USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Güzel Fikirler Ortaya Çıkacak

Güzel Fikirler Ortaya Çıkacak

Güzel Fikirler Ortaya Çıkacak
04-09-2019 07:00
Google News


AHMET TIRPAN

Sivas Kongresi´nin 100. yıl dönümü nedeniyle Valilik, Belediye, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer kuruluşların desteğiyle düzenlenen Orta Anadolu Ekonomi Forumu dün başladı.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen forumun açılışına Vali Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan Vali Salih Ayhan, Türkiye Cumhuriyeti´nin temellerinin atıldığı Sivas´ta Orta Anadolu Ekonomi Forumu´nun gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek ?Bir yeri topla, tüfekle fethetmek güzeldir ama sazla, sözle, ekonomik bağımsızlıkla hakim olamadığın sürece orada kalıcı olmak mümkün değil. Kalıcı olmanın temel özü de ekonomik bağımsızlıktır? dedi.

Sivas Kongresi´nin 100. yılının her alanda düzenle etkinliklerle kutlandığını kaydeden Vali Ayhan, ?Maksat geçmişten bugüne kadar bu kazanımları, bu mirası muhafaza etmek, geleceğe güçlü bakış gerçekleştirmektir. Bunu da bir nebze olsun başarmış olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın da programlarımıza teşrif edecek olması ayrı bir heyecan verdi, bu coşkunun daha da zirve yapması açısından güzel oldu. Forum hep Ege, Akdeniz´de yapılırken Anadolu´nun kalbinde Sivas´ta yapılması güzel oldu. Alanında uzman olanlar, ekonomi forumunda güzel fikirler üretecekler. Bu fikirler de inşallah ilimize, ülkemize ve dünyaya yön verecek" diye konuştu.

TÜRKİYE GELİŞİYOR

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise Türkiye´nin eski Türkiye olmadığını kaydederek, "Türkiye modern tarımda dünyanın sayılı ülkelerinden birisidir. Türkiye su fakiri bir ülke olmasına rağmen tarımda ürün çeşitliliğinde dünyada bir numaradır. Yaklaşık bin 600 çeşit ürün yetişiyor" ifadelerini kullandı.

?YA İSTİKLAL YA ÖLÜM?

Açılış programında konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de Sivas´ın köklü medeniyetlere ev sahipliği yaptığını  anımsatarak ?Bundan tam 100 yıl önce ´ya istiklal ya ölüm´, ´vatan bir bütündür bölünemez´ düsturuyla tarihi kararların alındığı Cumhuriyet´in temellerinin atıldığı ülkemizin kurtuluşuna ve kuruluşuna ev sahipliği yapmış bir şehirde kongrenin 100. yılında böyle bir etkinliğin yapılmasını anlamlı buluyor ve önemsiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Forum İstanbul, ES Yatırım ve BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak da "Sivas, tarih boyunca boyun eğmezlerin, yiğitliğin, namusa ve vatana yan bakana cezasını veren büyük Türk milletinin vicdanıdır" şeklinde konuştu.

?Bundan bir asır evvel burada, Sivas Kongresi´nde Misak-ı Milli esasları benimsendi? diyen Müstakil ve Sanayiciler İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise ?Tam bağımsızlık ve milli egemenlik ilkeleri temel prensip olarak kabul edildi.  Bugün yenidünya düzeni milli sınırların güvenliğini sağlayacak ulusal güç unsurlarını yeniden tanımlıyor. Milli ekonomilere sözde yeni Misak-ı Milli sınırları dikte ediliyor.  Bunlara bilhassa hazırlıklı olmamız gerekmektedir. Sivas Kongresi ile gücünü halktan alan yepyeni bir otorite çıkmıştı. Bugün bizler, milletimizin desteği ile yepyeni bir Türkiye´yi birlikte inşa ediyoruz. Uluslar arası konjonktüre uyumlu milli bir ekonominin yerel unsurlarını ortaya çıkararak ilerliyoruz.  Ben de bir sanayiciyim. Gururla söylüyorum ki bir yatırımcıyım. Koşullar ne olursa olsun, memleketimizin bekası uğruna her şerait altında, elini taşın altına koymak gerektiğine inanan, yürekli insanların oluşturduğu bir sermaye platformunun da başkanlığını yapıyorum. Bizler MÜSİAD olarak ve ben naçizane bir Türk sanayici olarak her vesile gördüğümüz tabloyu hem devletimiz hem de yöneticilerimizle paylaşıyoruz. Saha başka bir şeydir. Sahadan gelmek sizi milletin parçası haline getirir. MÜSİAD, bu nedenle bir memleket meselesidir. Ne mutlu bize ki böylesi bir organizasyonun ev sahipliğini üstlenen kuruluşumuz da bir MÜSİAD üyesidir. Bizler yepyeni bir heyecanla ülkemizin şahlanma serüvenine katkıda bulunmak adına bir tazelenme süreci başlattık. Orta Anadolu Ekonomisinin güçlü geçmişiyle müsemma Sivas ilimizi de 100. yılında ekonomik zafer adına markalaştırmak ve bu modeli diğer illerimiz çapında yaygınlaştırmak, paydaşlarla birlikte hepimizin ortak amacı olmalıdır? ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından oturumlara geçildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!