USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Güç Birliği Yapacağız--Video

Güç Birliği Yapacağız--Video

Güç Birliği Yapacağız--Video
03-02-2021 07:00
Google News


Fatih TABUR

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Hakan Demirgil; seçim çalışmaları ve projelerini anlatmak üzere dün Taş Ev´de basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Demirgil´e destek veren oda başkanlarıyla  yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Demirgil, Sivas esnaf ve sanatkarı için ortak akıl ile çalışacaklarını söyledi.

Demirgil, ?Tesviyeciler ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası olarak büyük bir onur ve mutlulukla sürdürdüğüm görevimin, tecrübe ve birikimlerini esnafımız için daha büyük hedeflere taşımak için bir araç olan;   Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı´na adaylığımı yaklaşık iki ay önce sizlere  ve Sivas kamuoyuna açıklamıştım.  Şimdi ise, artık çalışma arkadaşlarım ve tüm kampanya ekibimle saha çalışmalarına başladığımızı ve bu çalışmanın ana hatlarını sizlere açıklamak için buradayız.  Artık, değişimin ve yeni şeyler söylemenin ve yeni bir vizyon ortaya koymanın  zamanı geldi. Elbette bu önemli görevi uzun yıllardır sürdüren yöneticilerimizin emeklerini asla görmezden gelemeyiz.  Fakat sizler de biliyorsunuz ki, çok uzun sürelerle üstlenilen vazifeler hem bedensel, hem de zihinsel olarak yorgunluk ve durağanlıklara neden olabilmektedir. Nitekim, zaman içerisinde esnaf ve sanatkarın dayanağı olan bu sivil toplum kuruluşumuz; mevzuatlara takılmış,  statükoyu aşamamış, yeni projeler üretememiş, esnafın ve sanatkarın zor zamanlarında evrak ve sicil problemleri nedeniyle gereken destekleri zaman zaman verememiştir. Üyelerinden koparak, ağırlıklı olarak protokol zamanlarında yüzlerini görebildiğimiz temsilcilerimiz, içine kapanık bir çalışma anlayışıyla, esnafın varlık sebebi olduğu bu kuruluşları adeta esnafa kapatmışlardır. Yaptıkları, ettikleri kendileri ve yakın çevresindekiler tarafından bilinmesine rağmen, işin asıl sahipleri olan sizler tarafından olan bitenin ne olduğu anlaşılamaz hale gelmiştir. Peki, soruyorum size bu yönetim şekli doğru mudur? Buralarda olan biten sizden neden esirgenir? Kaynaklar nedir, imkanlar ne kadar, haklarınızı biliyor musunuz? İşte biz; birlikte olduğumuz çalışma arkadaşlarımız bunun için çalışma kampanyamızın ana fikrini, sizlerin de dileklerine uygun olarak;  ortak akıl, şeffaf yönetim, esnaf odaklı değişim  olarak belirledik. Biz ne biliyorsak, siz de haberdar olacaksınız. Söz veriyoruz. Biz ne yapıyorsak, sizin yaptıklarınızdan  farkı olmadığını göreceksiniz. Söz veriyoruz.  Biz hangi imkanlara sahipsek, siz de o imkanları kullanacaksınız. Söz veriyoruz. Projelerimizi de, çalışmalarımızı da sizlerle, ortak akılla yürüteceğiz. Buna da söz veriyoruz? ifadelerini kullandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin  esnaf ve sanatkarların ortak çıkarlarının adaletle yürütüldüğü yer olması gerektiğini belirten Demirgil, ?Burası; bir vesayet kuruluşu da olmamalıdır, emanetçilere teslim edilecek kadar sıradan bir kurum da değildir. Burası; adı üzerinde Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi´dir. Sizin yerinizdir ve size hizmet için, iyi günde kötü günde yanınızda olmak için vardır. Değişim ancak yeni yüzlerle, yeni fikirlerle, yeni projelerle, yeni heyecanlarla, dürüst, açık, şeffaf yönetim anlayışıyla, fedakarlıkla, çalışmayla, iyi günde- kötü günde omuz birliğiyle, açlıkta, toklukta kader arkadaşlığıyla birlikte olursa değişimdir.

Amir-memur-emanetçi anlayışı sadece isimleri değiştirebilir, gerçek anlamda değişimi sağlayamaz. Değişim yeni ve büyük bir anlayışla mümkün olabilir. Bu anlayış; ortak akıl, şeffaf yönetim, esnaf odaklı değişimdir? dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Müdürü Mesut Dursun´un da Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı görevine talip olduğunu hatırlatan Demirgil, ?İşin doğrusu tam olarak talip olduğu da söylenemez. ?Talip olduruldu´ desek daha yerinde olur. Otuz üç yıldır tek bir kafadan yönetilen kooperatifin çalışanı bu göreve bir emanetçi olarak zorlanıyor. Gerçek budur.  Kim tarafından? Önceki yönetici tarafından. Peki, bu arkadaşımız hangi konularda bilgi ve beceri sahibi? Siz talep ettiniz, danıştı, uygun görüldüyse verdi, yoksa ?yok´ dedi. Siz borçlandınız, o sadece tahsilat yaptı. Siz ödeyemediniz o  takibat yaptı.  Karda kışta, yağmurda çamurda vatandaşın işine koşan, senedini ödemek için çırpınan esnaf sizdiniz, bizdik, bendim. Diyeceksiniz ki; ne yapsın adam, o da işini yapmış. Doğru söylüyorsunuz, ben de tam bunu diyorum. O işini yapsın, biz de ekmeğini taştan çıkaran esnaf sanatkarlar olarak; sizin dert ortağınız olalım, sorunlarınızla ilgilenelim, projeler üretelim, sizi, ailenizi bir nebze olsa da ayağa kaldırmaya gayret edelim. Konut projemizle size, olmadı çocuklarınıza başını sokacak yuvalar yapalım. Kuracağımız fabrikayla, çocuklarınıza iş, aş imkanı sağlayalım. Ar-Ge/S projemizle işinizi geliştirelim, sizin daha imkanları geniş, uygun fiyatlı alışverişler yapmanızı sağlayalım. Peki, Mesut bey ne diyor size? ?Beni başkan yapın, size kredi verirken yardımcı olacağım´. Zaten olacaksın, bugün ki işin daha mı farklı.  Otur oturduğun yerde işine bak, esnaf kardeşime hizmet et. Farklı bir şeyler söylemiyorsun ki. Borç verdin, borç erteledin veya takip ettin, haczettin. Değerli esnaf kardeşim; tabi ki gün gelecek işini büyütmek için borçlanacaksın, biz de bu imkanı sana vereceğiz. Ama konu sadece bundan ibaret olmasın diyoruz bizde. Birlikte kazanalım, işimizi aşımızı birlikte büyütelim. Yatırım  yapalım, şehrimizi büyütelim. Kaynak mı lazım, bulalım ve size aktaralım.  Soruyorum şimdi; bunlar tecrübe gerektiren işler değil mi? Sahada senin sıkıntılarınla benzer sorunları yaşayan esnaf arkadaşın mı çözer senin işini, yoksa sıcak mekanında ?sen borçlan ben borç veririm diyen´ bir memur arkadaş mı? Farklı şeyler söylemek lazım. Ne diyor Hz. Mevlana: Dün dünde kaldı cancağazım, artık yeni şeyler söylemek lazım. Şimdi tekrar soruyorum? 25 yıllık anlayış aynı şekilde devam mı etsin, yoksa esnaf ve sanatkarımızın önüne yepyeni bir sayfa mı açılsın? Esnaf iş hayatında öne mi çıksın, yoksa hep boynunu büken, rica eden mi olsun?? diye sordu.

?Bir de bana diyorlar ki, o da bir gün valiyle, bir gün belediye başkanıyla, bir gün bakanla, bir gün milletvekiliyle. Aslında ben nerdeyse her gün sizinle sanayideyim, çarşıda esnaflayım, yani sizin içinizdeyim? diyen Demirgil, ?Ama bunu görmeyenler şehrimizin yöneticileriyle olan temaslarımı yanlış buluyorlar. Ne kötülük var, şehri yönetenlerle yakın olmakta? milletvekillerine yakın olmanın ne zararı var? Kooperatifin kaynaklarını, kredi hacmimizi hükümetle büyütmeyecek miyiz? Konut yaparken belediyeye, fabrika yaparken vilayete gitmeyecek miyiz?  Onlardan destek, katkı istemeyecek miyiz? Bu laflar, bu sözler esnaf sözleri değil, boş sözler boş. Oturduğun yerden böyle görünüyor Mesut kardeşim, ama saha da kıyamet kadar iş var, konular var, senin unun tuzun kuru? açıklamasında bulundu.

Demirgil , konuşmasının devamında; ?Ben ve arkadaşlarım, ekibim,  iddialarımızı gerçekleştirmek için sizlerin hizmetkarı olarak bu kutsal ve anlamlı göreve talibiz. Projelerimizle birlikte bu göreve yeni bir anlam katmak kararlılığındayız. Bu nedenle sizlerin taleplerinize ve çıkarlarınıza uygun projelerimizi ilerleyen süreçlerde bir bir açıklayacağız. İlimizi yönetenlerle, siyasi temsilcilerimizle, esnafımızla, hemşehrilerimizle, STK´larımızla ortak akıl ve güç birliği yapacağız. Meslek kuruluşumuzu Türkiye´nin örnek kooperatiflerinden birisi haline getireceğiz. Söz veriyoruz, kimseyi yanıltmayacağız.  Söz veriyoruz, zor gün, dar gün dostu olacağız.  Ben ve çalışma arkadaşlarım bize inandığınızı, güvendiğinizi ve değişim istediğinizi biliyoruz.  Bu nedenle değişimi;  sizlerle birlikte sağlayacağız ve makus talihimizi de birlikte yeneceğiz. İşimizi, aşımızı birlikte büyütelim? ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!