USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HASTAOĞLU ADAY OLDU PROJELERİNİ AÇIKLADI

HASTAOĞLU ADAY OLDU PROJELERİNİ AÇIKLADI

HASTAOĞLU ADAY OLDU  PROJELERİNİ AÇIKLADI
09-03-2018 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Yeni dönem için seçim kararı alan Sivas Ticaret Borsasında mevcut Başkan Abdulkadir Hastaoğlu, basın toplantısı düzenleyerek başkanlığa adaylığını açıkladı. Toplantıya yeni dönemde görev alacak olan borsa üyeleri ve basın mensupları katıldı.

2009-2017 yılları arasında yaptığı faaliyet ve yatırımları ile gelecek dönemdeki hedeflerini anlatan Başkan Hastaoğlu, 26. yılını kutlayan Sivas Ticaret Borsası´nın son sekiz yılda hizmet kalitesini 5 kat arttırdıklarını söyledi.

Sivas´a hizmet ve çağdaş borsacılık anlayışı ile seçime gideceklerini ifade eden Başkan Hastaoğlu; ?Sizleri buraya Türkiye Coğrafyasında çok önemli bir yere sahip olan Sivas´ımızın sivil toplum örgütlerinden Ticaret Borsamızın yönetimine arkadaşlarımla birlikte talip olduğumuzu paylaşmak için davet ettik. Bizleri böyle anlamlı bir günde yalnız bırakmadığınız ve heyecanımıza ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum? dedi.

Kurum ve kuruluşlarda yöneticiliğin fahri bir görev olduğunu belirten Hastaoğlu, ?Bu göreve talip olanların başta ben ve ekibim olmak üzere şahsi ve siyasi bir beklentimizin bulunmadığı gibi amacımız ilimize ve üyelerimize hizmet etmektir. Bizler kişilerin değil Projelerin ve kurumun ön plana çıkması için çalışıyoruz. Nisan ayı içerisinde yapılacak olan seçimde üyelerimizin desteğiyle güven tazeleyerek projelerimize kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz? diye konuştu.

Geçmişte yapılan hizmetlerden bahseden Hastaoğlu şunları kaydetti:

?Borsamızda göreve geldiğimiz günden itibaren üyelerimizi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Merkezinde iki dönem boyunca temsil ettim. Göreve geldikten sonra TOBB Genel Merkezinde Vergi Komisyonu Başkanlığı ve Vergi Danışma Kurulu Üyeliği görevlerine seçildim. Bu durum Sivas Ticaret Borsası tarihimizde bir ilktir. TOBB Vergi Komisyonu´nda yaptığımız çalışmalar neticesinde Bakanlar Kurulu kararıyla KDV ve SSK primlerini düzgün ödeyen mükelleflere %5 oranında indirim sağlanması ve yem deki KDV´nin düşürülmesini sağladık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 81 ilin sorunlarının Başbakan ve Bakanlar Kurulu Üyelerine iletildiği 8. Ticaret ve Sanayi Şurası´nda Sivas´ın, GAP, DAP, DOKAP ve KOP illerinde uygulanan destekleme projesi kapsamına alınmasını talep etmiştim. Başbakanımızın talimatıyla ilimiz DAP kapsamına alındı ve desteklemelerden faydalanıyor. Tarım ve Hayvancılık şehri olan ilimizin Tarım Fuarı ihtiyacı olduğunu her platformda söyledik ve akabinde sağ olsunlar devlet büyüklerimiz sesimizi duydu onlarında destekleriyle şuanda Türkiye´de adından söz ettiren bir fuarın kurucularından olduk. Geçen yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz fuarımızı her yıl büyüterek tekrarlıyoruz.?

İlimizde düzenlenen Tarım Fuarına değinen Hastaoğlu, ?Tarım Platformunu Sivas´ımızın Tarım ve Hayvancılığında önemli rol oynayan paydaşlarımız ile Sivas´ımızın bu sektördeki çözüm merkezi olmak gayesi ile geçen sene kurduk. Tarım Bakanlığı, Sivas´ı ŞAP hastalığı yönünden 2. bölgede ilan etmiş olmasına rağmen platform olarak uyarılarımız ve girişimlerimiz neticesinde Milletvekilimiz Habip Soluk´un da destekleri ile Sivas karantina bölgesinden çıkarılarak hastalıktan ari bölgeye geçilmesine vesile olduk. Böylelikle hayvancılıkla uğraşan üyelerimiz ve çiftçilerimizin hayvan ticaretlerinin engellenmesine müsaade etmedik? dedi.

Yeni dönemde yapılacak projeler hakkında da bilgi veren Hastaoğlu şöyle devam etti:

?Yeni dönemde ilimize ve üyelerimize, Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz ve Belediyemizin de desteğini alarak içerisinde Yeni Borsa Hizmet Binası, Lisanslı Depoculuğunda olduğu Zahire Borsası, Kaba Yem ve Ot Borsası ile Canlı Hayvan Borsasının da aynı yerde olacağı bir kompleks kazandıracağız. Bu proje içerik olarak tam anlamıyla dört unsuru da bir arada bulunduran Türkiye de tek kompleks olacak. Böylesine büyük projelerde büyük bütçeler istiyor, geniş yerler istiyor. Finansman konusunda bir kısmına DAP a proje yazarak hibe ile çözeceğiz. Bir kısmını da borsamız bütçesi ve Genel Başkanımızda destek olacak bunun da sözünü aldık. Yer konusunda ise Valimiz Davut Gül ve Belediye Başkanımız Sami Aydın´ın destekleri ile inşallah kısa sürede bitireceğiz.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!