USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

HAYDİ ÇOCUKLAR MASA TENİSİNE

HAYDİ ÇOCUKLAR MASA TENİSİNE

HAYDİ ÇOCUKLAR  MASA TENİSİNE
04-07-2018 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Sivas Masa Tenisi İl Temsilciliği tarafından organize edilen ?Masa Tenisi yaz kursu? kayıtları devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne ait 4 Eylül spor salonunda tecrübeli antrenör Günay Güzel nezaretinde geçtiğimiz günlerde start alan Masa Tenisi yaz okulunun kayıtlarının ücretsiz olduğu öğrenildi.

Yaz okulu müracaatın bizzat yapılacağı da öğrenilirken, Masa Tenisi yaz okulu kayıtları için Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü´ne kayıtların yapılması istendi.

ANTRENÖR GÜZEL: ?HERKESİ

YAZ OKULUNA BEKLİYORUZ?

Masa Tenisi Antrenörü Günay Güzel konu ile ilgili yaptığı açıklamasında tüm herkesi yaz okuluna çağırarak şunları söyledi; Çocuklarımıza yazın Masa Tenisi öğrenme imkanı sunacağız. Sivas Masa Tenisi´ne yeni sporcular kazandırmayı amaçlıyoruz. Tüm öğrencilerimizi başlayan yaz okulumuza bekliyoruz. Çocuklarımız yaz tatilini dolu dolu, spor yaparak geçirecekler bu gerçekten çok önemli. Yaz okulumuza herkes katılabilir. Tecrübeli antrenörler nezaretinde yaz okulumuzu sürdüreceğiz. Kayıtlar halen devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan törenle de çalışmalara başladık.?

?MASA TENİSİ, YAYGIN ŞEKİLDE

OYNANAN BİR SPORDUR?

Masa Tenisi sporcunun tarihçesinden bahseden Güzel; ?Masa tenisi, yaygın şekilde oynanan bir salon sporudur. Pinpon olarak da bilinen masa tenisi oyunu, 19. yüzyılın sonları ile 20. yüzyılın başlarında, İngiltere´de gelişmiştir. Masa tenisi, 1900´lü yıllarda İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri´nde selüloit yapılı bir özel top ve tef benzeri gergin raketlerle oynanmıştır. Topun raketlere teması sonucu çıkan ?ping-pong? sesleri nedeniyle, yansıma kaynaklı bu isimle de anılmaktaydı. Zaman geçtikçe oyuna ilgi azalmış, ancak 1. Dünya Savaşı´ndan sonra, özellikle İngiltere´de tekrar fazlaca oynanmaya başlanmıştı? dedi.

?MASA TENİSİ SPORU YAPMANIN

PEK ÇOK NEDENLERİ VARDIR?

Antrenör Güzel, Masa Tenisinin birçok faydasının olduğunu da belirterek; ?Masa tenisi sporu yapmanın pek çok nedenleri vardır. Küçük yaşlardan başlayarak yaşam boyunca yapılabilecek nadir spor olduğu için. Kadın erkek her iki cinsin rahat yapabileceği bir spor dalı olduğu için. Diğer spor branşlarında o spora has özel saha ve alanlara ihtiyaç olmasına karşın masa tenisinde bu tür özel sahalara ihtiyaç duymaksızın, evde, okulda, spor salonlarında, bahçede, kısacası uygun pek çok alanda yapılabilme imkânına sahip olduğundan dolayıdır? ifadelerini kullandı.

?ZEVK İÇİNDE OYNANIYOR?

Pek çok kişinin masa tenisinin yarışma yerine zevkine oynadığını söyleyen Günay Güzel şöyle devam etti; ?Sadece yarışma amaçlı olmadığı için masa tenisini seçen çoktur. Kentleşme ve teknolojinin, beraberinde getirdiği stres, psikolojik ve fizyolojik olumsuzlukların giderilmesinde kullanıla bildiği için. İnsanların boş zamanlarını değerlendire bileceği nadir bir spor branşı olduğu için. Bireylerin kişisel özelliklerini bu sporun özellikleri ile birleştirerek kolay ve zararsız deşarj olabilme imkânı sağladığı için.  Bazı özürlü vatandaşlarımızın da yapabilecekleri bir spor olduğu için. Pek çok hastalıkların tedavi ve rehabilitasyonu amacı ile kullanıldığı için ve çok tekrar yapılarak öğrenildiği diğer özellikleri sebebi ile insanların sabırlı ve hoşgörülü olmasını sağladığı için bu sporun yapılması gerekiyor.?

?DÜNYANIN EN İYİ

BEYİN SPORUDUR?

Güzel son olarak masa tenisinin dünyanın en iyi beyin sporu olduğunu söyleyerek; ?Ani doğru karar verebilme yeteneği kazandırdığı için de masa tenisi sporu doğru bir karardır. Çabukluk ve dayanıklılık sağladığı için. Çok yoğun dikkatlilik gerektirdiğinden bireylerin günlük yaşamlarında ihtiyaç duya bileceği ince ayrıntıları yakalaya bilme yeteneği kazandırdığı için. Masa tenisinin karakteri dolayısıyla, oynayanlara kazandırdığı refleks kabiliyeti ile hayatlarında ve işlerinde yardımcı olduğu için. Tam bir centilmenlik ve dürüstlük gerektiren bir spor olduğu, bu centilmenliği insanların kazanılmış bir alışkanlık olarak günlük hayatlarında da uygulaya bildikleri için ve de en önemlisi masa tenisi dünyanın en iyi beyin sporudur? şeklinde konuştu.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!