USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gökpınar´a Davet Etti--Video

Gökpınar´a Davet Etti--Video

Gökpınar´a Davet Etti--Video
26-06-2019 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

İlimizin önemli tabiat varlıkları arasında yerini alan Gürün Gökpınar Gölü´nde Sivas Valiliği himayelerinde etkinlikler düzenlendi.

Bölgenin turizmine katkı sağlamak, ?Sıfır Atık´ kampanyasına dikkat çekmek ve çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak üzere gerçekleştirilen programlar kapsamında ilk olarak; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinesinde SİVDAK (Sivas Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Kulübü) ve  SADAK (Sivas Doğa Sporları Kulübü) katkıları ile Şuğul Vadisi´nde yürüyüş programı gerçekleştirildi.

Vali Salih Ayhan, il ve ilçe protokolü ve ilçe halkının katılımıyla yapılan yürüyüşte hem doğal güzellikler yakından görüldü hem de çevrede bulunan katı atıklar toplandı.

?EMANET BIRAKMALIYIZ?

Sivas´ın her köşesinde ayrı bir zenginliğin var olduğunu dile getiren Vali Salih Ayhan, "Bizlere bahşedilen bu eşsiz güzellikleri korumalı ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde emanet bırakmalıyız. Bu da ancak çevre konusuna duyarlı olmakla mümkün olur" dedi.

100. YIL LOGOLU BAYRAK AÇTILAR

Program sonunda Şuğul Kanyonunun zirvesinden halat yardımıyla aşağıya inen doğa kulübü sporcuları, heyecan dolu gösterilerinde Sivas Kongresi´nin 100. yılına vurgu yapmak için 100.yıl logolu bayrak açarak izleyenlerin alkışlarını aldılar.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bünyesinde görevli balık adamlar, tüplü dalış yaptıkları Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü´nde ?17. Geleneksel Sualtı Temizliği´ çalışması gerçekleştirdi.

ÇEVRE BİLİNCİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Kent merkezine 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan, berrak suyu ve turkuaz mavisi görünümüyle "doğal akvaryum" olarak da adlandırılan Gökpınar Gölü´nde, Sivas Kongresi´nin 100. yılı ve "Sıfır Atık Mavi" projesi kapsamında gerçekleştirilen su altı temizliği ile çevre bilincine dikkat çekildi.

AYHAN, TEMİZLİK ÇALIŞMASINA DESTEK VERDİ

Dipten kaynaklarla beslenen ve derinliği 15 metreyi bulan gölde 4 gün süren temizlik çalışmasında, dip ve yosun temizliği gerçekleştirildi, gölü kirleten dış etkenlere karşı önlem alındı. Vali Ayhan da balık adamlarla tüplü dalış yaparak, temizlik çalışmasına destek verdi.

?HERKESİN SAHİP ÇIKTIĞI BİR PROJE OLDU?

Vali Ayhan, dalışın ardından yaptığı açıklamada, Sivas´ın doğal güzelliklerini ortaya çıkarmak ve farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında programın düzenlendiğini belirten Vali Ayhan, "Özellikle Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde ?Sıfır Atık Projesi´ başlatıldı. Buna ilişkin ilimizde de yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Herkesin sahip çıktığı ve önemsediği bir proje oldu" dedi.

GÖKPINAR´A DAVET ETTİ

İnsanların doğaya ihtiyaç duyduğu bir zaman diliminde olunduğunu vurgulayan Vali Ayhan, "Gökpınar gölümüzün temizliğine katkı sağlamak için buradayız. Sıfır Atık Mavi Projesi göllerdeki ve derelerdeki temizliğe dikkati çekmektedir. Gürün Gökpınar bizim çok önemsediğimiz, önemli bir turizm enstrümanımız. İnsanların dinlendiği, rahat nefes ve keyif aldığı bir yer. Herkesi burayı görmeye davet ediyoruz. Bu tabiat zenginliği bizlere emanettir ve bu emaneti en güzel şekilde dünden bugüne ve yarınlara aktaracağız" diye konuştu.

AYHAN´A KİRAZ İKRAMI

Vali Salih Ayhan, daha sonra Gürün ilçe ziyaretleri sırasında, bahçe sahibinin davetiyle kiraz ve dut bahçesinde meyve topladı. Gürün´de kayısı, elma ve cevizin yanı sıra dut ve kirazın da lezzetli olduğunu söyleyen Vali Ayhan, ikramı için bahçe sahibine teşekkür etti.

BEZ ÇANTA DAĞITILDI

Son olarak Gürün ilçe merkezinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nün koordinesinde, Gürün Kaymakamlığı ve Gürün Belediyesi´nin katkılarıyla ´Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Çevre´ etkinliği yapılarak pet şişe getirenlere bez çanta dağıtımı yapıldı. ´Sıfır Atık´ konusunda vatandaşların bilinçlenmesi sağlandı.

?DUYARLI OLALIM?

?Doğanın insana ihtiyacı yok ama insanoğlunun hayatını devam ettirebilmesi için doğaya ihtiyacı var? diyen Vali Salih Ayhan, "Yeşil doğası ve eşsiz güzellikleri ile turizmde ilgi odağı olan Gürün´ü korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için hepimiz duyarlı olalım" İfadelerine yer verdi.

Programa Vali Yardımcıları Mehmet Nebi Kaya ve Mehmet Polat, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, ,İl  Emniyet Müdür Vekili Aykut Turan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut ile diğer il ve ilçe protokolü katıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!