile çağdaş havacılık eğitimi vermektedir. Böylece kurum; ülkemizin güvenliğini ve geleceğini doğrudan veya dolaylı yönden etkileyen konularda destek sağlamaya çalışmaktadır" diye konuştu.
"ONUR VERİCİ"
THK Sivas Şube Başkanı Erbıyık, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "Ayrıca Türk Hava Kurumu; açtığı kurs ve faaliyetlerle sivil havacılık sektörüne, turizm ve spor sektörüne, hasta ve organ nakli faaliyetlerine uçak ve yetiştirdiği insan gücü ile destek vermekte ve havacılık sevgisini ve bilincini yurt geneline yaymaktadır. Moral ihtiyacı duyduğumuz bu günlerde; halkımızın moral değerlerini bir nebze yükseltmek için Türk Hava Kurumu´nun 2017 yılında ülkemiz yararına elde ettiği anlamlı başarılara değinmek istiyorum. Türk Hava Kurumu; 93. yıldönümünde 2020 Dünya Havacılık Oyunlarının, ülkemizde yapılmasına ilişkin büyük bir başarıya imza atmıştır.  Son sıralama aşamasında Amerika ile karşı karşıya gelen ülkemiz, yaptığı olumlu çalışmalar ve FAI (Uluslar Arası Havacılık Federasyonu) teşkilatının kurumumuz lehine tercih kullanması neticesinde, hava oyunlarına ev sahipliği yapma yetkisini ülkemize kazandırmıştır. Bu başarıda emeği bulunan devletimizin yetkililerine,Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Sayın Kürşat Atılgan ve değerli heyeti ile FAI başkanına teşekkür ederim. Bu başarı, ülkemiz adına onur ve gurur vericidir. Bu oyunlar maddi ve manevi anlamda ülkemize katkı sağlayacağı gibi ülkemize büyük bir prestij de kazandırmış olacaktır."
THK´nın Milli Savunma Bakanlığı´na ait olan helikopterlerin bakım ve onarım ihalesini kazandığını anımsatan Erbıyık, "Böylece artık kendi helikopterlerimizi kendi insanımız ve kendi imkanlarımızla tamir etme başarısına ulaşmış olduk.  Ülkemize hayırlı olsun. İnşallah ülkemizde yerli uçak üretimi de gerçekleşirse merhum Nuri Demirağ´ın hayallerine kavuşmuş oluruz" açıklamasında bulundu.
MODEL UÇAK KURSU
SAYISINDA LİDERİZ
Sivas´ın model uçak kursları açma konusunda müthiş bir başarı gösterdiğini dile getiren Erbıyık, "Bu konuda mütevazi olmak istemiyorum. Ülkemiz genelinde ilk sırada olduğumuzu iftiharla söyleyebilirim. İlimizdeki model uçak kurslarında yetişen havacılık ekibimiz; son birkaç yıldır, uluslararası ve ulusal düzeyde yapılan tüm model uçak yarışmalarında ilk 4 derecenin sahibidir. Sürekli rakiplerini geride bırakarak, ilk 3 derecenin abonesi olmuşlardır. Bu başarılardan dolayı 3 öğrencimiz ülkemizi Avrupa´da temsil ederek milli takımımızı oluşturacak gruba davet edilmişlerdir. Bu inanılmaz başarıyı yaratan gençlerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve öğrenci ailelerini yürekten kutluyorum. Bu müthiş gençlerimize tüm kurum ve kuruluşlarımızın destek olmasını bekliyorum. Çünkü bu gençler havacılık alanında ülkemizi ve Sivas´ımızı temsil edecek ve ilimizin tanınmasına vesile olacaktır. Halen model uçak kurslarımız tüm hızı ile açılmaktadır.   48 civarındaki kurs merkezimizde 600´e yakın öğrencimiz model uçak eğitimi almaktadır. Havacılık alanında yetişmiş insan gücünü artırmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde genel merkezimiz uygun görürse P2 seviyesindeki yamaç paraşütü sertifikası bulunan sporcularımıza ´seviye kontrol kursu´ kurslarının açılmasını planlıyoruz" ifadelerini kullandı.  
"6´NCI SIRADA YER ALDIK"
Erbıyık, "2017 yılında toplanan fitre ve zekat yardımları sayesinde en çok gelir toplayan şubeler arasında Sivas şubesi olarak ilk 15 içerisinde 6´ncı sırada yer aldık. Bu başarı Sivas halkının maddi ve manevi başarısıdır. Başarının mimarı olan Sivas halkımıza, valiliğimiz başta olmak üzere belediye başkanlığımıza, ilçe kaymakamlıklarımıza, milli eğitim müdürlüğümüz ile tüm resmi, sivil kurum ve kuruluşlarımıza hasılı emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Allah yardımlarınızı kabul etsin. Gençlerimize sunacağımız her imkan ve destek ülkemize maddi ve manevi büyük bir katma değer olarak geri dönmektedir. Onlara güvenimiz sonsuzdur. Yapılan tüm çalışmalar Türkiye Cumhuriyeti´nin geleceğinin ve güvenliğinin çağa göre tasarlanması için çok önemlidir. Bu imkanları gençlerimize sunmamız şarttır ve zorunludur. Sonuç olarak; bu şehit toprakları üzerinde yaşayan bizler birbirimize güvenmeli ve sevgi tohumlarını yaymalıyız" diyerek konuşmasını sona erdirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!