USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

HAYDİ PEHLİVANLAR MİNDERE

HAYDİ PEHLİVANLAR MİNDERE

HAYDİ PEHLİVANLAR MİNDERE
19-06-2018 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Sivas Güreş İl Temsilciliği tarafından organize edilen ?Güreş yaz kursu? kayıtları start aldı.

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Demirspor Taha Akgül Spor Salonunda tecrübeli antrenörler Arıs nezaretinde start alacak olan Güreş yaz okulunun kayıtlarının ücretsiz olduğu öğrenildi.

Müracaatın bizzat yapılacağı Güreş yaz okulu kayıtları için Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü´ne kayıtların yapılması da istendi.

İL TEMSİLCİSİ AKGÜL;

?SPORSUZ HAYAT OLMAZ?

Güreş Sivas İl Temsilcisi Hasan Akgül ise yaptığı açıklamasında tüm herkesi yaz okuluna davet ederek; Çocuklarımıza, gençlerimize yazın Güreş öğrenme imkanı sunacağız. Yetenekli çocuklarımızı tespit ederek Sivas Güreş´ine yeni sporcular kazandırmayı amaçlıyoruz. Tüm gençlerimizi başlayacak yaz okulumuza bekliyoruz. Çocuklarımız yaz tatilini dolu dolu, spor yaparak geçirecekler bu gerçekten çok önemli. Spor her şeyin başıdır. Sporsuz hayat olmaz. Yaz okulumuza herkes katılabilir. İnşallah nice Hamza Yerlikaya´lar Taha Akgül´ler yetişecek? dedi.

?GÜREŞ AKLİ VE RUHİ

BECERİYE DAYANIYOR?

Güreş´in önemli bir spor dalı olduğunu aktaran Akgül, şöyle konuştu; ?Akli ve ruhi beceriye dayanan, fiziki ve ruhi gelişimi en üst seviyede sağlayan güreş, estetiği, kuvveti ve tekniği kendi bünyesinde barındırmaktadır. Hiç bir zaman kötü niyetle kullanılmayacak olan bu branş, gerektiğinde ´Savunma´ amaçlı yapılabilecek, alternatif bir spordur. tarih boyunca ne Türkiye´de, nede Dünya´da güreşçi olan bir ´kötü adam´ gösteremezsiniz; çünkü pehlivanlara güreş salonlarında bu sporun teknik özellikleri ile birlikte, hem evrensel, hemde manevi anlamda ´Ahlak Kuralları´ da fazlasıyla öğretilmektedir.?

?PEHLİVANLAR, ´MÜKEMMELLİĞE´

ULAŞMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİRLER?

Güreş sporuyla uğraşanın hayatında birçok değişiklik olduğunu ifade eden Akgül; ?Sadece fiziksel güçleri değil, daha da önemlisi kendilerine olan güvenleri, herkese karşı saygılı olmaları ve disiplinli halleri ile ön plana çıkan güreşçilerimiz, zayıf olanlara karşı alçak gönüllü ve hoşgörülü olurlar. Tahammül, saygı, sabır, tevazu gibi ruhi niteliklere güreş sayesinde de ulaşan gençlerimiz, aynı zamanda sosyalleşme, öz güven sahibi olma, çabuk ve doğru karar verme, yapacağı işleri mükemmel anlamda uygulama alışkanlıklarını da, yine güreş sayesinde kazanabilmektedirler. Çünkü Pehlivanlar, her zaman ´mükemmelliğe´ ulaşmak için çaba gösterirler? dedi.

?GÜREŞ YAPAN BİR İNSAN,

DAHA ENERJİKTİR?

Güreş´in sağlık açısından da büyük önem arzu ettiğini ifade eden İl Temsilcisi Hasan Akgül şu ifadeleri kullandı; ?Sağlık açısından bakıldığında güreş yapan bir insan, daha enerjik bir organizmaya sahip olur. Bedensel ve zihinsel yorgunluklara karşı direnci artar, vücutta kılcal damar sayısı çoğalır. Ayrıca düzenli bir beslenmeyi gerektirdiği için, fazladan kilo almayı önleyen ve önemli bir organ olan kalbin kendi çalışma sisteminin düzenli olmasını sağlayan spor branşlarından birisi de güreştir.?

?GÜREŞ İNSANI KÖTÜ

ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTAR?

Sosyal açıdan da güreşin birçok faydası olduğunu belirten Akgül; ?Sosyal açıdan güreş sporu, farklı toplumları pozitif anlamda birbirleri ile kaynaştırır, insanda işbirliği ve dayanışma duygusunu artırır. Kötü alışkanlıklardan fertleri uzak tutar, insanların, çalışma ortamlarında yaşadıkları stres ve baskılardan kurtulmalarına katkısı olur, kişilerin toplum içinde ´statü´ kazanmalarına yardım eder? dedi.

?İNSANIN İRADESİNİ

KUVVETLENDİRİR?

Güreş yapan insanın iradesinin de kuvvetlendiğinin altını çizen Akgül şunları dile getirdi; ?Psikolojik açıdan ise atasporumuz güreş, insanın iradesini kuvvetlendirir. İnsan kişiliğini olumlu yönde geliştirir. Sorumluluk duygusunu arttırır, kurallara uyma, paylaşma duygusunu kazanma, katılımcı olma, bencillikten kurtulma, kendisini aşma alışkanlığı, yenme ve yenilme duygusunu kazanma, cesaretli olmayı sağlarken, insanın her açıdan kendini yenilemesine yardımcı olur.?

?GENÇLERİMİZİN, BİR

NUMARALI ADRESİ OLMALIDIR?

Güreş Sivas İl Temsilcisi Akgül son olarak sözlerini şu şekilde sonlandırdı; ?Bu kadar önemli ve güzel nitelikleri bünyesinde barındıran Güreş Sporu, hem  milli  hemde manevi  açıdan, en üst seviyede donanıma sahip olmak isteyen gençlerimizin, bir numaralı adresi olmalıdır. Biz Sivas Güreş ailesi olarak istiyoruz ki her aileden bir güreşçi ve her vilayetten de Hamza Yerlikaya´lar, Taha Akgül´ler yetişsin.?

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!