USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

HAYDİ RİNGE!

HAYDİ RİNGE!

HAYDİ RİNGE!
26-06-2018 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Sivas Boks İl Temsilciliği tarafından organize edilen ?Boks yaz kursu? kayıtları devam ediyor.

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Boks Salonunda tecrübeli antrenörler nezaretinde start alacak olan Boks yaz okulunun kayıtlarının ücretsiz olduğu açıklandı.

Müracaatın bizzat yapılacağı Boks yaz okulu kayıtları için Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü´ne kayıtların yapılması da belirtildi.

İL TEMSİLCİSİ KARAOĞLAN;

?KAYITLARIMIZ DEVAM EDİYOR?

Boks Sivas İl Temsilcisi Oğuzhan Karaoğlan konu ile ilgili yaptığı açıklamasında tüm öğrencileri yaz okuluna çağırarak şunları söyledi; Çocuklarımıza yazın Boks öğrenme imkanı sunacağız. Sivas Boks´una yeni sporcular kazandırmayı amaçlıyoruz. Tüm öğrencilerimizi başlayacak yaz okulumuza bekliyoruz. Çocuklarımız yaz tatilini dolu dolu, spor yaparak geçirecekler bu gerçekten çok önemli. Spor hayattır. Yaz okulumuza herkes katılabilir. Tecrübeli antrenörler nezaretinde yaz okulumuzu sürdüreceğiz. Kayıtlar halen devam ediyor. Bu hafta Cuma günü törenden sonra çalışmalara da başlayacağız. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 15.00 ila 17.00 ve 17.00 ila 19.00 saatleri arası kurslarımızı gerçekleştireceğiz.?

?HER SPOR İNSANLARA

BİR ŞEYLER KATAR?

Karaoğlan, sporun hayattaki öneminden bahsederek; ?Her spor insanlara muhakkak bir şeyler katar. Yani her spor insanlara faydalı bir şeyler kattığı muhtemeldir. Bu faydalar aslına bakılırsa her sporda farklılıklar gösterse bile hepsi ayrı bir yarar katar. Önemli olan en fazla yararı sağlayan sporları yapabilmektir. Boks sporu oldukça yararları olan ve herkes tarafından da bilinen bir sordur. Boks sporuyla ilgilenen kişiler daha geç yaşlanır, daha sağlıklı olur ve daha birçok faydaları bilinmektedir. Öncelikle boks sporunun bize kazandırdığı fiziksel psikolojik yararlarından bahsetmemiz daha uygundur? dedi.

?BOKS SPORU YAPANIN

KAS KÜTLESİ ARTAR?

Boks´u sporunu yapan kişilerde fiziksel olarak kas kütlesinin arttığını belirten İl Temsilcisi Karaoğlan; ?Boks sporu yapan ve antrenmanlarına düzenli olarak katılan kişilerde fiziksel olarak kas kütlesi artar, kemik kütlesi artar, eklemler kuvvetlenir. Bu da boks derslerinin aralıklı olarak devam etmesiyle mümkün olur. Kısa bir süre içerisinde vücut direnci artar, kemikler daha da güçlenir ve gerçekten kısa bir süre içerisinde eskiye nazaran çok daha kuvvetli bir sporcu yetişir? dedi.

?BOKS SAYISAL

ZEKÂYI GELİŞTİRİYOR?

Boks sporunun sayısal zekâyı geliştirdiğini de söyleyen Karaoğlan şöyle konuştu; ?Psikolojik etkileri ise her dövüş sporlarında olduğu gibi taktik ve strateji geliştirilmesiyle sayısal zekâyı geliştirdiği belirlenmiştir. Boks sporcularının olaylara yaklaşımında da farklılıklar dikkatleri çekmektedir. Ya da herhangi bir durumda karar verme yeteneği çok kısa sürelerde analiz edilmesine yardımcı olacaktır. Belki de en önemlilerinden biri de boks sporunu seçerken kendini savunmak olduğu için kendinizi en iyi şekilde savunma yeteneği kazandıracaktır.?

?HIZLI VE ÇEVİK

OLMAYI SAĞLAR?

Boks sporunun vücuda da büyük etkenleri olduğunu vurgulayan Karaoğlan; ?Boksun sporculara kattığı faydalar sade bu saydıklarımızla da sınırlı değildir. Boks yapan kişinin aerobik kapasitesi artar. Kendini savunma becerisi kazandırır. Karşı atak tekniklerinin öğrenilmesini sağar. Boks yapan kişi yüksek tempoda çalıştığı için yüksek efor sarf eder bu da kilo vermesine yardımcı olur. İç organların gelişimini sağlayarak gerek hastalıklara yakalanma oranını düşürür gerek ise de fiziksel hastalıkların oluşmasına engel olur. Zamanla vücut sarkmasına engel olur, vücudu sıkılaştırır. Hızlı ve çevik olmayı sağlar? dedi.

?BOKS TEHLİKELİ

BİR SPOR DEĞİLDİR?

Boks Sivas İl Temsilcisi Oğuzhan Karaoğlan son olarak Boks´un tehlikeli bir spor olmadığını belirterek; ?Boks olaylar karşısında kısa sürede tepki vermeyi sağlar. Boks yapmak özellikle kemik gelişimini sağlar. Bu ve daha sayamadığımız birçok yararı vardır. Ama özellikle boks sporunun tehlikeli olduğunu düşünenler için belirtelim ki boks tehlikeli bir spor değildir. Tek sorun tecrübeli antrenörler tarafından yapılan derslere gidilmesidir. Bütün antrenörlerin dediği gibi sporsuz hayat olmaz? şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!