USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Hayal etmeye devam edeceğiz?

?Hayal etmeye devam edeceğiz?

?Hayal etmeye devam edeceğiz?
15-07-2019 07:00
Google News


Ahmet TIRPAN

Volkswagen´in Türkiye´de 2 milyar euroluk yapacağı yatırımın adresi İzmir ve çevresi olarak açıklandı. 

Fabrikanın Sivas´ta kurulmasını talep eden Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Sivas için hayal etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Başkan Eken;  ?Yetkililer ile ikili görüşmelerimiz sonucu talebimizi değerlendirdiklerini ancak limandan dolayı İzmir ve çevresini seçtiklerini söyledi. Yatırımın Türkiye´ye yapılacak olmasından dolayı mutluyuz? dedi.

Alman otomotiv devinin kuracağı fabrikaya 6. il olarak Sivas´ın ev sahipliği yapması için bulundukları girişimleri değerlendiren Başkan Eken, ?TSO olarak, görevimiz yatırımcıları Sivas´a davet etmek, yatırımcıların önünü açmak ve üyelerimizin her zaman yanında olmaktır. Üyelerimizden aldığımız destekle Sivas neden olmasın dedik ve hayal ettik. Bu dev yatırıma bizler de talip olduk. Bu konuda girişimler başlatarak, Volkswagen yetkililerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından endüstri bölgesine dönüştürüleceği müjdelenen Demirağ OSB´ye yatırım yapmaya davet ettik. Ancak, Alman devi limana yakın olması sebebiyle fabrikayı İzmir çevresine inşa edeceğini açıkladı. Bu önemli yatırımın Bulgaristan yerine Türkiye´de yapılacak olması hepimizi mutlu etti. Sivas olmasa bile Türkiye´nin neresine yapılırsa yapılsın ülkemizin kazanacak olmasını destekliyoruz. Ülkemizin en çok birlik, beraberliğe ve yatırıma ihtiyaç duyduğu bir dönemde yabancı sermayenin Türkiye´yi seçmiş olması ülkemizin gücünü ortaya koymaktadır? dedi.

?GÜZEL GELİŞMELER YAŞANACAĞINA İNANIYORUZ?

Yabancı yatırımların güvenli liman olarak Türkiye´yi seçmiş olmasının ekonomiye olan güveni artırdığına vurgu yapan Başkan Eken, ?Ekonomimiz zor bir süreçten geçiyor. Ekonomide bazı daralmalar yaşansa da bunun geçici olduğunu biliyoruz. Volkswagen´in Bulgaristan yerine Türkiye´yi seçmesi bunun somut bir örneği. Kısa zamanda güzel gelişmeler yaşanacağına inanıyoruz? diye konuştu.

?KOL KOLA ÇALIŞACAĞIZ?

?Hiçbir şeyden vazgeçmiş değiliz? diyen Başkan Eken, Sivas için hayal etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, ?Bugün Volkswagen olmaz, yarın başka bir otomobil fabrikası olur. Cumhurbaşkanımız tarafından endüstri bölgesi olarak açıklanan Demirağ OSB´ye büyük yatırımcılar çekmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla Demirağ OSB ve mevcut OSB´nin hak ettiği yere gelmesi için birlik ve beraberlikle el ele, kol kola çalışacağız? şeklinde konuştu. 

?DOĞRUNUN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ?

İnternet haberciliği yapan bazı yayın organlarının talepleri haber etiğine yakışmayacak şekilde ele almasını da eleştiren Başkan Eken, ?Eğer Sivas´ta herhangi bir fabrikanın açılmasını talep ediyorsak ve bu suç ise evet bizler suçluyuz. Bu hatayı da kabul ediyoruz. Üyelerimiz ve Sivas halkı da bu haklı talebimizde sosyal medya ve çeşitli iletişim kanallarıyla yanımızda olduklarını göstermişlerdir. Algı oluşturarak, fabrikayı Sivas´a kurmayı vaat etmişiz de olmamış gibi haber değeri taşımayan garip yayınlar kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine neden olmaktadır. Odamız ve yatırımcılar küçük gösterilmeye çalışılmaktadır. Komik ve gayri ahlakı başlıklar atarak, dikkat çekmek uğruna kamuoyunun yanıltılmasını hiçbir basın kuruluşuna yakıştıramıyoruz. Yapacağız deyip de yapmadığımız hiçbir şey yoktur. Göreve geldiğimiz günden beri takip ettiğimiz teşvik yasasındaki durumumuzu belli bir yere getirdik. Sivas´ın gelişmesi için bu talepleri dile getirmeye devam edeceğiz. Kim bizleri hatalı konuma düşürmeye çalışırsa çalışsın, algı operasyonlarını boşa çıkararak, doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz. Basın kuruluşlarımızı yanımızda olmaya, taleplerimize güç vererek destek olmaya davet ediyoruz. Bu tarz haberlere yorum yapan hemşehrilerimizden ricamız da lütfen haberin içeriğini araştırıp, doğrulatmadan yargısız infaz etmesinler. Yanlışlarımız varsa onlar da yazılsın. Sivas ne kaybettiyse, kendi içimizdeki dedikodulardan ve çekememezliklerden kaybetmiştir. Gün bir ve beraber olma günüdür? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!