USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Gönlü, Ülkesi Kadar Büyüktü?

?Gönlü, Ülkesi Kadar Büyüktü?

?Gönlü, Ülkesi Kadar Büyüktü?
26-03-2019 07:00
Google News


AHMET TIRPAN

Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu´nun vefatının 10. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajında, Yazıcıoğlu´nun dava adamı olduğuna vurgu yapan Başkan Pakoğlu, siyaseti bir kavga aracı olarak değil barış aracı olarak gördüğünü ifade etti.

Pakoğlu mesajında; ?Sivas´ın gururu, hemşehrimiz, Türk siyasi hayatının mümtaz isimlerinden, büyük dava adamı ve gönül insanı, şehit Muhsin Yazıcıoğlu´nu ve onunla beraber şehadete yürüyen arkadaşları Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, Gazeteci İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe´yi rahmet ve hürmetle yad ediyorum? dedi.                                                                                                                                        

?HEP İNANÇLARININ GEREĞİNİ YAPTI?

Muhsin Yazıcıoğlu´nun sevilen bir lider olduğunu ifade eden Başkan Pakoğlu, ?Cenazesine gösterilen ilgi, arkasında bıraktığı sevgi seli bunun en bariz ispatıdır. Hak edilmiş sevgiler var, hak edilmemiş sevgiler var. Hak edilmemiş sevgilerin muhatabı olanlar er geç bu ilgiyi kaybederler. Sevilmeyi hak edenler ise her gün biraz daha büyürler. Nice büyük sanılanlar öldükten sonra küçülmüş, nice küçük sanılanlar öldükten sonra büyümüştür. İnsan hayatı sınırlı da olsa gerçek ömür insanların sizi hatırladığı kadardır. Yazıcıoğlu daha uzun yıllar tebessüm eden çehresi, millet ile devlet meselelerinde gösterdiği kararlılıkla aramızda olacaktır. Yazıcıoğlu´nu büyüten; bir iman ve dava adamı olması, satılık bir seciye taşımamasıydı. O, hayatı pahasına hep inançlarının gereğini yaptı? diye konuştu.

?OLGUN BİR KİŞİYDİ?

?Yazıcıoğlu, hiçbir zaman sözü başka, özü başka siyasetçilerden olmadı? diyen Başkan Pakoğlu, ?Türk milleti ondaki bu doğruluk ve istikamet kararlılığını sezmiş ama bunu siyasal tercih hâline getirmemiştir. Yazıcıoğlu, siyaseti millet için yapan, aldığı oy miktarına rağmen asli görevinin başarmak değil dürüst olmak olduğuna inanan ender siyasetçilerdendi. Gönlü, ülkesi ve milleti kadar büyüktü. Kavganın içinden gelen bir siyasetçi olmasına rağmen kavganın kötülüğünü söyleyecek, dövüştüğü insanlarla kucaklaşabilecek kadar olgun bir kişiydi. Gerek 28 Şubat´ta ortaya koyduğu cesur tavır gerekse de önüne konulan imkanları elinin tersiyle iterken gösterdiği fedakarlık bugün her kesimden insanın takdirle andığı bir durumdur. Silahını millete çevirenlere ram olmadı, milletin kendisine verdiği yetkiyi cesaretle kullanmayı bildi. 28 Şubat´ta Postmodern darbecilere, terör mücadelesi ve Kürt meselesinin konuşulmasında ortaya koyduğu cesur tavırla hep inanç ve tecrübelerinin emrettiği yerde durdu. Darbecilerle ve güç odaklarıyla halvete girmedi? ifadelerini kullandı.

?ONUN BU HAYALİ BUGÜN GERÇEKLEŞMİŞTİR?

Yazıcıoğlu´nun ?Namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmam? sözlerini anımsatan Pakoğlu, ?Milletinin yanında saf tutmuş ve gönüllerimize taht kurmuştur. Yazıcıoğlu´nu toplum tarafından sevimli kılan en büyük özellik mezhep, meşrep veya ırk siyaseti yapmamasıydı. Topluma bütün bakan siyasetçilerdendi. Muhsin Yazıcıoğlu, siyaseti bir kavga aracı olarak değil barış, birlik ve beraberlik aracı olarak görüyordu. Bunu kendi ifadesiyle şöyle dile getirmişti: Bir hayalim var, başını örtenle, açanın aynı üniversitede yasaksız, kavgasız, kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum. Bir hayalim var, Kürt-Türkmen, Alevi-Sünni ayrımı olmadan, zengin-fakir ayrıcalığı görülmeden, imtiyazsız, sınıfsız, kaynaşmış bir Türkiye istiyorum. Onun bu hayali bugün gerçekleşmiştir? açıklamasında bulundu.

?MİNNETLE YÂD EDECEĞİZ?

Yazıcıoğlu´nun Türk siyasetine olan katkılarının unutulmayacağını belirten Başkan Pakoğlu, ?Bem-Bir-Sen camiası olarak, Yazıcıoğlu´nu unutmayacağız. Her daim kendisini şükranla, minnetle yâd edeceğiz. Yokluğu, bizlerde büyük bir boşluk oluşturmuştur. Allah´ın rahmeti üzerine olsun. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine en kalbi hürmetlerimi sunuyorum? ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!