USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gündemden Çıkaracağız

Gündemden Çıkaracağız

Gündemden  Çıkaracağız
17-12-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yürüttükleri çalışmalar ve projelerde gelinen son durum hakkında bilgiler verdi.

Katıldığı bir programda konuşan Başkan Bilgin, 31 Mart yerel seçimleri öncesi ortak akıl ve istişareye önem vereceklerini söylediğini anımsatarak 8 ayı aşkın görev süreleri boyunca bu hususa dikkat ettiklerini belirtti.

Başkan Bilgin, ?Seçim döneminde 120 gün boyunca en çok tekrarladığım sözler gönül belediyeciliği ve ben değil biz anlayışı oldu. ?Ben yaptım oldu anlayışıyla hizmet etmeyeceğiz. Ben kavramını ortadan kaldıracağız. Biz, hepimiz kavramını ortaya koyacağız. Ortak aklı ve istişareyi ön plana çıkaracağız´ dedik ve belediye başkanlığı geçmişimizde de bunu katıksız, fire vermeden uyguluyoruz. Bu toplumun genel hissiyatı, burada bulunanların ortak  aklı benim aklımdan daha üstündür, doğruya daha yakındır.  Ben buna inanıyorum. Bunu yapmazsak yaptığımız işin eksik olduğunu görüyoruz? dedi.

AK Parti´nin 17 yıl boyunca ülke genelinde önemli yatırımlara imza attığını kaydeden Başkan Bilgin, ?Bugün hiç kimse AK Parti´ye eser üretmedi, çalışmadı demiyor. AK Parti´ye oy versin veya vermesin son 17 yılda şehirlerin ve ülkenin kaderini değiştirdiğini herkes ortaya koyduğumuz eserlerle görüyor, biliyor. Devasa yatırımlar yaptık. Özeleştiri olarak söylüyorum; insanımızla kurduğumuz gönül bağının aksadığı yerlerde, aksadığı alanlarda sorun yaşadık. İşte bu sorunu ortadan kaldırmak için hem çok çalışacağız hem iyi eserler ortaya koyacağız. Bunları yaparken de halkı belediye yönetimine katacağız. Bugün biz 65 mahalle muhtarıyla görüşen, onların görüşünü ortaya yansıtan, sivil toplum örgütlerimizle, odalarımızla birlikte başta valilik olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla çalışıyoruz? diye konuştu.

?AMAÇ BİR, HEDEF BİR?

Makamların geçici olduğunun bilincinde olduklarının altını çizen Başkan Bilgin, ?Hepimiz bu şehre hizmet etmek üzere görev yapıyorsak hedefimizin ortak olması lazım. Hepimiz aynı hedefe odaklanmamız lazım. Bu hedef ne? Ülkemizin gelişmesi, güçlenmesi; yerelde de güçlü bir Sivas, daha yaşanabilir bir Sivas. Hizmet üretirken hiçbir kurumun diğerine çelme takmaması gerekiyor. Amaç bir, hedef bir. Bu amaç ve hedefe ortak hareket ederek gittiğimiz zaman alacağımız mesafeyi daha kısa zamanda alacağımıza inanıyoruz. Görev süremiz boyunca bu anlayışı ortaya koyduk, herkes bu anlayışa hakim. Ben o nedenle hep şunu söylüyorum: Bugünün Sivas´ı dünden çok çok daha iyi. İnanıyorum ki 5 yıl sonranın Sivas´ı da bugünden çok daha iyi, çok daha güzel olacak; çok daha yaşanılabilir bir Sivas olacak? açıklamasında bulundu.

?HIZLI TRENİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ?

Ankara-Sivas arasını 2 saate düşürecek olan yüksek hızlı tren projesine ilişkin konuşan Başkan Bilgin, ?İnşallah 29 Mayıs´ta Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı devreye girecek. Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi, çalışmalar o noktada sürüyor. Şu anda sahada 5 bin kişi projeyi yetiştirmek için çalışıyor.  Çok kısa zamanda test sürüşleri başlayacak. İnşallah 29 Mayıs´a yetişirse çok çok iyi olacak. Bu güne kadar Sivas´a yapılan projeleri, yatırımları bir kenara koyalım, hızlı treni bir tarafa koyalım. Çok çok önemsiyoruz. Şehre değer katacak, şehre vizyon verecek bir proje. İnşallah bizler de yerel yönetim olarak Sivas´ı hızlı trene hazırlamanın derdindeyiz. İnşallah çevre düzenlememizle, parklarımızla, esnafımız, ve sivil toplum örgütlerimizin desteğiyle birlikte hızlı trenden sonra Sivas´ın  hızla vizyon değiştireceğine ve hedeflediğimiz noktaya geleceğimize inanıyoruz? şeklinde konuştu.

MİLLET BAHÇESİ BAHARA HİZMETTE

Eski 4 Eylül Stadyumu´nun bulunduğu yerde çalışmaları süren Millet Bahçesi projesinde gelinen son durumu da değerlendiren Başkan Bilgin, ?Bitme aşamasında. İnşallah bahara hemşehrilerimizin hizmetine açmış olacağız. Eski Numune Hastanesi yerinde ikinci bir Millet Bahçesi projemiz var. Hukuki bir süreç var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Murat Bey sağ olsun elini Sivas´ımızdan hiç çekmiyor. Ne istersek destek oluyor. Şu anda Türkiye´nin en güzel meydanlarından birine sahibiz. Bu alan da tamamlandığı zaman tarihi kent meydanı çok güzel olacak.  Sayın Bakanımız Milli Savunma Bakanı olduğu dönemde yeni bir orduevi kazandırmıştı. Şu anda orduevini yıkıyoruz. Jandarma lojmanlarını inşallah taşıyoruz. TOKİ ile görüşmeleri yaptık, mutabık kaldık. İnşallah muhteşem bir meydan olacak? ifadelerini kullandı.

BİN 200 KONUT YAPILACAK

Sivas Belediyesi´nin prestij projeleri arasında yer alan Esentepe Yunus Emre Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin bilgiler veren Başkan Bilgin, ?Esentepe Yunus Emre Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar son noktaya geldi. İlk etapta TOKİ aracılığıyla 600, inşallah seneye de bir 600 rezerv alanına konut yapacağız ve hemşehrilerimize şunu söyleyeceğiz. İsteyen mevcut arsasını TOKİ´ye devrederek yapılan evlere geçebilir isteyen de imar düzenlemesini yapıp yerinde dönüşüme gidebilir. Bu düzenlemeyi yapıp şehrin gündeminden kentsel dönüşümü kaldıracağız inşallah? açıklamasında bulundu.

Kızılırmak Projesi´nin şehrin kaderini değiştirecek önemli projeler arasında yer aldığına dikkat çeken Başkan Bilgin, ?Yıllardır Kızılırmak akar, Sivas bakar anlayışı vardı. Bu anlayışı ortadan kaldırdık. Şu anda IPA 2 kapsamında Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla atık su toplayacak bir ihale süreci devam ediyor. Yaklaşık 200 milyon lira bedelli. Bir kısmını Sivas Belediyesi olarak biz karşılıyoruz, bir kısmını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, bir kısmı da AB fonlarıyla karşılanıyor. Sivas´a denizi getirerek çok güzel bir alan oluşturacağız? şeklinde konuştu.

31 Mart´ta göreve geldiğinde klasik belediyecilik anlayışını uygulamayacaklarını söylediğini anımsatan Başkan Bilgin, Valilik bünyesinde kurdukları Sivas Kültür A.Ş. ve Sivas Teknik Tarım Hayvancılık ve İnşaat Ticaret Sanayi Anonim Şirketine (SİVTAŞ) değindi.

Başkan Bilgin, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Göreve geldiğimizde ?klasik belediyecilik anlayışı yapmayacağız´ dedik. Altyapı, park, bahçe, temizlik bunlar zaten bizim rutin görevlerimiz. Bunları yapamıyorsak belediye başkanı olarak durmanın ve ?Belediyecilik yapıyorum´ demenin bir anlamı yok. Biz bunun dışında şehrin değerlerini ön plana çıkartacak, şehri geliştirecek alanlar belirledik. Bunun birisi turizm. Valilik ile beraber Sivas Kültür A.Ş. diye bir şirket kurduk. Bu şirket ile Sivas´ın tanıtımının ve değerlerinin tek elden ve doğru profesyonel şekilde tanıtılması ve bu potansiyelin Sivas´a kazandırılması amaçlanıyor. İkinci olarak tarım ve hayvancılık dedik. Sivas´ın gelişimi noktasında valilik ve belediye ortaklığında SİVTAŞ adlı bir şirket kurduk. Yem fabrikası ve süt işleme tesisi  kurduk. Çiftçimizin ürettiği ürünleri değerlendirmek ve en önemli girdi olan yem noktasında destek olmak amaçlanıyor. Üçüncü olarak da sanayi alanı. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi 2020 yılında tamamlandığında biz inanıyoruz ki  Sivas´ın istihdamına katkı sağlayacak.?

?SİVAS´IMIZ ÇOK DAHA İYİ OLACAK?

?Tüm mahallelerimizde inşallah kadın ve gençlerimize yönelik projeler hayata geçireceğiz? diyen Başkan Bilgin, ?Kadın ve gençlerimizi sosyal hayata katmak ve onların daha etkili bir şekilde çalışmasını sağlamak için  gençlik merkezleri ve kadınlar kültür merkezleri projelerimiz var. Bunu da Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte yürütüyoruz. Bazı mahallelerde var, olmayan mahallelerde  de hayata geçireceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapacağımız protokolle birlikte gençlerimiz her alanda kendilerini iyi yetiştirecek. Kadınlarımızı da sosyal hayata daha etkili bir şekilde katacak her türlü projenin uygulanacağı alanlar oluşturacağız. Engellilere, yaşlılara yönelik güzel projelerimiz var. İnşallah Sivas´ımız çok daha iyi olacak? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!