USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gündemin nabzı Meclis´te attı

Gündemin nabzı Meclis´te attı

Gündemin nabzı Meclis´te attı
12-05-2018 07:00
Google News


KARARI SİVAS HALKI VERMELİ

Sivas İdare Mahkemesi´nin eski Numune Hastanesi binasıyla ilgili tescilin kaldırılması kararının yürütmesini oy çokluğu ile durdurduğunu anımsatan CHP Grup Başkan Vekili Sadık Güller, ?Buraya ne yapılması gerektiğinin kararını Sivas halkı vermelidir? dedi.

ÜNİVERSİTEYE ?MUHSİN YAZICIOĞLU? İSMİ EKLENMELİ 

İYİ Parti milletvekillerinin ilimize kurulması kararlaştırılan ?Sivas ve Bilim Teknoloji Üniversitesi?nin adının "Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Bilim ve Teknoloji Üniversitesi" olarak değiştirilmesi yönünde verdiği önergenin reddedildiğini anımsatan BBP Grup Başkan Vekili Aytekin Kulmaç, önergenin gündeme alınması hususunda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´dan destek istedi.

SEÇİMİN BAYRAM HAVASINDA GEÇMESİNİ İSTİYORUZ

24 Haziran´da gerçekleştirilecek seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini temenni eden CHP´li Meclis Üyesi Mehmet Aydın, ?Seçime yaklaştıkça partiler arasındaki gerginlikler daha da artıyor. Yoldan gelip geçenler bizim standımızı taciz ediyorlarmış, küfür ediyorlarmış. Bunlar Sivas´ımıza yakışacak işler değil. Biz seçimin bayram havasında geçmesini istiyoruz, kan ve gözyaşı içerisinde değil. Tüm adaylara başarılar diliyorum? diye konuştu.  

TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Terör olaylarına dikkat çeken AK Partili Meclis Üyesi Emin Ünlüer, ?PKK ve diğer terör örgütleri nedeniyle yıllardır ülkemizin birçok yerinde şehitler veriyoruz. Sivas´ta da Furkan Peker kardeşimizi kaybettik. Kendisine Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Terörle mücadele kararlı bir şekilde devam ediyor? dedi.

Fatih TABUR

İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarının 5. oturumu dün gerçekleştirildi. Ferhat Ünsal başkanlığında start alan oturumda gündem dışı konular masaya yatırıldı. Söz alan meclis üyeleri Sivas ve ülke gündeminde yer alan konulara ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Kürsüye ilk önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Sadık Güller çıktı. Sivas İdare Mahkemesi´nin eski Numune Hastanesi binasıyla ilgili tescilin kaldırılması kararının yürütmesini oy çokluğu ile durdurduğunu anımsatan CHP Grup Başkan Vekili Sadık Güller, bu bölgeye yapılacak projede halkın fikrinin alınması gerektiğini söyledi. Başkan Vekili Güller, ?Malumunuz Sivas´ta Numune Hastanesi  taşındıktan sonra eski bina yıkıldı. Tartışmaları sürerken şu anda yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Buraya ne yapılması gerektiğinin kararını Sivas halkı vermelidir? dedi.

?BAYRAĞIMIZI İNDİRTMEYECEĞİZ?

24 Haziran´da gerçekleştirilecek seçimlerin ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni eden Başkan Vekili Güller, ?Sivas´a birkaç gün önce yine şehit geldi. Her zaman grubumuz adına söylüyorum: Terör nereden, kimden gelirse gelsin lanetliyoruz. Bayrağımızı indirtmeyeceğimizi, toprağımızı böldürtmeyeceğimizi tekrardan söylüyorum. Şehidimize Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum? diye konuştu.

?İNŞALLAH BUNDAN SONRA ATEŞ DÜŞMEZ?

Güller´in ardından söz alan Büyük Birlik Partisi (BBP) Grup Başkan Vekili Aytekin Kulmaç ise ?Gündem yoğun. Başarılı bir şekilde bitmiş olan Afrin Operasyonu´ndan sonra yine şehrimize bir şehidimizin cenazesi geldi. Genç yaşta kara toprağa düşen Furkan Peker kardeşime Allah´tan rahmet diliyorum. İnşallah ailelerimize, ocaklarımıza bundan sonra ateşler düşmez diye temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

?KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ??

?Sivas ve Bilim Teknoloji Üniversitesi?nin adının "Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Bilim ve Teknoloji Üniversitesi" olarak değiştirilmesini isteyen Kulmaç  bu hususta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´dan destek istedi. Başkan Vekili Kulmaç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?Bazı illerimize yeni üniversiteler kurulması MEB´in alt komisyonunda görüşüldü. Bu görüşmeler neticesinde ilimize  Sivas ve Bilim Teknoloji Üniversitesi kuruldu. Hayırlı olsun. Kurulmasına vesile olan herkesi tebrik ediyorum. İnşallah yeni açılacak üniversite ile birlikte diğer şehirlerimizde olduğu gibi Sivas´ta da 100 bin öğrenci potansiyelini yakalarız diye düşünüyorum. Bu üniversiteler komisyonlardan çıkıp meclis gündemine geldiğinde İYİ Parti´ye mensup 7-8 milletvekili tarafından ?Sivas ve Bilim Teknoloji Üniversitesi´nin isminin ?Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´, Kayseri´deki üniversitenin de ?Alparslan Türkeş Üniversitesi´ olarak adlandırılması ile  ilgili bir önerge verilmişti. Bu önergelerin hangi milletvekilleri tarafından reddedildiği tüm basının açıkça bilgisi dahilindedir. Türkiye´de bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün siyasi liderlerin her birinin  şehrinde kendi adına üniversitesi vardır.  Turgut Özal, Süleyman Demirel, Adnan Menderes, İsmet İnönü Üniversitesi gibi. Bütün dünyanın gıpta ile baktığı bu memleketin de yiğit evladı Muhsin Yazıcıoğlu´nun bir üniversiteye adının verilmesi önergesi kimleri rahatsız etti merak ediyorum? Buradan Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan istirhamım bu verilen önergenin dikkate alınarak buradaki üniversitenin adının da ?Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´ olmasıdır.  Bu talep ve dileğimi benim kadar Sivaslılar da arzu ediyordur. Bu ricadır.?

?SEÇİMLER YAKLAŞTIKÇA GERGİNLİK ARTIYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Divriği İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Aydın da seçim sürecini değerlendirdi. CHP´li Aydın, ?Hükümetimiz tarafından 24 Haziran günü seçim kararı alındı. Karar alındıktan sonra hükümet tarafından arka arkaya manifestolar ilan edildi. Bunları biz 7 Haziran seçimlerinde de görmüştük. O zamanlar, ?Evet çıkarsa işsizlik bitecek´ denmişti. Bugün 14 milyon yoksulumuz var, 4 milyon da Suriyeli yiyicilerimiz var. İşsizlik ne yazık ki bitmediği gibi arttı. ?Evet çıkarsa OHAL bitecek´ dediler. Ne yazık ki 7. kez uzattılar. ?Evet çıkarsa şehit gelmeyecek dediler´, ne yazık ki Sivas´ta birkaç gün önce şehidimizi toprağa verdik. ?Evet çıkarsa vergiler düşecek, faizler bitecek´ dediler, ne yazık ki dolar, euro uçtu. Artık ?tamam´ demenin vakti gelmiştir. Seçime yaklaştıkça partiler arasındaki gerginlikler daha da artıyor. Yoldan gelip geçenler bizim standımızı taciz ediyorlarmış, küfür ediyorlarmış. Bunlar Sivas´ımıza yakışacak işler değil. Biz seçimin bayram havasında geçmesini istiyoruz, kan ve gözyaşı içerisinde değil. Tüm adaylara başarılar diliyorum? açıklamasında bulundu.

CHP´li Aydın´ın ardından kürsüye geçen AK Parti Kangal İl Genel Meclisi Üyesi Emin Ünlüer ise ?PKK ve diğer terör örgütleri nedeniyle yıllardır ülkemizin birçok yerinde şehitler veriyoruz. Sivas´ta da Furkan Peker kardeşimizi kaybettik. Kendisine Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Terörle mücadele kararlı bir şekilde devam ediyor? şeklinde konuştu. 

?SURİYELİLERİ ÖLÜME Mİ TERK EDELİM??

24 Haziran seçimlerini değerlendiren AK Partili Ünlüer, ?İttifaklar oluştu. Neticesinde Sayın Devlet Bahçeli´nin de erken seçim kararı açıklamasından sonra tarih belirlendi. Bu arada erken seçim çığırtkanlığı yapanların herhangi bir çalışma yapmadığını bu millet gördü. Ana muhalefet partisinin yıllardır ortaya koyduğu bir şey yok. ?Seçim seçim´ diyor hazırlığı yok. Apar topar milletvekilliği pazarı kuruldu, transferler yapıldı. Bu transferler yapılırken milletvekillerinin kendi razılıkları ile gitmediklerini gördük. Onlar adına da üzüldüm. Kim seçtiyse de onlara hesabını vereceklerdir. Suriye konusu burada her zaman gündeme geliyor. 800 kilometre sınırımız olan Suriyeliler kapımızı çaldı. Onları ölüme mi terk edelim? Türkiye buna müsaade etmez. Alınan seçim kararının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum? ifadelerine yer verdi.

İl Genel Meclisi, 4 Haziran´da toplanmak üzere oturumlarına ara verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!